fbpx

Inspiration til dejlig farverig tapas, frokost, aftensmad…

af mar 21, 2014

Se relaterede indlæg 👇🏼

Jeg har tidligere vist aubergineruller her på bloggen. De slår aldrig fejl så dem kan du servere igen og igen. En anden ting der også er et stort hit er de “falske snegle” der kun består af champignoner, hvidløg, smør og lidt salt. Uha – de er gode…
Her skal du se en anden måde at mikse de forskellige gode sager på.

ide til frokost og aftensmad godt med grøntsager Det er en menu jeg lavede til gæster der kom til aftensmad. Men heldigvis var der rester til næste dag og der kom sønnike til frokost, – så det kunne jo ikke være bedre. (Læs: lettere). Det du ser på billedet er kyllingebryst der var marineret i olie og hvidløg og grillet. Derefter en salat af spidskål og blomkål. Jeg skærer kålen i tynde skiver og lægger det i en pose med en marinade af lidt eddike, citronsaft, salt, groft peber og lige lidt sukker. Det må gerne trække en god times tid – og det er også godt næste dag. De små sorte prikker er sort sesam som jeg køber i asiatiske forretninger. De smager ikke af noget, – men jeg synes de ser godt ud. 🙂 Den anden salat var kogte speltgryn – du kan også bruge byggryn osv. Jeg havde stegt champignon og løg godt ind – i lidt olie med hvidløg og ladet det stå til smagen rigtig havde sat sig. Se de falske franske snegle her – så du kan se at svampene kan klare en del – og smagen bliver fantastisk! Da grynene var afkølet kom jeg halve små tomater i + champignoner og løg. Inden serveringen kom der frisk rucula i. Brødet er lavet efter den paleo-opskrift jeg fik ud af Glascaféen i Ebeltoft her. Den sidste ting på tallerkenen er “auberginebrødet”: tapas med aubergine, feta, avokado og hvidløg Hemmeligheden er at det skal have lang tid i ovnen… Smør et ovnfast fad – kom bagepapir i og læg skiver af aubergine i fadet. Jeg lavede en blanding af olie, grøn pesto (færdigkøbt), salt, peber og friskpresset hvidløg.
Fetaost (eller Greek style salad cheese) blev smulret over lagene som du kan se på billederne. (Jeg køber den billige i Lidl). Fadet blev pakket helt ind i bagepapir med stanniol over og kom i ovnen i omkring 4-5 timer. Den første halve time fik det 200 grader derefter fik det 110 grader. Den sidste time kom indpakningen af så overfladen kunne blive brun. PS – Hvis su synes det er blevet for tørt så hæld fx lidt fløde over når. Tjek hvornår du synes det har fået nok – og giv det evt. mere varme til sidst så det bliver rigtig bagt. Som du kan se på mine billeder skal det have meget. Tag det gerne ud noget tid før det skal spises – så det kan stå og trække sig godt sammen. Håber du kan bruge opskrifterne selvom det ikke er med præcise mål. Og rigtig god weekend til dig fra mig.

Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.

PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere her på TinaDalboge.dk

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. Marianne

    Hvor ser set lækkert ud – det brød med aubergine skal prøves, elsker nemlig også aubergine kolde 🙂

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Jeps – jeg synes de er gode både kolde, lune og varme og jeg har fået en del hæld med at “pine” dem som her. Det giver en rigtig god smag… Også når der er tilsat hvidløg, krydderurter osv. 🙂

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Bologna – en perle i Italien med historie, kultur og gastronomi,

by | jan 29, 2025 | REJSEBESKRIVELSER | 0 Comments

Bologna: En by fyldt med historie, kultur og atmosfære Bologna er en by rig på historie, kultur og gastronomi. Hvis du, ligesom jeg, fascineres af detaljer i murværk,...

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | dec 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Design og unika kunst i NØRR & LEO STUDIO Aarhus

by | dec 5, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Design og unika kunst i forretning i Aarhus Forleden kom jeg forbi en fed forretning i Aarhus. Umiddelbart ser butikken ikke så stor ud, men det snyder, for der er også...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | nov 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk