Jeg har tidligere vist aubergineruller her på bloggen. De slår aldrig fejl så dem kan du servere igen og igen. En anden ting der også er et stort hit er de “falske snegle” der kun består af champignoner, hvidløg, smør og lidt salt. Uha – de er gode…
Her skal du se en anden måde at mikse de forskellige gode sager på.
Det er en menu jeg lavede til gæster der kom til aftensmad. Men heldigvis var der rester til næste dag og der kom sønnike til frokost, – så det kunne jo ikke være bedre. (Læs: lettere). Det du ser på billedet er kyllingebryst der var marineret i olie og hvidløg og grillet. Derefter en salat af spidskål og blomkål. Jeg skærer kålen i tynde skiver og lægger det i en pose med en marinade af lidt eddike, citronsaft, salt, groft peber og lige lidt sukker. Det må gerne trække en god times tid – og det er også godt næste dag. De små sorte prikker er sort sesam som jeg køber i asiatiske forretninger. De smager ikke af noget, – men jeg synes de ser godt ud. 🙂 Den anden salat var kogte speltgryn – du kan også bruge byggryn osv. Jeg havde stegt champignon og løg godt ind – i lidt olie med hvidløg og ladet det stå til smagen rigtig havde sat sig. Se de falske franske snegle her – så du kan se at svampene kan klare en del – og smagen bliver fantastisk! Da grynene var afkølet kom jeg halve små tomater i + champignoner og løg. Inden serveringen kom der frisk rucula i. Brødet er lavet efter den paleo-opskrift jeg fik ud af Glascaféen i Ebeltoft her. Den sidste ting på tallerkenen er “auberginebrødet”:
Hemmeligheden er at det skal have lang tid i ovnen… Smør et ovnfast fad – kom bagepapir i og læg skiver af aubergine i fadet. Jeg lavede en blanding af olie, grøn pesto (færdigkøbt), salt, peber og friskpresset hvidløg.
Fetaost (eller Greek style salad cheese) blev smulret over lagene som du kan se på billederne. (Jeg køber den billige i Lidl). Fadet blev pakket helt ind i bagepapir med stanniol over og kom i ovnen i omkring 4-5 timer. Den første halve time fik det 200 grader derefter fik det 110 grader. Den sidste time kom indpakningen af så overfladen kunne blive brun. PS – Hvis su synes det er blevet for tørt så hæld fx lidt fløde over når. Tjek hvornår du synes det har fået nok – og giv det evt. mere varme til sidst så det bliver rigtig bagt. Som du kan se på mine billeder skal det have meget. Tag det gerne ud noget tid før det skal spises – så det kan stå og trække sig godt sammen. Håber du kan bruge opskrifterne selvom det ikke er med præcise mål. Og rigtig god weekend til dig fra mig. 🙂 kh Tina
PS – der er mange flere opskrifter her – kreative idéer her og idéer til boligen ude og inde her.
Hvor ser set lækkert ud – det brød med aubergine skal prøves, elsker nemlig også aubergine kolde 🙂
Jeps – jeg synes de er gode både kolde, lune og varme og jeg har fået en del hæld med at “pine” dem som her. Det giver en rigtig god smag… Også når der er tilsat hvidløg, krydderurter osv. 🙂