fbpx

Den lækreste TAPAS-ret med “falske franske snegle” i Fredagens Kreative Køkken…

af sep 28, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

Sidste fredag holdt jeg sommerfest for netværksgruppen. Jeg lavede bl.a. den auberginesalat som du finder opskriften på her.  Menuen bestod af flere forskellige tapas-lignende retter, så det hele kunne komme på bordet på en gang. Den ret der høstede flest roser  (og bliver skrevet og talt om endnu), er den der ser mest kedelig ud på billedet. Typisk – ikk’?
champignon til tapas, med hvidsløg, smør og salt Jeg kalder retten for FALSKE FRANSKE SNEGLE – og hvis man altså kan lide hvidløg, så smager de særdeles skønt. Jeg købte 4 bakker a’ 400 gram rodskårne champignon til seks personer. Beregn ca. 250 gram til hver person. Derudover skal du bare bruge en god klat smør, salt og et par fed hvidløg til hver person.   vegatar tapas med champignon Jeg valgte at lægge de rensede champignoner i en stegepose, så de rigtig kunne svømme rundt i egen saft og kraft. Der stod de 2-3 timer ved 150 grader aftenen inden de skulle bruges. (Prik et par huller øverst i posen og læg den i bradepanden eller i et fad). Natten tilbragte de i et fad i køleskabet stadigvæk i egen saft. Næste eftermiddag kom fadet i ovnen v. 150 grader, – først dækket til et par timer og derefter et par timer i det fri, så saften kunne dampe væk. opskrift på tapas med falske franske snegle

Nøjagtig hvor længe de skal have afhænger af flere forskellige ting, men giv dem nok til at de skrumper helt ind og bliver næsten gummiagtige. De blev lunet lige inden serveringen – og vendt i to fed friskpresset hvidløg – lige for at give det sidste. Læg mærke til hvordan 1,6 kg champignoner kun giver en tallerkenfuld. Til gengæld er de også super kraftfulde så man kan ikke spise så mange. 🙂 Tapas med champignon - falske franske snegle
PS – du kan også godt lave dem samme dag som de skal bruges. Hvis du ikke har timer nok så giv dem 200 – 250 grader når væsken skal fordampe. PS -Hvis du ikke har en stegepose så kom dem i et fad, der er dækket godt til, så saften ikke forsvinder før til sidst.

Rigtig dejlig weekend til dig – med eller uden falske franske snegle. 🙂

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. Kaya

    Jeg kan sagdens forestille mig at de smager rigtig godt. Tak for opskriften.

    Svar
  2. Pernelle

    Uhmmm et ret der helt sikkert skal prøves.- tak.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Design og unika kunst i NØRR & LEO STUDIO Aarhus

by | jan 5, 2025 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Design og unika kunst i forretning i Aarhus Forleden kom jeg forbi en fed forretning i Aarhus. Umiddelbart ser butikken ikke så stor ud, men det snyder, for der er også...

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Lav selv foderbræt på væg DIY

by | okt 5, 2024 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 0 Comments

Foderbræt - fuglebræt DIY Sidste år havde jeg et par brædder tilovers og så lavede jeg dette foderbræt med 'stråtag'. Det er monteret på et hegn. Samme løsning kan...

Slip fri af narcissistens skygge

by | sep 22, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

LIVE DAG lørdag d. 23. nov. 2024 Genfind din styrke gennem en personlig og kreativ proces Har du haft en narcissist tæt på, og føler du stadig en tung skygge fra...

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk