Sidste fredag holdt jeg sommerfest for netværksgruppen. Jeg lavede bl.a. den auberginesalat som du finder opskriften på her. Menuen bestod af flere forskellige tapas-lignende retter, så det hele kunne komme på bordet på en gang. Den ret der høstede flest roser (og bliver skrevet og talt om endnu), er den der ser mest kedelig ud på billedet. Typisk – ikk’?
Jeg kalder retten for FALSKE FRANSKE SNEGLE – og hvis man altså kan lide hvidløg, så smager de særdeles skønt. Jeg købte 4 bakker a’ 400 gram rodskårne champignon til seks personer. Beregn ca. 250 gram til hver person. Derudover skal du bare bruge en god klat smør, salt og et par fed hvidløg til hver person.
Jeg valgte at lægge de rensede champignoner i en stegepose, så de rigtig kunne svømme rundt i egen saft og kraft. Der stod de 2-3 timer ved 150 grader aftenen inden de skulle bruges. (Prik et par huller øverst i posen og læg den i bradepanden eller i et fad). Natten tilbragte de i et fad i køleskabet stadigvæk i egen saft. Næste eftermiddag kom fadet i ovnen v. 150 grader, – først dækket til et par timer og derefter et par timer i det fri, så saften kunne dampe væk.
Nøjagtig hvor længe de skal have afhænger af flere forskellige ting, men giv dem nok til at de skrumper helt ind og bliver næsten gummiagtige. De blev lunet lige inden serveringen – og vendt i to fed friskpresset hvidløg – lige for at give det sidste. Læg mærke til hvordan 1,6 kg champignoner kun giver en tallerkenfuld. Til gengæld er de også super kraftfulde så man kan ikke spise så mange. 🙂
PS – du kan også godt lave dem samme dag som de skal bruges. Hvis du ikke har timer nok så giv dem 200 – 250 grader når væsken skal fordampe. PS -Hvis du ikke har en stegepose så kom dem i et fad, der er dækket godt til, så saften ikke forsvinder før til sidst.
Rigtig dejlig weekend til dig – med eller uden falske franske snegle. 🙂
Jeg kan sagdens forestille mig at de smager rigtig godt. Tak for opskriften.
Uhmmm et ret der helt sikkert skal prøves.- tak.