fbpx

Den lækreste TAPAS-ret med “falske franske snegle” i Fredagens Kreative Køkken…

af sep 28, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

Sidste fredag holdt jeg sommerfest for netværksgruppen. Jeg lavede bl.a. den auberginesalat som du finder opskriften på her.  Menuen bestod af flere forskellige tapas-lignende retter, så det hele kunne komme på bordet på en gang. Den ret der høstede flest roser  (og bliver skrevet og talt om endnu), er den der ser mest kedelig ud på billedet. Typisk – ikk’?
champignon til tapas, med hvidsløg, smør og salt Jeg kalder retten for FALSKE FRANSKE SNEGLE – og hvis man altså kan lide hvidløg, så smager de særdeles skønt. Jeg købte 4 bakker a’ 400 gram rodskårne champignon til seks personer. Beregn ca. 250 gram til hver person. Derudover skal du bare bruge en god klat smør, salt og et par fed hvidløg til hver person.   vegatar tapas med champignon Jeg valgte at lægge de rensede champignoner i en stegepose, så de rigtig kunne svømme rundt i egen saft og kraft. Der stod de 2-3 timer ved 150 grader aftenen inden de skulle bruges. (Prik et par huller øverst i posen og læg den i bradepanden eller i et fad). Natten tilbragte de i et fad i køleskabet stadigvæk i egen saft. Næste eftermiddag kom fadet i ovnen v. 150 grader, – først dækket til et par timer og derefter et par timer i det fri, så saften kunne dampe væk. opskrift på tapas med falske franske snegle

Nøjagtig hvor længe de skal have afhænger af flere forskellige ting, men giv dem nok til at de skrumper helt ind og bliver næsten gummiagtige. De blev lunet lige inden serveringen – og vendt i to fed friskpresset hvidløg – lige for at give det sidste. Læg mærke til hvordan 1,6 kg champignoner kun giver en tallerkenfuld. Til gengæld er de også super kraftfulde så man kan ikke spise så mange. 🙂 Tapas med champignon - falske franske snegle
PS – du kan også godt lave dem samme dag som de skal bruges. Hvis du ikke har timer nok så giv dem 200 – 250 grader når væsken skal fordampe. PS -Hvis du ikke har en stegepose så kom dem i et fad, der er dækket godt til, så saften ikke forsvinder før til sidst.

Rigtig dejlig weekend til dig – med eller uden falske franske snegle. 🙂

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. Kaya

    Jeg kan sagdens forestille mig at de smager rigtig godt. Tak for opskriften.

    Svar
  2. Pernelle

    Uhmmm et ret der helt sikkert skal prøves.- tak.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | jun 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Gallerihylde DIY i samme farve som vægfarven

by | maj 30, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Gallerihylder - Lav selv smalle hylder til rammer og bøger Her kan du se, hvordan jeg har lavet gallerihylder i samme farve som vægfarven. Og i samme længde som...

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Foredrag om boligindretning – få tips og tricks

by | apr 26, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Inspirationsaften for kvinder i Garant Ringkøbing Sidste tirsdag var jeg inviteret til Garant i Ringkøbing. Ann havde fået den gode idé, at de ville holde en...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk