Og når vi snakker lækkerier her, – så er det en skøn gang grillede grøntsager, som fint kan nydes uden andet tilbehør overhovedet.
Vores Weber-feber ligger i øjeblikket over de 40 grader, for ikke nok med at vi griller i weekenden, det sker lige så tit at gas-knappen bliver aktiveret på hverdage til frokost (vi arbejder hjemme begge to) eller når der skal bages hygge-nippe-nalle-brød – eller pizza.
Claus fik en stegeplade (som er blevet lagt i den ene halvdel af gasgrillen) da han havde fødselsdag. Og den stegeplade man altså godt blive ret afhængig af! Den er også genial til at give fx hakkebøffer en stegeskorpe, – inden de kommer over på risten. Du kan selvfølgelig også grille grøntsagerne i ovnen eller stege dem på panden… Men – det er ikke helt det samme, for grillsmagen gør en stor del af det.
Jeg brugte og gjorde følgende:
Tændte for gasgrillen og ventede i 5 minutter til “grill-kabinen” var omkring 200 grader. Så kom der lidt rapsolie på pladen og derefter aubergine, squash, rødløg, gulerødder og pastinak skåret i passende stykker. Plus champignon, grovhakket hvidløgsfed, rosmarin og salt og peber. Du kan bruge stort set alle grøntsager og krydderurter så det er bare med at komme i gang…
Jeg havde plukket godt med ramsløg i skoven og noget af det blev vasket og skåret i skiver, sammen med rødt spidskål. Du kan også bruge fx rucula og rødkål og alt muligt andet – det skal bare være sprødt.
Da flere her i huset IKKE synes at grøntsager alene helt kan gøre det, så røg der et par koteletter på grillens rist.
Da grøntsagerne havde fået nok – uden at have fået for meget, blev de blandet med ramsløg og det røde spidskål… og så kom der lidt høvlet parmesan på toppen. Måske er det en idé du kan bruge til weekendens mad?
Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter. Klik og se opskrifter med grill her
Uhmmmm hvor ser det det lækkert ud 😉
HVOR SER DET LÆKKERT UD! ER VILD MED RAMSLØG!!! Go´ weekend til dig.
Mums – det er lige mig med alle de grøntsager.