Min mand lider af en uhelbredelig Weber-Feber… Det viste sig i særdeleshed da han havde rund fødselsdag for et par måneder siden. Udover at han fik en HEL MASSE tilbehør, fik han også fik en Weber gasgrill.
Efter han er gået over til at grille med gas er jeg også hoppet med, for væk er alt det besværlige med briketter man skal tænde 20 minutter før osv. Nu går man bare ud og tænder på en knap og så er hele apparatet i gang. Og der er mindst lige så meget grill-smag ved gas som ved briketter. Så YES – det er let og det smager SKØNT så det er lige mig. 🙂
Sidste fredag havde vi fint besøg af gode venner der bor i Singapore. Da vejret var dejligt valgte jeg at udskifte en “almindelig” forret med en kartoffel-pizza som vi kunne nyde på terrassen. Her kommer opskriften – og du kan godt glæde dig for den blev simpelthen s…. go´. Den fik den bedste pizzabund jeg har lavet til dato og det er helt sikkert fordi den røg på en bagesten.
Her kommer opskriften:
Bunden: 1,5 dl vand – 25 g gær – en lille slat olie – 1 tsk salt – 1 dl grahamsmel – 3,5 dl hvedemel
Fyld: Gorgenzola, bagekartofler i meget tynde skiver, gedeost, chorizo, citron og citronskal, basilukum, hvidløg, basilikum, salt og peber.
Jeg lod dejen hæve op et kvarterstid. Æltede det igen og lod det hæve færdig ca. tre kvarter i en skål med viskestykke over. Derefter rullede og træk jeg det så tyndt som muligt og lagde det på bagepladen. Så blev der “smurt” gorgenzola ud på dejen og de meget tynde kartoffelskiver blev lagt på lagvis. (De var skåret nogle timer før og lagt en en pose i køleskabet – med to fed presset hvidløg og lidt citronsaft over så kartoflerne ikke blev brune). Til sidst kom der skiver af gedeost, spansk chorizo og tynde strimler af citronskal og kværnet salt og peber over… og så ud på grillen.
Termostaten stod på ca. 250 grader og efter nogen minutter dæmpede vi varmen. Denne pizza fik ca. 20-25 minutter… Men tiden kommer meget an på hvor og hvordan du laver den, – så hold øje med den. Du kan selvfølgelig også bruge en bagesten i en almindelig ovn. Inden serveringen kom der frisk basilikum på.
Lige et par tilføjelser… Vi kunne nærmest ikke smage gorgenzolaen – så der kunne godt have været mere på. Gedeosten er meget mild – så selvom du ikke er vild med ged, så gi´det en chance. Citronskallen giver lige det sidste pift! Og du kan jo komme alt muligt på – så måske skal det være en “tøm-køleskabet-pizza”? 🙂
Og nu er jeg spændt på at høre om du kunne tænke dig en slice af min kartoffel-pizza og et glas med bobler til? Dejlig fredag – kh Tina
Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter. Klik og se opskrifter med grill her
Hvor ser det lækkert ud. Den er jeg s.. med på ;o)
Min mand er nemlig også sådan en Weber-gut … 100%
Faktisk kan han næsten ikke andet, når den er tændt, end at holde øje (hvis han altså fik lov og jeg ikke ville forstyrre).
-måske nyder han bare at se stegeprocessen, hvem ved ;o)
Nu vil jeg vise ham den her pizza og se om han kan lave H E L E molevitten uden at falde i staver over den fantastiske grills fortræffeligheder.
Dejlig fredag til dig Tina
Hilsen Hanne
Det glæder jeg mig til at høre mere om… 🙂 Underligt at der ikke er større hjul under de Weber… Så kunne mændene jo passende stå og sparke lidt til dem alt i mens ilden danser. 😉 Velbekomme…
Hvor ondt er det lige at spørge når jeg sidder i Skagen UDEN WEBER og UDEN mulighed for LIGE at smutte hen til dig og smage.
Håber jeg får muligheden en anden gang!!!
Kram
Karen
Altså frøken Klarbæk – du kan jo bare komme forbi, – jeg skal nok lave delikatesser til dig 🙂 Jeg er sikker på at du selv får noget godt i Skagen og ellers må du jo anskaffe dig en lille Weber – med gas – naturligvis og smide et par tigerrejer på den 😉 Dejlig fredag kh T
Det ser bare superlækkert ud, Tina! Hvis vi fik os en Weber, kunne det tænkes, at Monsieur kunne omvendes til at kunne lide grillmad …
Jeg så din julemenu og jeg er sikker på at I vil være vilde med grillede grøntsager. Prøv det og lad mig høre hvad Monsieur siger til det. 🙂
Da vi skal grille i morgen siger jeg ja tak! Det ser så lækkert ud 🙂
hej Tina
er lige faldet over din super opskrift på pizza.
Vi kører og Weber konceptet her, dog ikke gas , endnu 😉 Og har også en pizza sten, men har du bagt pizzaen direkte oven på bage laden, ? Du lægger den ikke direkte på stenen, .
Vh sus
ps super go’ blog, jeg tjekker den ud ret tit
Jeg lægger pizzaen på den rustfrie top der fulgte med bagestenen. På den måde kan stenen blive møj-varm inden pizzaen kommer på og det er lettere at tage pizzaen af igen. Se med på fredag – der viser jeg den sidste nye pizza jeg har lavet – og den er fuld af overraskelser! 😉
PS – der var jeg i et sommerhus… Og der var en bagesten men ingen top så der brugte jeg rent faktisk bagepapir og det gik også ok.
Hej Tina,
Det ser simpelthen for lækkert ud! Meget inspirerende blog.
Jeg sværger selv til Gorm wisweh’s opskrift på pizzadej, som jeg fandt på nettet http://www.morsoliving.dk/gorms-pizzadej – den kan altså bare et eller andet 😉
Jeg har smagt Gorms Pizza og den var også go´ – har du smagt den med jordbær på som jeg har vist på bloggen? Pebermarineret jordbær – det var toppen!
Hej Tina
Nej, ikke endnu, men det må prøves. Det passer jo lige til sæsonen 🙂