I går var vi forbi Ørby Gårdbutik & Gartneri i Helsinge i det nordsjællandske… Det er et skønt sted med masser af lækre friske bær, grøntsager, saft og krydderurter… Alene deres udbud af danske tomater gør at man bliver helt salig. Vi købte et par stykker af hver – fordi vi bare ikke kunne lade være… Vi skulle have friskeskudte fladfisk til aftensmad og havde regnet med at skulle have tomatsalat til fisken – men de blev til en forret i stedet.
Da det blev serveret var det ikke lige til at få øje på tomaterne… Der så man kun mozzarellaen, den friske basilikum og de sprøde brød der lå på kanten.
Under herlighederne fandt man frem til de lækre tomater. Det er nu de skal nydes og ikke i vinterhalvåret hvor tomater ikke smager af noget som helst…
Sådan laver du tomatsalaten:
Skyl tomaterne. Skær dem i grove stykker og kom dem i en skål. Skær rødløg i små tern og kom det ved. Hæld en sjat eddike over – det kan være hvidvinseddike og mange andre slags eddiker – regn med omkring en spsk eddike pr. “håndfuld” tomater. Kom omkring en tsk salt og lidt friskkværnet peber over og rør det rundt. Smag det til for der kan være meget forskel på sødmen i tomaterne og hvor meget eddike og salt de skal have. Tilsæt evt. lidt sukker hvis de ikke er søde nok. Lad det stå – gerne mindst en halv time inden det skal serveres. Tag mozzarellaen og “pluk” det fra hinanden og læg det over tomaterne. Skyl nogle friske basilikumblade og læg den ovenpå. Kom lidt god olivenolie over mozzarellaen inden serveringen. Vi var fem personer – og det gik fint med 1/2 mozzarella til hver.
Brød:
Her er brugt hjemmebagte boller skåret i tynde skiver. På hvert brød kom der en tsk. rød pesto – sådan en færdigkøbt en i et glas. Derpå kom der en tynd skive Danablue-ost… Du kan også bruge alt muligt andet… Feta – brie – skæreost eller hvad du har i køleskabet. Brødene kom i en ovn på 200 grader i omkring 4-5 minutter – eller til du synes de er færdige.
Har du lyst til at se flere madopskrifter så KLIK HER
Det ser godt nok ualmindelig godt ud.
-Anne