fbpx

En fantastisk forret der smager af sol og sommer…

af jul 1, 2014

Se relaterede indlæg 👇🏼

I går var vi forbi Ørby Gårdbutik & Gartneri i Helsinge i det nordsjællandske… Det er et skønt sted med masser af lækre friske bær, grøntsager, saft og krydderurter… Alene deres udbud af danske tomater gør at man bliver helt salig. Vi købte et par stykker af hver – fordi vi bare ikke kunne lade være… danske tomater i forskellige sorter Vi skulle have friskeskudte fladfisk til aftensmad og havde regnet med at skulle have tomatsalat til fisken – men de blev til en forret i stedet.

Tomatsalat med mozzarella og brød med rød pesto og blå ost til forret Da det blev serveret var det ikke lige til at få øje på tomaterne… Der så man kun mozzarellaen, den friske basilikum og de sprøde brød der lå på kanten.

En anderledes let forret uden kød - tomatsalat med mozzarella Under herlighederne fandt man frem til de lækre tomater. Det er nu de skal nydes og ikke i vinterhalvåret hvor tomater ikke smager af noget som helst…

Sådan laver du tomatsalaten:
Skyl tomaterne. Skær dem i grove stykker og kom dem i en skål. Skær rødløg i små tern og kom det ved. Hæld en sjat eddike over – det kan være hvidvinseddike og mange andre slags eddiker – regn med omkring en spsk eddike pr. “håndfuld” tomater. Kom omkring en tsk salt og lidt friskkværnet peber over og rør det rundt. Smag det til for der kan være meget forskel på sødmen i tomaterne og hvor meget eddike og salt de skal have. Tilsæt evt. lidt sukker hvis de ikke er søde nok. Lad det stå – gerne mindst en halv time inden det skal serveres. Tag mozzarellaen og “pluk” det fra hinanden og læg det over tomaterne. Skyl nogle friske basilikumblade og læg den ovenpå. Kom lidt god olivenolie over mozzarellaen inden serveringen. Vi var fem personer – og det gik fint med 1/2 mozzarella til hver.
Brød:
Her er brugt hjemmebagte boller skåret i tynde skiver. På hvert brød kom der en tsk. rød pesto – sådan en færdigkøbt en i et glas. Derpå kom der en tynd skive Danablue-ost… Du kan også bruge alt muligt andet… Feta – brie – skæreost eller hvad du har i køleskabet. Brødene kom i en ovn på 200 grader i omkring 4-5 minutter – eller til du synes de er færdige.

Har du lyst til at se flere madopskrifter så KLIK HER

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

1 Kommentar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Design og unika kunst i NØRR & LEO STUDIO Aarhus

by | jan 5, 2025 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Design og unika kunst i forretning i Aarhus Forleden kom jeg forbi en fed forretning i Aarhus. Umiddelbart ser butikken ikke så stor ud, men det snyder, for der er også...

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Lav selv foderbræt på væg DIY

by | okt 5, 2024 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 0 Comments

Foderbræt - fuglebræt DIY Sidste år havde jeg et par brædder tilovers og så lavede jeg dette foderbræt med 'stråtag'. Det er monteret på et hegn. Samme løsning kan...

Slip fri af narcissistens skygge

by | sep 22, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

LIVE DAG lørdag d. 23. nov. 2024 Genfind din styrke gennem en personlig og kreativ proces Har du haft en narcissist tæt på, og føler du stadig en tung skygge fra...

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk