I går havde vi familiehygge med Engsøen. Vi skulle selv medbringe mad og drikke og valgte faldt på kæmpe blinis med salat, torsk og bacon. Retten er inspireret af de her små blinis jeg har serveret flere gange, – og budt ind med, da min søster holdt rundt fødselsdag.
Jeg damper torsken i mikrobølgeovnen. Når det er kølet af, vender jeg det i en dressing af creme fraiche, LIDT mayo, purløg, lidt presset hvidløg 0g salt og peber. Opskriften på blinis finder du her – og de passer altså både til en forret, en frokost, en appetizer og som hovedret. Jeg plejer at komme øl i dejen, men i går blev det til tonicvand i stedet. Det vigtigste er at det bruser. 🙂 Jeg smurte de store blinis med en grøn pesto. Derefter kom der babysalatblade, rucula, tomat, rød peber og rå majs på. Oven på det kom torsken og lidt bacon + persille. Velbekomme og dejlig weekend til dig. KH T
Det ser bare toplækkert ud. Torsk og bacon lyder som en skøn kombi.
Det er bare godt… Hvad er det man siger om bacon? At det er danskernes foretrukne krydderi. 🙂
Hej Tina! Din opskrift virkede så nem og lækker, så jeg kunne bare ikke vente med at afprøve den. Jeg har lige spist en pandekage med al tilbehør efter din beskrivelse – bare super super lækkert! Og ja, man kan sagtens bage pandekagerne og tage dem med på udflugt, deres kvalitet bliver ikke ødelagt. Så tror at vi snart skal arrangere noget i den stil 🙂
P.S. Jeg er en stor tilhænger af fiskeretter, så denne ret passede mig godt. Men den er også rigtig velsmagende 🙂
Dejligt at du også synes at det var let at gå til. Jeg går slet ikke efter opskriften mere – jeg vipper bare noget i skålen… 🙂 Det kommer til at hænge fint sammen alligevel. Godt at du også synes om det med at bruge torsk på den måde. Nogle gange synes jeg at torsk godt kan blive lidt kedeligt – men på den her måde synes jeg det er rigtig godt. kh Tina