BLINIS der er meget hurtige at lave. De bliver ret sprøde fordi der er øl i opskriften – og den milde nøddesmag fra sesamfrøene gør lige det sidste!
Det er en opskrift jeg selv har brygget sammen, – og rent faktisk plejer jeg bare at vippe noget i skålen, men det kan du jo ikke bruge til noget. Så jeg har lige været et smut i køkkenet for at teste det (og det tog tre minutter) så her kommer en rigtig opskrift:
Super lette og lækre blinis, ca 6 store eller 12 små:
1 æg str. m/l
1 1/4 dl øl (eller tonic)
1 dl hvedemel
1/2 dl sesamfrø
1/2 tstk bagepulver
1/2 tstk salt
Bland ingredienserne i en skål med et piskeris… Varm panden op og kom smør eller en neutral olie på. Kom dejen op panden i den mængde du har lyst til. Du kan jo både lave bittesmå blinish, så man kan spise dem som små hapsere, – eller større så man bare får en enkelt hver. På billedet herover er de serveret med stenbiderrogn, finthakket rødløg og en lille smule skum som du pisker/skummer op af en lille smule cremefraiche, salt, peber og citronsaft. Der skal kun en teske på hver blinish… Blomsterne er fra ramsløg – de har en fin mild hvidløgssmag.
PS – det er oplagt at lade børn lave de her blinis – og de kan jo selv være med til at finde ud af hvad der skal ovenpå…
Klik og se alle mine blogindlæg med madopskrifter her
0 kommentarer