Moules frites – de bedste i byen!
Min mand laver moules frites – muslinger med pomme frites – så fuglene synger. Når vi får moules frites på en restaurant, må jeg hver gang konstatere, at den restaurant jeg spiser på derhjemme er bedre 🙂 Vi har en god ven der svor at han aldrig ville spise muslinger, men efter den klassiske “Prøv at smage en – du må godt spytte ud” blev han så begejstret, at han selv begyndte at servere retten som gæstemad.
Opskrift på moules frites
Du kan ofte købe 1,5 kilo friske muslinger i supermarkeder, og ellers må du en tur til fiskemanden. Det er ikke en dyr spise, men det tager lidt tid at tilberede retten. Til gengæld smager det bare godt – så det er det hele værd.
Start med at hakke grøntsager i meget små tern. Det kaldes også for Concassé. Her er brugt fennilke, squash, citrongræs, chili, gulerod, hvidløg, løg, ingefær og rød peber. Det er lidt forskelligt hvad min mand kommer i, så kig i din grøntsagsskuffe og se om der er andre lækkerier.
Du skal have en 2-3 dl fond klar – enten en fiskefond eller en du laver af skaller fra skalrejer. Start med at komme olie eller smør i en varm gryde og giv de små grøntsagstern et par minutter. De rensede muslinger kommes i gryden, et par dl hvidvin tilsættes og det får omkring fire-fem minutter ved høj varme. Læg låget på og ryst gryden lidt. Derefter kommes de nu åbnede muslinger i en skål – evt. med en hulske. (foto 5) Hæld fonden i gryden og varm den op. Tilsæt 1,5 dl piskefløde. Varm det op, rør rundt og smag til med salt og peber. Kom muslingerne i suppen – varm dem op igen og server dem med pommes frites. Evt hjemmelavede hvis der er plads på komfuret til at friturestege kartoflerne.
Man skal kun spise de muslinger der har åbnet sig. På det sidste af de små billeder kan du se hvordan man kan lægge muslingeskallerne når de er spist. Du kan også bruge en musling som “tang” og spise med den.
Opskrift til ca. 2 personer
Grøntsager i små tern
Lidt fedtstof olie/smør
1 kg blåmuslinger
2 – 3 dl hvidvin
2 – 3 dl fond fra fisk eller skalrejer
1,5 dl piskefløde
smag til med salt og peber
Pommes frites og en god mayo eller aioli.
Du kan selvfølgelig lave din helt egen hjemmerørte mayonaise af æggeblommer og olie. Men du kan også springe over her og bruge en god mayo som fx Hellmanns. Rør den op med fintpresset hvidløg til en aioli. Du kan også style den ekstra godt og evt. gøre den lidt thaiinspireret som her. Her er brugt forårsløg, det grønne fra fennikel, ingefær, chili, limesaft og lidt oyster sauce. Rør det op, – lad det trække lidt og server det til pommes frites og muslingerne. Velbekomme. Kh Tina
Klik her og se flere madopskrifter
0 kommentarer