fbpx

Svinemørbrad med cidersauce – smager så fuglene synger…

af sep 15, 2017

Se relaterede indlæg 👇🏼

Opskriften her med svinemørbrad i cidersauce giver masser af point og den er ikke svær at lave. Det er måske svært at se på billederne hvor godt denne ret smager, men jeg lover dig at det smager rigtig godt.


Skøn weekendmad med svinemørbrad og cidersauce

Det med cider i saucen, det er noget der virker. Måske kan du huske en gammel opskrift fra Karolines Køkken med possiner (små kyllinger) og vindruer i saucen? Denne cidersauce kan godt minde om den, fordi der både er sødme og fedme i.

Jeg har taget billeder undervejs og hvert foto passer til et nummer i opskriften herunder. Start i venstre hjørne og gå i “læseretningen”

lækker gæstemad - mørbrad med cidersauce

Beregn ca. 1 svinemørbrad til 4 personer. 
1. Afpuds svinemørbraden. Dvs. skær fedt og sølvhinde fra. Rul bacon omkring. Beregn en pakke bacon (150g) til en mørbrad.
2. Bind baconen fast med kødsnor – ubleget bomuldssnor.
3. Skær et stort løg i mindre stykker + 3 fed hvidløg. Evt. mere hvis du er glad for hvidløg.
4. Varm en pande op. Kom lidt fedtstof på og læg mørbraden og løg + hvidløg på panden.
5. + 6. Brun mørbraden på alle sider – uden at mørbraden bliver stegt tør. Vend rundt i løget så det ikke brænder på.
7. Når baconen er brunt efter ca. 15 minutter hælder du 3-4 dl æblecider på panden.
8. Lad mørbraden ligge i cideren et minuts tid og læg den derefter op i et fad.
9. Lad cideren simre i nogle minutter.
10. Tilsæt grøntssagsboullion eller kalveboullion i passende forhold. Smag til hen ad vejen.
11. Blend eller stavblend saucen så løg og hvidløg bliver findelt.
12. Tilsæt en madlavningsfløde. Her er brugt 1/4 liter.
13. Jævn saucen – du kan også bruge meljævner og lidt kulør. 
14. Hæld saucen op i fadet og sæt det i ovnen 20-25 minutter ved 200 grader. Vend mørbraden efter 10 minutter. Tjek undervejs at den ikke får for meget.
15. Tag mørbraden op på et spækbræt, fjern snoren og skær den i passende skiver. Læg kødet tilbage i saucen. Server retten med råstegte kartofler til. PS – denne ret kan sagtens laves i forvejen og bare varmes i ovnen. Råstegte kartofler passer perfekt til retten og her kan du se hvordan du laver dem. Salat med rucula, rosenkål, appelsin, avokado og tranebær

Server retten med en salat der både har syre og sødme. Her er det rucula, blade af frisk rosenkål, avokado, appelsin og tørrede tranebær. Velbekomme – kh Tina

Klik og se alle mine blogindlæg med madopskrifter her

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

spisebord i flot køkken

Spisebord – sådan kan du forvandle et gammelt møbel

by | jan 14, 2023 | BOLIGINDRETNING,BØGER,GENBRUG | 0 Comments

Spisebord pimpet op med rød maling Her kan du se et eksempel på, hvordan et ældre møbel er shinet op og brugt som en flot kontrast i en nutidig og moderne...

Tilbageblik over årets boligopgaver til privat og erhverv

by | dec 30, 2022 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligopgaver i 2022 Det er sjovt, at se tilbage på det sidste år og at tænke på alle de spændende boligopgaver jeg har haft, de søde mennesker jeg har mødt og samtidig...

Kelimtæppe, plankebord og fotokunst – et sjovt sammentræf

by | dec 8, 2022 | BOLIGINDRETNING,TÆPPER | 0 Comments

Det var et sjovt sammentræf med den bolig, du ser herunder. Jeg havde tidligere set dette billede på Woodstyles instagram og dengang bemærkede jeg, at jeg kendte...

Genbrug dit køkken med nye låger i eg og elm

by | okt 20, 2022 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Genbrug dit køkken med nye låger Jeg følger snedker Nikolaj Jørgensen på instagram og der kan jeg se, at han har renoveret et køkken fra rustfrit stål til egetræ. Det...

Køkken i sommerhus se før og efter

by | okt 1, 2022 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

Køkken renovering i sommerhuset Hvis du synes det er sjovt at se før og efter billeder, så se med her, hvor køkkenet i mit sommerhus endte med at få den helt store tur....

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk