Opskriften her med svinemørbrad i cidersauce giver masser af point og den er ikke svær at lave. Det er måske svært at se på billederne hvor godt denne ret smager, men jeg lover dig at det smager rigtig godt.
Skøn weekendmad med svinemørbrad og cidersauce
Det med cider i saucen, det er noget der virker. Måske kan du huske en gammel opskrift fra Karolines Køkken med possiner (små kyllinger) og vindruer i saucen? Denne cidersauce kan godt minde om den, fordi der både er sødme og fedme i.
Jeg har taget billeder undervejs og hvert foto passer til et nummer i opskriften herunder. Start i venstre hjørne og gå i “læseretningen”
Beregn ca. 1 svinemørbrad til 4 personer.
1. Afpuds svinemørbraden. Dvs. skær fedt og sølvhinde fra. Rul bacon omkring. Beregn en pakke bacon (150g) til en mørbrad.
2. Bind baconen fast med kødsnor – ubleget bomuldssnor.
3. Skær et stort løg i mindre stykker + 3 fed hvidløg. Evt. mere hvis du er glad for hvidløg.
4. Varm en pande op. Kom lidt fedtstof på og læg mørbraden og løg + hvidløg på panden.
5. + 6. Brun mørbraden på alle sider – uden at mørbraden bliver stegt tør. Vend rundt i løget så det ikke brænder på.
7. Når baconen er brunt efter ca. 15 minutter hælder du 3-4 dl æblecider på panden.
8. Lad mørbraden ligge i cideren et minuts tid og læg den derefter op i et fad.
9. Lad cideren simre i nogle minutter.
10. Tilsæt grøntssagsboullion eller kalveboullion i passende forhold. Smag til hen ad vejen.
11. Blend eller stavblend saucen så løg og hvidløg bliver findelt.
12. Tilsæt en madlavningsfløde. Her er brugt 1/4 liter.
13. Jævn saucen – du kan også bruge meljævner og lidt kulør.
14. Hæld saucen op i fadet og sæt det i ovnen 20-25 minutter ved 200 grader.
Vend mørbraden efter 10 minutter. Tjek undervejs at den ikke får for meget.
15. Tag mørbraden op på et spækbræt, fjern snoren og skær den i passende skiver. Læg kødet tilbage i saucen. Server retten med råstegte kartofler til. PS – denne ret kan sagtens laves i forvejen og bare varmes i ovnen. Råstegte kartofler passer perfekt til retten og her kan du se hvordan du laver dem.
Server retten med en salat der både har syre og sødme. Her er det rucula, blade af frisk rosenkål, avokado, appelsin og tørrede tranebær. Velbekomme – kh Tina
Klik og se alle mine blogindlæg med madopskrifter her
0 kommentarer