fbpx

Svinemørbrad med cidersauce – smager så fuglene synger…

af sep 15, 2017

Se relaterede indlæg 👇🏼

Opskriften her med svinemørbrad i cidersauce giver masser af point og den er ikke svær at lave. Det er måske svært at se på billederne hvor godt denne ret smager, men jeg lover dig at det smager rigtig godt.


Skøn weekendmad med svinemørbrad og cidersauce

Det med cider i saucen, det er noget der virker. Måske kan du huske en gammel opskrift fra Karolines Køkken med possiner (små kyllinger) og vindruer i saucen? Denne cidersauce kan godt minde om den, fordi der både er sødme og fedme i.

Jeg har taget billeder undervejs og hvert foto passer til et nummer i opskriften herunder. Start i venstre hjørne og gå i “læseretningen”

lækker gæstemad - mørbrad med cidersauce

Beregn ca. 1 svinemørbrad til 4 personer. 
1. Afpuds svinemørbraden. Dvs. skær fedt og sølvhinde fra. Rul bacon omkring. Beregn en pakke bacon (150g) til en mørbrad.
2. Bind baconen fast med kødsnor – ubleget bomuldssnor.
3. Skær et stort løg i mindre stykker + 3 fed hvidløg. Evt. mere hvis du er glad for hvidløg.
4. Varm en pande op. Kom lidt fedtstof på og læg mørbraden og løg + hvidløg på panden.
5. + 6. Brun mørbraden på alle sider – uden at mørbraden bliver stegt tør. Vend rundt i løget så det ikke brænder på.
7. Når baconen er brunt efter ca. 15 minutter hælder du 3-4 dl æblecider på panden.
8. Lad mørbraden ligge i cideren et minuts tid og læg den derefter op i et fad.
9. Lad cideren simre i nogle minutter.
10. Tilsæt grøntssagsboullion eller kalveboullion i passende forhold. Smag til hen ad vejen.
11. Blend eller stavblend saucen så løg og hvidløg bliver findelt.
12. Tilsæt en madlavningsfløde. Her er brugt 1/4 liter.
13. Jævn saucen – du kan også bruge meljævner og lidt kulør. 
14. Hæld saucen op i fadet og sæt det i ovnen 20-25 minutter ved 200 grader. Vend mørbraden efter 10 minutter. Tjek undervejs at den ikke får for meget.
15. Tag mørbraden op på et spækbræt, fjern snoren og skær den i passende skiver. Læg kødet tilbage i saucen. Server retten med råstegte kartofler til. PS – denne ret kan sagtens laves i forvejen og bare varmes i ovnen. Råstegte kartofler passer perfekt til retten og her kan du se hvordan du laver dem. Salat med rucula, rosenkål, appelsin, avokado og tranebær

Server retten med en salat der både har syre og sødme. Her er det rucula, blade af frisk rosenkål, avokado, appelsin og tørrede tranebær. Velbekomme – kh Tina

Klik og se alle mine blogindlæg med madopskrifter her

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | nov 25, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Bænk med læderhynde ved spisebordet

by | okt 14, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Bænk og spiseplads i et køkken eller spisestue En dejlig sidegevinst ved mit job er, at jeg møder mange mennesker. Flere af dem ser jeg flere gange, blandt andet når...

Sommerhus – få en plan, bestil en makeover eller totalindretning

by | jul 24, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Få et hyggeligt sommerhus med hygge og sjæl Jeg elsker at indrette og jeg har en helt speciel forkærlighed for sommerhuse/fritidshuse, for det sted skal kunne 'noget...

Stort maleri af kunstner Pia Boe

by | apr 5, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Det virker meget stærkt, når man tilfører noget markant i en boligindretning. Jeg plejer at kalde det for et 'statement'. Det kan være en stor, markant lampe, en flot,...

spisebord i flot køkken

Spisebord – sådan kan du forvandle et gammelt møbel

by | jan 14, 2023 | BOLIGINDRETNING,BØGER,GENBRUG | 0 Comments

Spisebord pimpet op med rød maling Her kan du se et eksempel på, hvordan et ældre møbel er shinet op og brugt som en flot kontrast i en nutidig og moderne...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk