fbpx

Svinemørbrad med cidersauce – smager så fuglene synger…

af sep 15, 2017

Se relaterede indlæg 👇🏼

Opskriften her med svinemørbrad i cidersauce giver masser af point og den er ikke svær at lave. Det er måske svært at se på billederne hvor godt denne ret smager, men jeg lover dig at det smager rigtig godt.

Skøn weekendmad med svinemørbrad og cidersauce

Det med cider i saucen, det er noget der virker. Måske kan du huske en gammel opskrift fra Karolines Køkken med possiner (små kyllinger) og vindruer i saucen? Denne cidersauce kan godt minde om den, fordi der både er sødme og fedme i.

Jeg har taget billeder undervejs og hvert foto passer til et nummer i opskriften herunder. Start i venstre hjørne og gå i “læseretningen”

lækker gæstemad - mørbrad med cidersauce

Beregn ca. 1 svinemørbrad til 4 personer. 
1. Afpuds svinemørbraden. Dvs. skær fedt og sølvhinde fra. Rul bacon omkring. Beregn en pakke bacon (150g) til en mørbrad.
2. Bind baconen fast med kødsnor – ubleget bomuldssnor.
3. Skær et stort løg i mindre stykker + 3 fed hvidløg. Evt. mere hvis du er glad for hvidløg.
4. Varm en pande op. Kom lidt fedtstof på og læg mørbraden og løg + hvidløg på panden.
5. + 6. Brun mørbraden på alle sider – uden at mørbraden bliver stegt tør. Vend rundt i løget så det ikke brænder på.
7. Når baconen er brunt efter ca. 15 minutter hælder du 3-4 dl æblecider på panden.
8. Lad mørbraden ligge i cideren et minuts tid og læg den derefter op i et fad.
9. Lad cideren simre i nogle minutter.
10. Tilsæt grøntssagsboullion eller kalveboullion i passende forhold. Smag til hen ad vejen.
11. Blend eller stavblend saucen så løg og hvidløg bliver findelt.
12. Tilsæt en madlavningsfløde. Her er brugt 1/4 liter.
13. Jævn saucen – du kan også bruge meljævner og lidt kulør. 
14. Hæld saucen op i fadet og sæt det i ovnen 20-25 minutter ved 200 grader. Vend mørbraden efter 10 minutter. Tjek undervejs at den ikke får for meget.
15. Tag mørbraden op på et spækbræt, fjern snoren og skær den i passende skiver. Læg kødet tilbage i saucen. Server retten med råstegte kartofler til. PS – denne ret kan sagtens laves i forvejen og bare varmes i ovnen. Råstegte kartofler passer perfekt til retten og her kan du se hvordan du laver dem. Salat med rucula, rosenkål, appelsin, avokado og tranebær

Server retten med en salat der både har syre og sødme. Her er det rucula, blade af frisk rosenkål, avokado, appelsin og tørrede tranebær. Velbekomme – kh Tina

Klik og se alle mine blogindlæg med madopskrifter her

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | jun 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Gallerihylde DIY i samme farve som vægfarven

by | maj 30, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Gallerihylder - Lav selv smalle hylder til rammer og bøger Her kan du se, hvordan jeg har lavet gallerihylder i samme farve som vægfarven. Og i samme længde som...

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk