Jeg er ret vild med krydderurter, men der er en enkelt i højbedet jeg normalt ikke går efter. Ærgerligt nok for den har efterhånden vokset sig kæmpestor. Da mine børn lavede den skønne 5 retters menu til mig i fødselsdagsgave, kom Andreas ved et tilfælde til at stege nogle salvieblade, og endda give dem lidt for meget. Inden de røg i skraldespanden prøvede han lige at smage på et blad, og så viste det sig at være en delikatesse. Efter det har vi friteret salvieblade i varm olie en del gange. Når de er afkølet smuldrer vi dem lidt ved at kramme dem i et stykke køkkenrulle og tilsætter salt. Og jeg skal hilse at sige at det smager supergodt oven på en steak, et kyllingebryst eller feks. på en grøntsagslasange. Den gennemtrængende salvie-smag bliver afløst at en afrundet, mild og rigtig fint smag. Måske har du lyst til at prøve det lille trick? Eller måske har du brugt salvie til andre ting – med held?
Dejlig fredag
Let trick der sætter colorit på menuen
Se relaterede indlæg 👇🏼
Salvien er en af de bedste krydderurter overhovedet…. skarpt forfulgt af Rosmarinen.
Salvien kan du næsten altid finde lidt blade på. Også om vinteren. Jeg bruger den ofte i sammenkogte retter, hvor dens fine smag kan ændre hele retten til sang i himlen.
Så det var da heldigt, at Andreas fik åbnet øjnene og munden for jer 🙂
Hej frøskuffen. Jeg vil helt klart prøve salvie i sammenkogte retter. For den sang vil jeg meget gerne høre. Vi bruger alle andre krydderurter, men sjovt nok har den største (i vores højbed)af dem alle først fået sin berettigelse nu.
Tak for det spændende tip med den brændte salvie – som jeg aldrig har lavet – men så mange andre af husets madhits er så absolut blevet til ved en fejl eller af råvarenød.
Jeg må straks i haven og plukke krydderurter og se, om jeg kan lave nogle velsmagende fejl, der er værd at dele med jer andre.
Imens nipper jeg endnu en kop smuk grøn te af kørvel. pebermynte og citronmelisse. Lakridsmagen passer perfekt med de to andre karakteristiske smage.
Gad vide hvordan sprødstegt kørvel smager??! Som topping på eftermiddagens Katrineblommekage?!
Glædelig weekend til alle Tinas heldige læsere – er det ikke bare en fantastisk blog?! Det synes jeg.
Kh Anne
Kære Anne. Mange tak for dine søde ord om min blog. Det varmer et blog-moder-hjerte 🙂 Din te lyder også rigtig go´. Og katrineblommekage vil jeg også gerne smage. Tak for input – kh Tina
Salvie er en af de absolut bedste krydderurter i mit drivhus – sammen med basilikum, timian og rosmarin… solo el. mix.
Jeg avender bl.a. hakket salvie i brød og flødesauce. Har f.eks. en opskrift på et helt fantastisk, fladt madbrød med hakket salvie, hakket basilikum og rosmarin, hvidløg, parmesanost og soltørrede tomater. Brødet pyntes med hele salvieblade som pensles med olivenolie, og det giver præcis den sprøde konsistens og smag, som du beskriver med de “fritterede blade”. Uhmmmm…. det er bare SÅ godt!
Flødesaucen: Svits en håndfuld hakkede salvieblade i lidt fedtstof på en pande sammen med en spsk. finthakket løg (og evt. hvidløg), hæld fløden ved (mad-/kaffe-/piskefløde… el. cremefine(!) hvad vægten tillader ;-)), tilsæt en lille smule ketchup og smag til med salt og friskkværnet peber. Kan spises til f.eks. et stykke kød, til vegetarretter el. som pastasauce.
Hvis du får mod på at prøve selv, Tina D., så… Velbekomme! 🙂
[ ♥ Lisbet ]
1000 tak Lisbet – de idéer skal helt bestemt prøves af. Selvfølgelig har jeg mod til det, og salvien er jo ved at vokse os over hovedet… kh Tina