fbpx

Let trick der sætter colorit på menuen

af aug 19, 2011

Se relaterede indlæg 👇🏼

Stegte krydderurter Jeg er ret vild med krydderurter, men der er en enkelt i højbedet jeg normalt ikke går efter. Ærgerligt nok for den har  efterhånden vokset sig kæmpestor. Da mine børn lavede den skønne 5 retters menu til mig i fødselsdagsgave, kom Andreas ved et tilfælde til at stege nogle salvieblade, og endda give dem lidt for meget. Inden de røg i skraldespanden prøvede han lige at smage på et blad, og så viste det sig at være en delikatesse. Efter det har vi friteret salvieblade i varm olie en del gange. Når de er afkølet smuldrer vi dem lidt ved at kramme dem i et stykke køkkenrulle og tilsætter salt. Og jeg skal hilse at sige at det smager supergodt oven på en steak, et kyllingebryst eller feks. på en grøntsagslasange. Den gennemtrængende salvie-smag bliver afløst at en afrundet, mild og rigtig fint smag. Måske har du lyst til at prøve det lille trick? Eller måske har du brugt salvie til andre ting – med held?
Dejlig fredag

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

6 Kommentarer

  1. Frøskuffen

    Salvien er en af de bedste krydderurter overhovedet…. skarpt forfulgt af Rosmarinen.

    Salvien kan du næsten altid finde lidt blade på. Også om vinteren. Jeg bruger den ofte i sammenkogte retter, hvor dens fine smag kan ændre hele retten til sang i himlen.

    Så det var da heldigt, at Andreas fik åbnet øjnene og munden for jer 🙂

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej frøskuffen. Jeg vil helt klart prøve salvie i sammenkogte retter. For den sang vil jeg meget gerne høre. Vi bruger alle andre krydderurter, men sjovt nok har den største (i vores højbed)af dem alle først fået sin berettigelse nu.

      Svar
  2. Anne W. Ravn

    Tak for det spændende tip med den brændte salvie – som jeg aldrig har lavet – men så mange andre af husets madhits er så absolut blevet til ved en fejl eller af råvarenød.

    Jeg må straks i haven og plukke krydderurter og se, om jeg kan lave nogle velsmagende fejl, der er værd at dele med jer andre.

    Imens nipper jeg endnu en kop smuk grøn te af kørvel. pebermynte og citronmelisse. Lakridsmagen passer perfekt med de to andre karakteristiske smage.

    Gad vide hvordan sprødstegt kørvel smager??! Som topping på eftermiddagens Katrineblommekage?!

    Glædelig weekend til alle Tinas heldige læsere – er det ikke bare en fantastisk blog?! Det synes jeg.

    Kh Anne

    Svar
  3. Tina Dalbøge

    Kære Anne. Mange tak for dine søde ord om min blog. Det varmer et blog-moder-hjerte 🙂 Din te lyder også rigtig go´. Og katrineblommekage vil jeg også gerne smage. Tak for input – kh Tina

    Svar
  4. Lisbet / *LLL & Co.*

    Salvie er en af de absolut bedste krydderurter i mit drivhus – sammen med basilikum, timian og rosmarin… solo el. mix.

    Jeg avender bl.a. hakket salvie i brød og flødesauce. Har f.eks. en opskrift på et helt fantastisk, fladt madbrød med hakket salvie, hakket basilikum og rosmarin, hvidløg, parmesanost og soltørrede tomater. Brødet pyntes med hele salvieblade som pensles med olivenolie, og det giver præcis den sprøde konsistens og smag, som du beskriver med de “fritterede blade”. Uhmmmm…. det er bare SÅ godt!

    Flødesaucen: Svits en håndfuld hakkede salvieblade i lidt fedtstof på en pande sammen med en spsk. finthakket løg (og evt. hvidløg), hæld fløden ved (mad-/kaffe-/piskefløde… el. cremefine(!) hvad vægten tillader ;-)), tilsæt en lille smule ketchup og smag til med salt og friskkværnet peber. Kan spises til f.eks. et stykke kød, til vegetarretter el. som pastasauce.

    Hvis du får mod på at prøve selv, Tina D., så… Velbekomme! 🙂

    [ ♥ Lisbet ]

    Svar
  5. Tina Dalbøge

    1000 tak Lisbet – de idéer skal helt bestemt prøves af. Selvfølgelig har jeg mod til det, og salvien er jo ved at vokse os over hovedet… kh Tina

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk