I min barndom var der tradition med krabbeklør en gang om året. Naboerne var inviteret, Johnny Reimars Partyband var klar på grammofonen, – og jeg husker, hvordan jeg fik lov til at “hjælpe” min far med at slå på klørerne… Måske var det til Sankt Hans? Det kan jeg ikke huske, – men det ville ha´været oplagt, for krabbeklørene er rigtig gode netop nu, – har de fortalt mig hos Clausens fiskehandel. Vi fik dem i lørdags som en forret og her kan du se hvordan de ferske krabbeklør blev tilberedt:
De blev kogt i en stor gryde med dild, citron, salt og citrongræs i 20 minutter. Derefter blev gryden taget af varmen og så stod de i vandet et par timer så de ikke blev tørre. (De SKAL stå i vandet og trække mindst 20 minutter). Derefter fik hver skal et forsigtigt slag med en hammer, – så vi senere kunne komme ind til det lækre krabbekød. De blev lagt i en skål, med isterninger under og oven på et stykke bagepapir. Der kom en pose isterninger ovenpå og en avis så de blev helt kolde.
Vi fik ristet brød, citron og dressing til.
Dressingen rørte jeg af et par skeer Hellmanns mayo, noget Cheasy creme fraiche 5% og A38. Jeg har lært af min søn, at fedtfattige mælkeprodukter kun må røres forsigtigt, da de ellers bliver meget tynde. Så jeg blandede det ganske let og derfor fik det lige en tur gennem en sigte. Du kan bruge forskellige krydderurter i dressingen. Jeg valgte dild, persille, citron-timian, citron-mynte, hvidløg og lidt salt. Har du ikke krydderurter med citronsmag så kom fx lidt fintrevet citronskal eller citronsaft i.
Uha – det smager godt. Rigtig sommermad og helt oplagt at starte en krabbeklørs-tradition. 🙂 Dejlig weekend – og Sankt Hans på søndag. Kh Tina
PS – Grillet kylling er også god sommermad – måske til hovedret. En oplagt dessert kan være kold rabarbersuppe med vanillieis eller hvad med marengs, is og jordbær?
Uhm hvor lækkert. Den er jeg klar på.
Og nu har jeg lige købt en stor pose – tak for tippet.