fbpx

Perfekt sommermad – også til Sankt Hans…

af jun 21, 2013

Se relaterede indlæg 👇🏼

I min barndom var der tradition med krabbeklør en gang om året. Naboerne var inviteret, Johnny Reimars Partyband var klar på grammofonen, – og jeg husker, hvordan jeg fik lov til at “hjælpe” min far med at slå på klørerne… Måske var det til Sankt Hans? Det kan jeg ikke huske, – men det ville ha´været oplagt, for krabbeklørene er rigtig gode netop nu, – har de fortalt mig hos Clausens fiskehandel.  Vi fik dem i lørdags som en forret og her kan du se hvordan de ferske krabbeklør blev tilberedt:  sådan tilbereder du krabbeklør  De blev kogt i en stor gryde med dild, citron, salt og citrongræs i 20 minutter. Derefter blev gryden taget af varmen og så stod de i vandet et par timer så de ikke blev tørre. (De SKAL stå i vandet og trække mindst 20 minutter). Derefter fik hver skal et forsigtigt slag med en hammer, – så vi senere kunne komme ind til det lækre krabbekød. De blev lagt i en skål, med isterninger under og oven på et stykke bagepapir. Der kom en pose isterninger ovenpå og en avis så de blev helt kolde.

Vi fik ristet brød, citron og dressing til.dressing til krabbeklør, fisk og skaldyr

Dressingen rørte jeg af et par skeer Hellmanns mayo, noget Cheasy creme fraiche 5% og A38. Jeg har lært af min søn, at fedtfattige mælkeprodukter kun må røres forsigtigt, da de ellers bliver meget tynde. Så jeg blandede det ganske let og derfor fik det lige en tur gennem en sigte. Du kan bruge forskellige krydderurter i dressingen. Jeg valgte dild, persille, citron-timian, citron-mynte, hvidløg og lidt salt. Har du ikke krydderurter med citronsmag så kom fx lidt fintrevet citronskal eller citronsaft i.

Uha – det smager godt. Rigtig sommermad og helt oplagt at starte en krabbeklørs-tradition. 🙂 Dejlig weekend – og Sankt Hans på søndag. Kh Tina

PS – Grillet kylling er også god sommermad – måske til hovedret.  En oplagt dessert kan være kold rabarbersuppe med vanillieis eller hvad med marengs, is og jordbær? 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. Lene Kristoffersen

    Uhm hvor lækkert. Den er jeg klar på.

    Svar
  2. Randi Jensen

    Og nu har jeg lige købt en stor pose – tak for tippet.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Saml hulsten og lav lange hulstensranker til havens træer

by | aug 14, 2022 | KREA & DIY | 0 Comments

Hulsten - fredfyldt at samle og dekorative at se på Jeg er vild med at samle sten. Det er rent meditativt for mig, at gå en strandtur og have blikket glidende over...

Stol blev fornyet fra kontorstol til lænestol

by | jun 24, 2022 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG | 0 Comments

Tante Fridas stol blev i familien Jeg husker en bestemt sang fra en koncert med Søren Huus. Det er hans fortolkning af Dorthe Gerlachs sang Ingers ting, hvor han synger...

Kagen over dem alle – Verdens bedste kage

by | jun 15, 2022 | MADOPSKRIFTER | 0 Comments

Kage til store fester - lav den i forvejen For et par måneder siden var jeg - sammen med omkring 50 andre - til en festlig fejring af min nieces 18 års fødselsdag. Jeg...

Byg selv terrasse med lounge, bar eller bænke af paller

by | jun 12, 2022 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 0 Comments

Paller blev til loungeterrasse / GT-bar / bænk /solspot Her kan du se før og efter-billeder fra mit sommerhus og denne gang handler det om 'Projekt...

Sommerhus – få en plan, bestil en makeover eller totalindretning

by | mar 24, 2022 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Få et hyggeligt sommerhus med hygge og sjæl Jeg elsker at indrette og jeg har en helt speciel forkærlighed for sommerhuse/fritidshuse, for det sted skal kunne 'noget...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk