fbpx

Kold rabarbersuppe med vaniljeis – en rigtig forårsdessert

af maj 24, 2019

Se relaterede indlæg 👇🏼

Udover marengs med is og jordbær, så er det rabarbersuppe med vaniljeis, der minder mig mest om sommer. Det er kold rabarbersuppe med vaniljeis og behøver jeg at sige, hvor dejligt det smager? Det er samtidig utrolig let at lave. Det eneste du skal huske er, at røre nogle gange i rabarbersaften i fryseren, så den bliver lidt sorbet-agtig.

dessert med rabarber Til 4-5 portioner:

1 kg rabarber, renset og skåret i stykker
1/2 kg sukker
1 stang vaniljesukker – eller 2-3 tsk vaniljesukker
evt. en spiseske saft fra syltede rødbeder – for farvens skyld. Det kan ikke smages.
Kom det hele i en gryde og lad det stå på svag varme en god times tid. Da der ikke tilsættes vand bliver det ret koncentreret. Lad det evt. lige koge op et øjeblik så saften rigtig kan trække ud af stænglerne. Kom det i en si og pres saften ned i en skål. Smag det til og kom evt. lidt (ca. 1/2 dl) vand ved hvis smagen er alt for kragtig. Lad saften stå og køle af og sæt det derefter i fryseren. Efter et par timer begynder du at røre rundt med et piskeris. Først i kanten af skålen. Rør rundt ca. en gang i timen og gør det 4-5 gange. Tag skålen ud lidt før det skal serveres. Læg en god kugle vaniljeis i en skål eller dyb tallerken og kom rabarberisen omkring. Lad det stå lidt inden det serveres så det bliver til kold rabarbersuppe i stedet for is. Jeg serverede de her tallerkner et minut efter jeg havde taget billederne – og der var det lige tilpas. For det skal stadigvæk være meget koldt. Men take care… For det tør hurtigt op… Jeg lover dig at det smager skønt af sol og sommer – og det er jo ikke den værste smag.

Se flere madopskrifter her

Facebook

Instagram

Relaterede indlæg

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk