For mig er madlavning er en meget kreativ proces hvor vi bruger sanser, ser farver, dufter, smager og sætter forskellige ingredienser sammen på nye måder. På samme måde gik det til da jeg lavede de her rødbeder. Jeg synes de smager supergodt, er meget lette at lave og kan tilberedes i forvejen. De smager rigtig godt ved stuetemperatur.
DIY: (Do It Yourself)
Skræl rødbederne og halver dem. Er det små spirer så lad en smule sidde på….
Er det store rødbeder så del dem flere gange. Varm en pande op og hæld lidt olie på. Tilsæt 1-2 fed hvidløg og lad det lige simre et minut. Læg rødbederne på og gi´dem et par minutter ved middel varme.
Derefter drysser du sukker/rørsukker/honning over rødbederne og en god slat lys eddike. (Du kan både bruge lagereddike, hvidvinseddike m.v.) Tilsæt salt og peber og lad det stå let tildækket (evt. med staniol over) ved svag varme en lille times tid. Vend dem en gang eller to så de trækker eddikelagen over det hele. Lad dem stå og køle af få panden. Du kan servere dem i en skål bare som de er, og du kan også anrette dem feks. på en bund af spirer/rucola som her i et enkelt fad.
Håber du får lyst til at sætte tænderne i disse sprøde rødbeder – og at du får en dejlig weekend.
Mmm, jeg bliver helt sulten 🙂
De smager også super godt, – så det kan jeg godt forstå 🙂
JUBII!!! Så vandt jeg:-)
Glæder mig super meget til at læse i bogen!
Jeg mailer dig lige min adresse!
Kh Camilla
PS. Opskriften ser virkelig lækker ud!
Har købt rødbeder – går i gang nu. Super god ide med fredagsmenu. Tak for det.
Hvad så Marianne… Blev bederne gode? Dejligt du synes mit fredagstiltag er en go´ idé 🙂 kh Tina
Det er et fantastisk foto!
Yummi 😀
Mums hvor ser de lækre ud dine smukke rødbeder – tror snart vi skal lave dem!
Dejlig søndag til dig – KH Karen Marie