Jeg har ikke nogen helt præcis opskrift på de her grøntssagsbrød – for du kan bruge stort set alt fra grøntssagsskuffen… Som udgangspunkt bruger jeg 6 dl. væske til en pakke med 50 g. gær. Måske kan du se på farven at halvdelen af væsken blev udskiftet med en dåse flåede tomater? Derudover kom der et hakket løg, en hel squash og 4 gulerødder skåret i små tern, lidt tørret oregano og timian, salt og peber og en slat olie ned i dejen.
Heldigvis kan der bruges alverdens grøntsager, så derfor har jeg også tagget dagens idé med “Brug hvad du har”. Rødbeder giver en flot farve, peberfrugt en markant smag og hvidløg mere “kant”. Måske kommer du noget helt femte i dit bagværk?
Der var lidt almindeligt hvidt hvedemel til at binde det sammen med, men hovedvægten var rugmel, grahamsmel og durumhvede. Hvis du bedst kan lide at følge en præcis opskrift så gør det, men udskift noget af væsken med de flåede tomater og tilsæt grøntsager og krydderier. Hvis det skal ende med frokostsandwich som her, kan du jo også komme alt muligt indeni. Og de her boller har i sig selv så meget smag, at de også bare kan spises som de er. De kan selvfølgelig fryses så der altid er “frisk” hjemmebagt brød til madpakken og jeg er sikker på, at mange børn vil elske at være med til at bage deres egen fantasi-frokostbrød.
mums hvor ser de lækre ud , tror osse de vil være gode som flutes 🙂
De ser lækre ud og det er da en rigtig god ide med de blandede grøntsager “fra skuffen”.
-men sjovt at høre, at du bager lidt som mig, sådan på slum… ;o))
De ser super gode ud 🙂
Hvor mange grader og hvor længe i ovnen ? Er væsken vand el mælk ? Skal dejen være klistret ?
Hej Iben
Jeg kan ikke huske det – men som jeg skriver:
“Hvis du bedst kan lide at følge en præcis opskrift så gør det, men udskift noget af væsken med de flåede tomater og tilsæt grøntsager og krydderier”.
Så brug evt. en opskrift du kender eller en du finder. Jeg bager “på slum” og oftest med vand – og her er noget af væsken erstattet med tomat.
Mbh Tina