fbpx

Hvem siger at det ikke er kreativt at lave mad og bage brød?

af okt 26, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

Jeg har ikke nogen helt præcis opskrift på de her grøntssagsbrød – for du kan bruge stort set alt fra grøntssagsskuffen… Som udgangspunkt bruger jeg 6 dl. væske til en pakke med 50 g. gær. Måske kan du se på farven at halvdelen af væsken blev udskiftet med en dåse flåede tomater? Derudover kom der et hakket løg, en hel squash og 4 gulerødder skåret i små tern, lidt tørret oregano og timian, salt og peber og en slat olie ned i dejen. frokostbrød med grønssager i
Heldigvis kan der bruges alverdens grøntsager, så derfor har jeg også tagget dagens idé med “Brug hvad du har”. Rødbeder giver en flot farve, peberfrugt en markant smag og hvidløg mere “kant”. Måske kommer du noget helt femte i dit bagværk?

Der var lidt almindeligt hvidt hvedemel til at binde det sammen med, men hovedvægten var rugmel, grahamsmel og durumhvede. Hvis du bedst kan lide at følge en præcis opskrift så gør det, men udskift noget af væsken med de flåede tomater og tilsæt grøntsager og krydderier. Hvis det skal ende med frokostsandwich som her, kan du jo også komme alt muligt indeni. Og de her boller har i sig selv så meget smag, at de også bare kan spises som de er. De kan selvfølgelig fryses så der altid er “frisk” hjemmebagt brød til madpakken og jeg er sikker på, at mange børn vil elske at være med til at bage deres egen fantasi-frokostbrød.

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

4 Kommentarer

  1. helle bøgebo

    mums hvor ser de lækre ud , tror osse de vil være gode som flutes 🙂

    Svar
  2. hanne

    De ser lækre ud og det er da en rigtig god ide med de blandede grøntsager “fra skuffen”.
    -men sjovt at høre, at du bager lidt som mig, sådan på slum… ;o))

    Svar
  3. Iben

    De ser super gode ud 🙂
    Hvor mange grader og hvor længe i ovnen ? Er væsken vand el mælk ? Skal dejen være klistret ?

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Iben
      Jeg kan ikke huske det – men som jeg skriver:
      “Hvis du bedst kan lide at følge en præcis opskrift så gør det, men udskift noget af væsken med de flåede tomater og tilsæt grøntsager og krydderier”.
      Så brug evt. en opskrift du kender eller en du finder. Jeg bager “på slum” og oftest med vand – og her er noget af væsken erstattet med tomat.
      Mbh Tina

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – få tips og tricks

by | apr 26, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Inspirationsaften for kvinder i Garant Ringkøbing Sidste tirsdag var jeg inviteret til Garant i Ringkøbing. Ann havde fået den gode idé, at de ville holde en...

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk