I efteråret var vi på besøg hos gode venner og til forret fik vi en dejlig sprød salat med bl.a. grønkål, granatæblekerner og røget hellefisk. Jeg lavede salaten 1. juledag – da vi i familien var blevet enige om et grønt alternativ – i stedet for den normale julefrokostmad.
Kombinationen af det sprøde kål, de friske æbler, granatsæblekerner, rødløg og det røgede hellefisk er rigtig god og kan klart anbefales.
Skyl og hak frisk grønkål til små spisevenlige stykker. Tag kerner ud af granatæblet og fjern det hvide skal. Skær æble i tynde skiver og kom lidt citron over hvis det ikke skal serveres med det samme. Skær rødløg i tynde skiver. Jeg hakkede nødderne ganske let og ristede dem af i lidt soya på en varm pande. Du kan også bruge mandler – det gjorde vores værtinde. Skær hellefisken i mindre stykker. Jeg lavede en dressing af lidt olie, eddike, soya og lidt honning. Jeg gjorde det hele klar dagen før og hver ting lå i hver sin pose i køleskabet. På den måde var det dejlig let at anrette salaten på et stort fad.
Jeg er helt sikker på at det bliver en af de salater der bliver lavet både til frokost og forretter. Velbekomme og rigtig go weekend. Kh Tina
Klik her hvis du vil se flere madopskrifter
0 kommentarer