Hvis du “er til tun” så skulle du prøve denne kombination. Det er friskt og lækkert med den grillede peberfrugt, avokado og ikke mindst tunfisken som er marineret i soya.
Jeg har serveret dem et par gange og hver gang har retten gjort stor lykke… Tunen er marineret i soya, så det er ikke så råt som det ser ud til! Som du kan se på billederne, kan hapserne også serveres for mange personer – f.eks. til en fest eller reception.
Velbekomme og go´weekend – Kærlig hilsen Tina
DIY Tinas Tun Special
Køb frisk tun – eller fersk vaccumpakket. (Det frosne tun er ikke godt til denne ret). Tør tunen af i køkkenrulle. Rist tunen på en meget varm pande, med en lille smule olie. Hold øje med det da det ikke må steges ret meget. Vend det så det får på begge sider. Efter afkøling tager du en frysepose, hælder soya + peber og lidt presset hvidløg i. Læg tunen ned i lagen og sæt det i køleskabet – gerne et døgns tid. Vend det engang i mellem. (Hvis du har mindre tid, så skær tunen ud i passende størrelser og læg det i marinaden). Skyl og halvér røde peberfrugter. Læg de halve peber med skindsiden op på et stykke bagepapir, og bag dem i cirka 20 min. v. 200 grader. (Til de virker møre). Slut af med en gang grill til skindet er sort nogle steder. Efter afkøling fjernes skindet. Læg tunen på et bræt og fordel den bagte peberfrugt så det dækker hele stykket. Vend det om og skær det ud i mundrette stykker. Læg det på serveringsfadet.
Rør mild gedeost med creme fraice (38%), put det i en lille pose, klip et hul i posen og læg en stribe oven på hvert stykke tun. (Kan undlades hvis du ikke kan lide gedeost – men prøv det – det smager skønt sammen!) Skær avokado i strimler og vend det i citronsaft så de ikke bliver mørke. Læg avokadostykker oven på hvert stykke tun så det dækker. Stik en pind igennem og slut af med et drys sorte sesamfrø.
Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter
0 kommentarer