fbpx

En lille haps eller forret med tun, peberfrugt og avokado

af sep 23, 2016

Se relaterede indlæg 👇🏼

Tinas tun special, tunhapser

Hvis du “er til tun” så skulle du prøve denne kombination. Det er friskt og lækkert med den grillede peberfrugt, avokado og ikke mindst tunfisken som er marineret i soya.

Tapas med tun og avokado

Jeg har serveret dem et par gange og hver gang har retten gjort stor lykke… Tunen er marineret i soya, så det er ikke så råt som det ser ud til! Som du kan se på billederne, kan hapserne også serveres for mange personer – f.eks. til en fest eller reception.
Velbekomme og go´weekend – Kærlig hilsen Tina

Grillet peberfrugt til tun tapas

DIY Tinas Tun Special

Køb frisk tun – eller fersk vaccumpakket. (Det frosne tun er ikke godt til denne ret). Tør tunen af i køkkenrulle. Rist tunen på en meget varm pande, med en lille smule olie. Hold øje med det da det ikke må steges ret meget. Vend det så det får på begge sider. Efter afkøling tager du en frysepose, hælder soya + peber og lidt presset hvidløg i. Læg tunen ned i lagen og sæt det i køleskabet – gerne et døgns tid. Vend det engang i mellem. (Hvis du har mindre tid, så skær tunen ud i passende størrelser og læg det i marinaden). Skyl og halvér røde peberfrugter. Læg de halve peber med skindsiden op på et stykke bagepapir, og bag dem i cirka 20 min. v. 200 grader. (Til de virker møre). Slut af med en gang grill til skindet er sort nogle steder. Efter afkøling fjernes skindet. Læg tunen på et bræt og fordel den bagte peberfrugt så det dækker hele stykket. Vend det om og skær det ud i mundrette stykker. Læg det på serveringsfadet.
Rør mild gedeost med creme fraice (38%), put det i en lille pose, klip et hul i posen og læg en stribe oven på hvert stykke tun. (Kan undlades hvis du ikke kan lide gedeost – men prøv det – det smager skønt sammen!) Skær avokado i strimler og vend det i citronsaft så de ikke bliver mørke. Læg avokadostykker oven på hvert stykke tun så det dækker. Stik en pind igennem og slut af med et drys sorte sesamfrø.

Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.

PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere her på TinaDalboge.dk

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Bologna – en perle i Italien med historie, kultur og gastronomi,

by | jan 29, 2025 | REJSEBESKRIVELSER | 0 Comments

Bologna: En by fyldt med historie, kultur og atmosfære Bologna er en by rig på historie, kultur og gastronomi. Hvis du, ligesom jeg, fascineres af detaljer i murværk,...

Design og unika kunst i NØRR & LEO STUDIO Aarhus

by | jan 5, 2025 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Design og unika kunst i forretning i Aarhus Forleden kom jeg forbi en fed forretning i Aarhus. Umiddelbart ser butikken ikke så stor ud, men det snyder, for der er også...

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Lav selv foderbræt på væg DIY

by | okt 5, 2024 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 2 kommentarer

Foderbræt - fuglebræt DIY Sidste år havde jeg et par brædder tilovers og så lavede jeg dette foderbræt med 'stråtag'. Det er monteret på et hegn. Samme løsning kan...

Slip fri af narcissistens skygge

by | sep 22, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

LIVE DAG lørdag d. 23. nov. 2024 Genfind din styrke gennem en personlig og kreativ proces Har du haft en narcissist tæt på, og føler du stadig en tung skygge fra...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk