Beklager at Fredagens kreative køkken kommer på lidt sent… Men jeg skulle lige hjem fra Løgstør, hvor jeg har haft en boligopgave…
Men i onsdags var der taget noget hakket svinekød ud af fryseren og jeg fik lyst til, at lave andet end frikadeller. (Selv om det nu også er godt). Det blev til denne ret med masser af grøntsager, black eye bønner, godt med krydderier og lidt bacon…
Bønnerne blev skyllet og kogt omkring 40 minutter. De her black eye bønner skal ikke udblødes i vand først – de skal bare koges. Tjek dem mens de koger for de skal ikke have for lidt – men absolut heller ikke for meget. Jeg skar champignon over med en æggedeler så skiverne blev tynde. Ristede dem på en varm pande og derefter kom der tern af gulerod på panden og godt med rødløg. 2 fed hvidløg og lidt chili som (næsten) altid godt… Der kom også squash i tern på – og rød peber. Du kan stort set bruge hvad du har i grøntsagsskuffen. Lige lidt karry, et godt drys paprika + salt og groft peber kom også på. Så kom de kogte bønner over på panden. Jeg tilsatte også lidt vand og “kom til” at tilsætte lidt hønsebouillion. Hakket persille kom over lige inden serveringen. Det hakkede svinekød blev formet til aflange ruller og der blev rullet en skive bacon omkring hver rulle. De blev stegt på en varm pande indtil baconen var “rigtig” og derefter blev der skruet ned. Det endte med en dejlig middagsret, som blev spist rub og stub.
Klik her hvis du vil se flere madopskrifter. Der er også en oversigt her.
Carpe diem – kh Tina
Det ser godt nok lækkert ud ;o)
desværre bliver det ikke i aften, men så et der jo heldigvis så mange andre aftener, hvor den ret kan komme på bordet.
-dejlig fredag til dig.
kh. Hanne