fbpx

Kagen over dem alle – Verdens bedste kage

af jun 15, 2022

Se relaterede indlæg 👇🏼

Kage til store fester – lav den i forvejen

For et par måneder siden var jeg – sammen med omkring 50 andre – til en festlig fejring af min nieces 18 års fødselsdag. Jeg medbragte ‘Verdens bedste kage’ og det var lidt sjovt, for jeg havde stort set glemt alt om den dessertkage, lagkage, festkage og hvad den ellers er blevet kaldt. Men da jeg hørte, at der kom mange gæster og der skulle være et festligt punktum til kaffen, så kom jeg i tanke om ‘bloggens gamle kending’ og tilbød at lave den.

Den er super let at lave, kan laves i forvejen, bare pyntes på dagen og den smager skønt og tager altid ‘kegler’.

Jeg glemte dog alt om at tage billeder, men min svoger havde åbenbart snuppet et enkelt foto:

Som en lille ny detalje blev de friske bær på toppen pimpet op med mini-marengs. Find en let opskrift på marengs her. 

Som du kan se herunder er ‘Verdens bedste kage’ lavet i flere forskellige udgaver. Find opskrifterne på Verdens Bedste Kage her
Kagen kan bruges til en fødselsdag, vejfest, reception, barnedåb, konfirmation, firmafest, bryllup og alle andre fester. Den kan naturligvis også laves som en helt almindelig lagkage, for grundopskriften er til seks personer.

Herunder er grundopskriften udvidet med ‘rutebiler’, appelsinmarmelade og friske appelsiner.

Og herunder er en af lagkagebundene blandet med knuste makroner, bagt helt sprød og stænket med portvin.

Herunder er det opskriften helt basic og øverste lagkagebund er drysset med flotmelis og pyntet med friske bær.

Se kagen – se lagene – smag kagen

I Verdens bedste kage kan man se lagene og intet dækkes eller gemmes væk. Det virker måske lidt ‘skødesløst’ i forhold til de perfekte kager man ser i ‘Bagedysten’ og andre steder, men jeg synes det er på den fede måde. Så længe der er godt med bær, det er en kæmpe kage og den smager rigtig godt, så er alt godt. 

Herunder med friske blåbær på toppen.

Kagen herunder har min søster lavet til en stor fest. Bemærk at jordbærrene er skåret i tynde skiver, så de fylder godt og dækker hele toppen.

Kage – lav det meste i forvejen

Det smarte er, at du kan bage bundene lang tid inden festen og fryse dem ned. Dagen inden festen lægger du kagen sammen på et stort fad. Det vil sige bundene og fløde-bær-fyldet skiftevis, pakker kagen ind i film, lægger et par køleelementer under fadet og kommer et håndklæde over. På selve dagen pynter du toppen med glasur eller flormelis der sigtes gennem en si og toppes med friske bær og evt. med små marengs. 
Find opskrifterne på de forskellige udgaver af Verdens bedste kage her.

Hvis du laver ‘Verdens bedste kage’, så vil jeg blive meget glad for et par billeder 🙂

Facebook

Instagram

Relaterede indlæg

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk