Verdens bedste kage – her med rutebiler og appelsiner
Sidste lørdag holdt vi velkomstfest for sønnike, der kom hjem efter et halvt år i Australien. Det skulle jo fejres med manér og derfor fandt vi på en anden udgave af Verdens bedste kage. Både fordi den smager skønt, men også fordi den er let at lave og passer perfekt til en buffét.
Lav kagen i god tid før festen
Du kan sagtens bage bundene i god tid og fryse dem ned. Det er også fint at lægge kagen sammen dagen før festen. Hvis fadet er for stort til at komme i køleskabet, så læg et par køleelementer under fadet, kom film ovre kagen og pak det hele ind i et stort håndklæde, så det holder sig koldt. Pynt toppen af kagen på dagen.
Denne udgave af Verdens bedste kage kom til at indeholde rutebiler, appelsiner og appelsinmarmelade. Denne udgave har fem bunde og det er meningen at man skal kunne se lagene.
Opskrift på Verdens bedste kage
Grundopskrift = en almindelig lagkage med tre bunde – ca. 6 personer.
(Her er lavet en 4 dobbelt portion og det kom til at passe til 35 mennesker, fordi jeg skar kagen ud i firkanter, for ellers var det lige lidt nok).
3 æg
175 gram sukker / 12 spsk. / 2 dl
25-30 gram / 4 spsk. kakao / ca. 2/3 dl
20 gram hvedemel / 2 spsk. / 1/3 dl
35 gram kartoffelmel / 3 spsk / 1/2 dl
1 tsk. bagepulver
0,25-0,4 liter piskefløde til mellem bundene
Plus til denne version med appelsin og rutebiler
Flormelis + lidt kakao
Rutebiler – nap en pose
Et glas appelsinmarmelade
Gode appelsiner til pynt
3 æg og 175 g sukker piskes let og luftigt.
Si 4 spsk. kakao, 2 spsk. mel, 3 spsk kartoffelmel og 1 tsk. bagepulver ned i æggemassen.
Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
Tegn cirkler/firkanten BAGPÅ 4 stykker bagepapir og bred dej ud indenfor cirkle/firkanten i et jævnt lag. (Lav bundene så de passer til dit fad).
Drys sukker på bagepapiret inden du fordeler dejen derpå, så slipper det lettere.
Bag bundene midt i ovnen (eller i en varmluftsovn) v. 250 grader i ca. 5-10 minutter. Hold øje med bundene og tag dem ud når de har fået farve.
Pisk ca. 0,4 liter piskefløde. Knus rutebiler ned i fløden. Smør appelsinmarmelade på bundene og læg lagkagen sammen med fløde/rutebilsblandingen. Rør glasur af flormelis og lidt kakao + kogende vand. Rør det så der ikke er klumper i. Kom glasuren på toppen af kagen. Knus rutebiler over glasuren. Skær gode appelsiner i skiver så der ikke er noget hvidt på frugtkødet. Læg appelsinskiverne ovenpå og kom lidt rutebilsdrys over.
Her kan du se flere andre udgaver af Verdens bedste kage – velbekomme herfra KH Tina
Klik og se alle mine blogindlæg med madopskrifter her
Uhm, hvor lækkert 🙂 … og rigtig fin hjemmeside din søn har 🙂
Mange tak Connie 😉
Bonusdatteren fylder 16 og har ønsket en lagkage – jeg vil prøve din 🙂
Hun kunne godt tænke sig noget mod oreos, chokolade, vanilje….
Hvad har du af ideer til fyld der opfylder hendes ønsker og stadig smager godt?
Det lyder da rigtig godt.
Du kan evt. røre et glas Nutella – eller en blok nugat i flødeskummet… Uhm… Og komme knuste oreos mellem lagene. På toppen ville jeg komme flormelis rørt op med cacao og noget flødeskum- så det kan løbe ned af kagen. Der ville jeg også komme fint-knust oreos ovenpå. Lidt som rutebilerne her. Send meget gerne billeder af resultatet 🙂 og tilykke med fødselsdagen.
Er det en kage der har godt af at stå nogle timer og trække, eller er det bedre at lægge den sammen lige før den skal spises?
Jeg skal nok tage nogle billeder. Kan man lægge billeder ind her i tråden, eller er det bare på mail?
Du kan med fordel lægge kagen dagen før – komme film over og først pynte toppen inden gæsterne kommer. I det her vejr kan del vel stå udenfor natten over. Du må meget gerne sende mig billeder på mail – måske bliver det til et nyt blogindlæg. Tag gerne et foto af din datter også, – hvis hun har lyst til det. 🙂
PS – da jeg lavede den som hjerte til et bryllup havde jeg haft bundene i fryseren – og også lagt den dagen før.
Den har jeg hørt såååå meget om, så den skal prøves 😀
Det skulle du tage at gøre – den er go´i alle versionerne og kan sagtens laves i forvejen – bundene kan fryses og kagen kan lægges dagen før. Det bliver den kun bedre af. 🙂