fbpx

Verdens bedste kage – nu med rutebiler og appelsiner

af mar 29, 2013

Se relaterede indlæg 👇🏼

Verdens bedste kage - suværen til buffet og fest

Verdens bedste kage – her med rutebiler og appelsiner

Sidste lørdag holdt vi velkomstfest for sønnike, der kom hjem efter et halvt år i Australien. Det skulle jo fejres med manér og derfor fandt vi på en anden udgave af Verdens bedste kage. Både fordi den smager skønt, men også fordi den er let at lave og passer perfekt til en buffét.

Kage der passer perfekt til buffet og fester

Lav kagen i god tid før festen

Du kan sagtens bage bundene i god tid og fryse dem ned. Det er også fint at lægge kagen sammen dagen før festen. Hvis fadet er for stort til at komme i køleskabet, så læg et par køleelementer under fadet, kom film ovre kagen og pak det  hele ind i et stort håndklæde, så det holder sig koldt. Pynt toppen af kagen på dagen.

Denne udgave af Verdens bedste kage kom til at indeholde rutebiler, appelsiner og appelsinmarmelade. Denne udgave har fem bunde og det er meningen at man skal kunne se lagene.

Opskrift på Verdens bedste kage

Grundopskrift = en almindelig lagkage med tre bunde – ca. 6 personer.
(Her er lavet en 4 dobbelt portion og det kom til at passe til 35 mennesker, fordi jeg skar kagen ud i firkanter, for ellers var det lige lidt nok).

3 æg
175 gram sukker / 12 spsk. / 2 dl
25-30 gram / 4 spsk. kakao / ca. 2/3 dl
20 gram hvedemel / 2 spsk. / 1/3 dl
35 gram kartoffelmel / 3 spsk / 1/2 dl
1 tsk. bagepulver
0,25-0,4 liter piskefløde til mellem bundene
Plus til denne version med appelsin og rutebiler
Flormelis + lidt kakao
Rutebiler – nap en pose
Et glas appelsinmarmelade
Gode appelsiner til pynt

3 æg og 175 g sukker piskes let og luftigt.
Si 4 spsk. kakao, 2 spsk. mel, 3 spsk kartoffelmel og 1 tsk. bagepulver ned i æggemassen.
Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
Tegn cirkler/firkanten BAGPÅ 4 stykker bagepapir og bred dej ud indenfor cirkle/firkanten i et jævnt lag. (Lav bundene så de passer til dit fad).
Drys sukker på bagepapiret inden du fordeler dejen derpå, så slipper det lettere.
Bag bundene midt i ovnen (eller i en varmluftsovn) v. 250 grader i ca. 5-10 minutter. Hold øje med bundene og tag dem ud når de har fået farve.
Pisk ca. 0,4 liter piskefløde. Knus rutebiler ned i fløden. Smør appelsinmarmelade på bundene og læg lagkagen sammen med fløde/rutebilsblandingen. Rør glasur af flormelis og lidt kakao + kogende vand. Rør det så der ikke er klumper i. Kom glasuren på toppen af kagen. Knus rutebiler over glasuren. Skær gode appelsiner i skiver så der ikke er noget hvidt på frugtkødet. Læg appelsinskiverne ovenpå og kom lidt rutebilsdrys over.

Her kan du se flere andre udgaver af Verdens bedste kage – velbekomme herfra KH Tina

Klik og se alle mine blogindlæg med madopskrifter her

 

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

8 Kommentarer

  1. Connie

    Uhm, hvor lækkert 🙂 … og rigtig fin hjemmeside din søn har 🙂

    Svar
  2. Stine

    Bonusdatteren fylder 16 og har ønsket en lagkage – jeg vil prøve din 🙂

    Hun kunne godt tænke sig noget mod oreos, chokolade, vanilje….

    Hvad har du af ideer til fyld der opfylder hendes ønsker og stadig smager godt?

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Det lyder da rigtig godt.
      Du kan evt. røre et glas Nutella – eller en blok nugat i flødeskummet… Uhm… Og komme knuste oreos mellem lagene. På toppen ville jeg komme flormelis rørt op med cacao og noget flødeskum- så det kan løbe ned af kagen. Der ville jeg også komme fint-knust oreos ovenpå. Lidt som rutebilerne her. Send meget gerne billeder af resultatet 🙂 og tilykke med fødselsdagen.

      Svar
  3. Stine Holdt

    Er det en kage der har godt af at stå nogle timer og trække, eller er det bedre at lægge den sammen lige før den skal spises?

    Jeg skal nok tage nogle billeder. Kan man lægge billeder ind her i tråden, eller er det bare på mail?

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Du kan med fordel lægge kagen dagen før – komme film over og først pynte toppen inden gæsterne kommer. I det her vejr kan del vel stå udenfor natten over. Du må meget gerne sende mig billeder på mail – måske bliver det til et nyt blogindlæg. Tag gerne et foto af din datter også, – hvis hun har lyst til det. 🙂
      PS – da jeg lavede den som hjerte til et bryllup havde jeg haft bundene i fryseren – og også lagt den dagen før.

      Svar
  4. Marjun

    Den har jeg hørt såååå meget om, så den skal prøves 😀

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Det skulle du tage at gøre – den er go´i alle versionerne og kan sagtens laves i forvejen – bundene kan fryses og kagen kan lægges dagen før. Det bliver den kun bedre af. 🙂

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Lav selv foderbræt på væg DIY

by | okt 5, 2024 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 0 Comments

Foderbræt - fuglebræt DIY Sidste år havde jeg et par brædder tilovers og så lavede jeg dette foderbræt med 'stråtag'. Det er monteret på et hegn. Samme løsning kan...

Slip fri af narcissistens skygge

by | sep 22, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

LIVE DAG lørdag d. 23. nov. 2024 Genfind din styrke gennem en personlig og kreativ proces Har du haft en narcissist tæt på, og føler du stadig en tung skygge fra...

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | jun 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk