fbpx

Hvem siger at det ikke er kreativt at lave mad og bage brød?

af okt 26, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

Jeg har ikke nogen helt præcis opskrift på de her grøntssagsbrød – for du kan bruge stort set alt fra grøntssagsskuffen… Som udgangspunkt bruger jeg 6 dl. væske til en pakke med 50 g. gær. Måske kan du se på farven at halvdelen af væsken blev udskiftet med en dåse flåede tomater? Derudover kom der et hakket løg, en hel squash og 4 gulerødder skåret i små tern, lidt tørret oregano og timian, salt og peber og en slat olie ned i dejen. frokostbrød med grønssager i
Heldigvis kan der bruges alverdens grøntsager, så derfor har jeg også tagget dagens idé med “Brug hvad du har”. Rødbeder giver en flot farve, peberfrugt en markant smag og hvidløg mere “kant”. Måske kommer du noget helt femte i dit bagværk?

Der var lidt almindeligt hvidt hvedemel til at binde det sammen med, men hovedvægten var rugmel, grahamsmel og durumhvede. Hvis du bedst kan lide at følge en præcis opskrift så gør det, men udskift noget af væsken med de flåede tomater og tilsæt grøntsager og krydderier. Hvis det skal ende med frokostsandwich som her, kan du jo også komme alt muligt indeni. Og de her boller har i sig selv så meget smag, at de også bare kan spises som de er. De kan selvfølgelig fryses så der altid er “frisk” hjemmebagt brød til madpakken og jeg er sikker på, at mange børn vil elske at være med til at bage deres egen fantasi-frokostbrød.

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

4 Kommentarer

  1. helle bøgebo

    mums hvor ser de lækre ud , tror osse de vil være gode som flutes 🙂

    Svar
  2. hanne

    De ser lækre ud og det er da en rigtig god ide med de blandede grøntsager “fra skuffen”.
    -men sjovt at høre, at du bager lidt som mig, sådan på slum… ;o))

    Svar
  3. Iben

    De ser super gode ud 🙂
    Hvor mange grader og hvor længe i ovnen ? Er væsken vand el mælk ? Skal dejen være klistret ?

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Iben
      Jeg kan ikke huske det – men som jeg skriver:
      “Hvis du bedst kan lide at følge en præcis opskrift så gør det, men udskift noget af væsken med de flåede tomater og tilsæt grøntsager og krydderier”.
      Så brug evt. en opskrift du kender eller en du finder. Jeg bager “på slum” og oftest med vand – og her er noget af væsken erstattet med tomat.
      Mbh Tina

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | jun 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Gallerihylde DIY i samme farve som vægfarven

by | maj 30, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Gallerihylder - Lav selv smalle hylder til rammer og bøger Her kan du se, hvordan jeg har lavet gallerihylder i samme farve som vægfarven. Og i samme længde som...

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk