fbpx

Lav en lækker grøntsagstærte med grøntsager i striber eller spiraler…

af mar 14, 2017

Se relaterede indlæg 👇🏼

Ikke fordi en grønsagstærte hvor grøntsagerne ligger i striber, smager så meget anderledes, men simpelthen bare fordi det ser godt ud … grøntsagstærte med grønsager der ligger i synlige striber I stedet for at lave en almindelig grøntsagstærte, valgte jeg at dampe og flække to porrer. Jeg brugte en kraftig ostehøvl i plast til at lave tynde skiver af gulerødder og squash. De tynde gulerodsskiver fik et meget kort opkog i let saltet vand, så de var mere bøjelige. Derudover brugte jeg optøet spinat fra frost og snacks-peberfrugt – fordi de er lange. grøntsagstaerte-med-groensager-der-ligger-i-striber Skulle jeg lave denne grøntsagstærte med grøntsager i striber igen, skulle den være knap så høj og porrerne og de andre grøntsager skulle deles lidt mere, så æggemassen kunne bliver mere fordelt mellem lagene. På den måde ville det blive lettere at skære den ud og lave pæne stykker.  grøntsagstærte med grøntsager der ligger i spiral

Men den smagte godt – den var sjov at lave og den så supergodt ud – når jeg nu selv skal sige det. 😉

Opskrift på grøntsagstærte

Tærtebund:
125 g hvedemel
125 g grahamsmel
125 g smør
1 tsk salt
lidt vand 2-4 spsk.
Bland de to slags mel med saltet og kom smørret i – i mindre stykker. Ælt det sammen med hænderne eller med maskine. Når smørret er helt fordelt kommer du lige lidt vand i til at samle dejen. Kom husholdningsfilm om dejen og kom den i køleskabet. Smør en stor tærteform. Kom “skiver” af dejen på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepair mere ovenpå. Rul dejen ud til en ensartet tykkelse og  kom det i tærteformen. Fordel dejen og tryk den godt ud i kanten. Prik i dejen med en gaffel og forbag den i 12-15 minutter ved 200 grader.

Fyld:
2 porrer – let dampede
2-3 store gulerødder i meget tynde skiver – let dampede
1 stor squash – i tynde skiver
2 store snackspeber
spinat – frisk og let dampet – eller fra frost (pres vandet ud af det)
8 æg
2,5 dl. fløde 18%
1 spsk. salt

Æggene piskes sammen med fløde og salt og hældes over grøntsagerne. (Godt ned mellem lagene). Tærten bages i ovnen i ca. 40 minutter ved 150 graders varme.

Se mange flere madopskrifter her

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Skønne boligopgaver og dejlige mennesker i 2023

by | dec 31, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Her et kig tilbage på året der er gået I det sidste år har jeg (igen) haft mange spændende opgaver og mødt dejlige mennesker. Det er afgørende for mig at forstå mine...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk