Ikke fordi en grønsagstærte hvor grøntsagerne ligger i striber, smager så meget anderledes, men simpelthen bare fordi det ser godt ud … I stedet for at lave en almindelig grøntsagstærte, valgte jeg at dampe og flække to porrer. Jeg brugte en kraftig ostehøvl i plast til at lave tynde skiver af gulerødder og squash. De tynde gulerodsskiver fik et meget kort opkog i let saltet vand, så de var mere bøjelige. Derudover brugte jeg optøet spinat fra frost og snacks-peberfrugt – fordi de er lange. Skulle jeg lave denne grøntsagstærte med grøntsager i striber igen, skulle den være knap så høj og porrerne og de andre grøntsager skulle deles lidt mere, så æggemassen kunne bliver mere fordelt mellem lagene. På den måde ville det blive lettere at skære den ud og lave pæne stykker.
Men den smagte godt – den var sjov at lave og den så supergodt ud – når jeg nu selv skal sige det. 😉
Opskrift på grøntsagstærte
Tærtebund:
125 g hvedemel
125 g grahamsmel
125 g smør
1 tsk salt
lidt vand 2-4 spsk.
Bland de to slags mel med saltet og kom smørret i – i mindre stykker. Ælt det sammen med hænderne eller med maskine. Når smørret er helt fordelt kommer du lige lidt vand i til at samle dejen. Kom husholdningsfilm om dejen og kom den i køleskabet. Smør en stor tærteform. Kom “skiver” af dejen på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepair mere ovenpå. Rul dejen ud til en ensartet tykkelse og kom det i tærteformen. Fordel dejen og tryk den godt ud i kanten. Prik i dejen med en gaffel og forbag den i 12-15 minutter ved 200 grader.
Fyld:
2 porrer – let dampede
2-3 store gulerødder i meget tynde skiver – let dampede
1 stor squash – i tynde skiver
2 store snackspeber
spinat – frisk og let dampet – eller fra frost (pres vandet ud af det)
8 æg
2,5 dl. fløde 18%
1 spsk. salt
Æggene piskes sammen med fløde og salt og hældes over grøntsagerne. (Godt ned mellem lagene). Tærten bages i ovnen i ca. 40 minutter ved 150 graders varme.
Se mange flere madopskrifter her
0 kommentarer