Sidste søndag holdt vi familiemiddag her.
Der er efterhånden opstået en tradition med, at vi starter omkring “øen” og spiser lidt “nippe-nalle”. Lige præcis de tapas-snacks-lignende småretter er vist blevet en af mine spidskompetencer. Det er sådan lidt “tøm køleskabet” på en rustik måde og det ender næsten altid godt. Vi navngav søndagens kreative indslag til “Grøn pizza” og den var lavet på en dej af hvedemel og havregryn – du kan også bruge grahamsmel og finde opskriften på den dej – og andre udgaver af lækre “kreative-pizzaer” ved at klikke her.
Jeg havde hakket spinat i fryseren og havde taget en lille skål-fuld ud. Det blev blandet sammen med en Tartare hvidløgsost (det kan være alt muligt – også alm. revet ost og hvidløg) og smurt ud på dejen (der var banket ud til en tynd bund). Oven på det kom jeg aubergineskiver, der lige havde været en tur på panden i lidt olie – og skiver af rødløg. Vi havde tilfældigvis et stykke bacon i køleskabet så derfor kom der også små rå stykker bacon på. Derefter en tur i ovnen – der stod på 220 grader (varmluft). Ovnen blev skruet ned til 200 grader og den fik til det så færdig ud. Det var vel omkring 10-15 minutter. Hold øje med den. Da den kom ud af ovnen kom der fetaost på. Som du kan se var det bare fetatern der lige fik et tryk med en gaffel.
Den blev skåret ud i små tern og var væk i løbet af nul komma fem… Denne gang blev det ikke skyllet ned med øl i de her mandeglas – men det er der ellers også ved at opstå en tradition omkring. Håber du får en dejlig weekend. Kh Tina
Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.
PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere her på TinaDalboge.dk
Det lyder godt nok lækkert! Lige sådan noget jeg står og mangler til min kommende fødselsdag – TAK 🙂
Hej Sanni
Hvad med også at lave auberginerullerne med feta – de falske snegle (champignoner bagt ind med hvidløg og smør – de er et kæmpehit hver gang) – auberginesalat, kold ærtesuppe (i shotsglas) og rødbedehumus: https://www.tinadalboge.dk/madopskrifter/fredagens-kreative-sunde-og-farverige-kokken
Du finder de forskellige forslag under snacks og forretter under kategorien MADOPSKRIFTER
Og så et par lammekøller eller andet godt på grillen…
Auberginerullerne kan godt laves før og fryses…
Og så lige en Verdens bedste kage med solbær og lakrids til dessert. 🙂
Hold da op! Ja nogle af dem må jeg da helt sikkert også prøve – synes især auberginerullerne ser virkelig lækker ud.
Tak for de gode forslag! 🙂
Prøv lige at lave de falske snegle – det kræver mange champignoner – så de skal købes på tilbud… Men det er en stor succes – hver gang. 🙂