Malene der har bloggen Paleolivet er gæsteblogger her i Fredagens Freative Køkken. Hendes opskrift på rødbedehumus er lige til at gå til, paleo-sund og let at lave. Det er noget jeg kan li´.
Har du lyst til at bidrage med en opskrift, så send mig en mail – og den behøver altså ikke at være stenalderkost – bare det smager godt. 🙂
Her kommer Malenes opskrift på en ægte Paleo rødbede-humus med årstidens grønt:
Det skal du bruge:
3 store rødbeder ‘ 3-4 spsk tahin ‘ 1 fed hvidløg ‘ Ca 1. dl. olivenolie eller anden god koldpresset olie ‘ saften af ca. ½ citron ‘ mindst ½ dl. gærflager eller parmasanost ‘ salt og peber
Sådan:
Skrub og bag rødbederne i ovnen i ca 1 time ved 200 grader. Lad dem køle lidt af og smut skindet af og skær enderne af. Del rødbederne i stykker som passer i din foodprocessor og kast dem i denne.
Tilsæt øvrige ingredienser til foodprocessor (knus evt hvidløget først, afhængig af den foodprocessor/blender). Blend til cremet masse. Så er du i princippet færdig.
Men smag lidt til. Er der tilpas syre ellers giv lidt mere citron. Kan man smage “ost” og tahin. Hvis du elsker tahin, kan den trække en del! Hvis den er for flydende kan den reddes med lidt mere gærflager.
Serveres til lam, kylling, and, rå grønsager, omelet, oksekød, farsbrød… Ja næsten til alt…
Gærflager kan du købe i matas eller i helsebiksen og Helseplus på nettet. Gærflager har en oste-agtig smag og er endda sunde og indeholder B-vitaminer. TIPS – Hvis det hele skal gå lidt hurtigere kan du også vælge at skære rødbederne i tern og koge dem. Rødbederne får en lidt anden smag, men den kan sagtens bruges.
Klik her for at se en oversigt med alle opskrifter her på bloggen.
This is delicious, we made it without the hard cheese/yeast flakes and put in feta (it was the only thing in the fridge…) Perfect for a winter picnic/hygge fest.