Grydestegt kylling med skysauce, nye kartofler med persille, hjemmelavet agurkesalat, rarbarberkompot og grøn salat med mormor-dressing. MUMS og velbekomme!
Hvis det skal være helt rigtigt, er det nok nærmere en pinsemenu. Men under alle omstændigheder er det en god gammel klassiker. Da min tidligere svigermor blev 80 år sidste efterår, havde mine børn og deres to fætre lavet en hel speciel gave til deres farmor. Farmor har altid været super go´til at lave mad – og specielt de gode gamle danske retter, som rigtig mange holder af. For at forevige de dejlige minder havde børnebørnene samlet alle opskrifterne og typiske farmor-kommentarer til hver eneste ret. Og tilsidst fået bogen trykt i få eksemplarer. Der er en menu fra Farmors kartotek som jeg er helt vild med, og det fik vi her i tirsdags da vi havde gæster… og vi vist kom til at lege det var fredag. 🙂
Grydestegt kylling med persille: 4 personer 1 kylling, persille. Sovs: Stegesky fra kylling, mælk, mel, lidt kulør, salt og peber. (Og vi kom altså til at tilsætte en grøntsagsterning).
Fremgangsmåde: Kyllingen fyldes med rigeligt persille. Brun kyllingen af i en gryde. Tilsæt lidt vand i gryden. Steg kyllingen færdig under låg i ca. en lille time. Sovs: Rør mel op i lidt vand til en meljævner. Jævn stegeskyen fra kyllingen med meljævneren. Tilsæt lidt kulør (husk det skal være en lys sauce). Smag til med salt og peber
Agurkesalat 2 per. – 1 agurk, 3 dl sukker, 4 dl eddike, lidt salt og peber Fremgangsmåde: Skær en agurk i tynde skiver, meget tynde. Sukker opløses i eddike og agurken tilsættes. Lad trække i køleskabet – gerne nogle timer. Lav RIGELIGT – det skal nok blive spist.
Rabarberkompot Da det var umuligt at købe rabarber i tirsdags, gik det op for mig at det ikke var en klassisk påskemenu men nærmere en pinsemenu… Jeg fandt dog 4 små rabarberstilke i haven…
Rabarber, sukker, vaniliesukker eller en halv vaniljestang
Fremgangmåde: Brug ca. 5 gange så mange rabarber som sukker. Rabarber skæres i ca. to cm lange stykker. Derefter koges de i en spk. vand med sukkeret og vanilien. Lad den småsimre, så rabarberne stadig bevarer konsistensen. Smages til med sukker. Køles af i køleskabet.
Grøn salat med mormor-dressing. (Her må det hedde en farmor-dressing). Fremgangsmåde: 1 dl piskefløde, 1-2 spsk citronsaft, 1 spsk sukker, en anelse salt. Rør delene sammen til fløden tykner. Smag til så den bliver lige som DU husker den. Jeg synes at hjertesalat og lignende egner sig rigtig godt.
På det store foto kan du se, at vi kun fik ca en teske rabarberkompot hver… Ikke meget men jeg skal hilse at sige at vi nød det. Hvad med dig – har du minder om den her menu?
Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.
PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere om mit arbejde som indretningsarkitekt her på TinaDalboge.dk
At arbejde med indretning handler om at sætte møbler og ting sammen, så der bliver kant, personlighed og den rigtige balance, og i særdeleshed at det skal matche de mennesker, som bor eller arbejder der. Det handler også om at se muligheder, om kreativitet og om skaberglæde. Det hele bliver samlet i en fin buket, når kunstner Pia Boe og jeg rykker ud til virksomheder med vores Kreativ Teambuilding.
Det ser bare så lækkert ud, og smager HIMMELSK ! God påske til jer…knus