fbpx

Fredagens Kreative Køkken – skøn gammeldavs grydestegt kylling

af apr 6, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

Grydestegt kylling med skysauce, nye kartofler med persille, hjemmelavet agurkesalat, rarbarberkompot og grøn salat med mormor-dressing. MUMS og velbekomme!

Grydestegt kylling med persille og skysauce, nye kartofler med persille, hjemmelavet agurkesalat, rarbarberkompot og grøn salat med mormor-dressing.

Hvis det skal være helt rigtigt, er det nok nærmere en pinsemenu. Men under alle omstændigheder er det en god gammel klassiker. Da min tidligere svigermor blev 80 år sidste efterår, havde mine børn og deres to fætre lavet en hel speciel gave til deres farmor. Farmor har altid været super go´til at lave mad – og specielt de gode gamle danske retter, som rigtig mange holder af. For at forevige de dejlige minder havde børnebørnene samlet alle opskrifterne og typiske farmor-kommentarer til hver eneste ret. Og tilsidst fået bogen trykt i få eksemplarer. Der er en menu fra Farmors kartotek som jeg er helt vild med, og det fik vi her i tirsdags da vi havde gæster… og vi vist kom til at lege det var fredag. 🙂

Grydestegt kylling med persille: 4 personer 1 kylling, persille. Sovs: Stegesky fra kylling, mælk, mel, lidt kulør, salt og peber. (Og vi kom altså til at tilsætte en grøntsagsterning).

Fremgangsmåde: Kyllingen fyldes med rigeligt persille. Brun kyllingen af i en gryde. Tilsæt lidt vand i gryden. Steg kyllingen færdig under låg i ca. en lille time. Sovs: Rør mel op i lidt vand til en meljævner. Jævn stegeskyen fra kyllingen med meljævneren. Tilsæt lidt kulør (husk det skal være en lys sauce). Smag til med salt og peber

gammeldags hjemmelavet agurkesalat
Agurkesalat 2 per. – 1 agurk, 3 dl sukker, 4 dl eddike, lidt salt og peber Fremgangsmåde: Skær en agurk i tynde skiver, meget tynde. Sukker opløses i eddike og agurken tilsættes. Lad trække i køleskabet – gerne nogle timer. Lav RIGELIGT – det skal nok blive spist.

rabarberkompot
Rabarberkompot
Da det var umuligt at købe rabarber i tirsdags, gik det op for mig at det ikke var en klassisk påskemenu men nærmere en pinsemenu… Jeg fandt dog 4 små rabarberstilke i haven…

Rabarber, sukker, vaniliesukker eller en halv vaniljestang

Fremgangmåde: Brug ca. 5 gange så mange rabarber som sukker. Rabarber skæres i ca. to cm lange stykker. Derefter koges de i en spk. vand med sukkeret og vanilien. Lad den småsimre, så rabarberne stadig bevarer konsistensen. Smages til med sukker. Køles af i køleskabet.

Grøn salat med mormor-dressing. (Her må det hedde en farmor-dressing). Fremgangsmåde: 1 dl piskefløde, 1-2 spsk citronsaft, 1 spsk sukker, en anelse salt. Rør delene sammen til fløden tykner. Smag til så den bliver lige som DU husker den. Jeg synes at hjertesalat og lignende egner sig rigtig godt.

På det store foto kan du se, at vi kun fik ca en teske rabarberkompot hver… Ikke meget men jeg skal hilse at sige at vi nød det. Hvad med dig – har du minder om den her menu?

Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.

PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere om mit arbejde som indretningsarkitekt her på TinaDalboge.dk

At arbejde med indretning handler om at sætte møbler og ting sammen, så der bliver kant, personlighed og den rigtige balance, og i særdeleshed at det skal matche de mennesker, som bor eller arbejder der. Det handler også om at se muligheder, om kreativitet og om skaberglæde. Det hele bliver samlet i en fin buket, når kunstner Pia Boe og jeg rykker ud til virksomheder med vores Kreativ Teambuilding.

 

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

1 Kommentar

  1. Gitte - RAV OG KRAT

    Det ser bare så lækkert ud, og smager HIMMELSK ! God påske til jer…knus

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Bologna – en perle i Italien med historie, kultur og gastronomi,

by | jan 29, 2025 | REJSEBESKRIVELSER | 0 Comments

Bologna: En by fyldt med historie, kultur og atmosfære Bologna er en by rig på historie, kultur og gastronomi. Hvis du, ligesom jeg, fascineres af detaljer i murværk,...

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | dec 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Design og unika kunst i NØRR & LEO STUDIO Aarhus

by | dec 5, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Design og unika kunst i forretning i Aarhus Forleden kom jeg forbi en fed forretning i Aarhus. Umiddelbart ser butikken ikke så stor ud, men det snyder, for der er også...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | nov 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk