I går var min datter og jeg på den helt store shoppetur i Far East Trading. Det er en asiatisk forretning hvor du kan købe alt muligt, lige fra store sække med ris, til frosne hønsefødder og til asiatiske ugeblade… Vi trængte til at få fyldt op af sorte sesamfrø, frossent fisk til sushi og mange andre lækre sager. Vi skulle have laks til aftensmad og naturligvis endte den med at blive tilberedt med et asiatisk strejf og med en slags ris vi ikke har prøvet før. Der er nemlig alle mulige slags ris i den forretning. Hvide, brune, sorte og røde. I går købte vi en pose røde ris med hjem. De blev kogt i 30 mnutter og stod i gryden i 10 minutter inden de blev serveret. Der er et højt fiberindhold i de røde ris. Det kan du se mere om her.
Udover laks og røde ris kom retten til at bestå af rød peberfrugt og portobello-svampe i skiver, en grøntsag der hedder shanghai bacchoi (der egner sig til at blive stegt), chili, ingefær, hvidløg og citrongræs i skåret i små stykker, soya og sorte sesamfrø. Peberfrugt og svampe blev stegt på panden sammen med hvidløg og chili. Efter nogle minutter kom det over på en tallerken. Derefter kom den bladbede-lignende grøntsag på panden, sammen med ingefær og citrongræs. Så kom det også over på tallerkenen.
Så blev laksen stegt, primært på skindsiden. Her i huset bliver den ikke 100% gennemstegt, men det er en smagssag. Så kom grøntsagerne på panden igen og der blev tilsat noget soya og peber. Pas på med saltet da soya jo er meget salt i sig selv. Risene kom i skåle og presset sammen med en stor ske – vendt rundt og serveret sammen med laks og grøntsager.
Laksen fik lige et drys af sorte sesam. De smager ikke af så meget, men jeg synes at det ser godt ud. Og det er jo værd at tage med. Rigtig god weekend til dig – kh Tina
Det ser super lækkert ud og jeg har faktisk købt laks til aften ;0) Knus og god weekend fra Anne