Pæremarmelade eller måske hedder det pæresyltetøj med fennilkefrø. Da vi holdt fest her for en månedstid siden lavede jeg en marmelade, som jeg mente ville være rigtig go´ til ostene. Jeg havde smagt kombinationen før, måske fra Claus Meyer? Det var i hverttilfælde er en meget vellykket en af slagsen.
Du kan bruge marmeladen døgnet rundt – som almindelig syltetøj, eller måske til en lækker brunch? Smagen af lakrids overtrumfer ikke, men passer bare perfekt til smagen af pære.
Da jeg lavede marmeladen brugte jeg ingen opskrift. Min udgave blev i øvrigt også alt for tynd, så dagen efter købte jeg melatin og gav den et lille opkog med det. Så spillede det. Jeg har fundet en opskrift til dig herunder, og her kan du læse hvad jeg gjorde anderledes. Jeg undlod at skrælle pærerne og jeg brugte kun rørsukker, deraf den mørke farve. Jeg lod det ikke koge i 30 minutter, for man skulle se de små stykker af pære. Måske kogte det omkring 5-8 minutter – og så fik det et opkog igen dagen efter. Prøv dig frem – eller brug opskriften – det skal nok blive godt. KH Tina
Nu har jeg prøvet at lave den opskrift og det smager skønt. Tak fordi du deler!