Hvis jeg skyder på, at vi får rejer cirka 50 gange om året, så er det nok ikke løgn. Det er så let at lave og de smager bare så godt! Vi køber enten tigerrejer, som du ser her, men lige så tit grønlandske skalrejer. (Som er supergode og ofte meget billige).
Lav en marinade af olie, presset eller finthakket hvidløg, finthakket frisk ingefær, evt. lidt sød chilisauce, evt. soya/østerssauce. Lad gerne marinaden stå at trække smag og kom gerne de optøede rejer ned i marinaden, (fx i en frysepose), så de rigtig kan ligge og hygge sig. Hvis du ikke har tid til det, så pensler du bare marinaden på rejerne, inden tilberedningen.
Vi griller dem på gasgrillen i en Weber fiskevender som du ser her. Men du kan også sætte rejerne på grillspyd, – eller lægge dem under ovnens grill – eller bare stege dem på panden. Dejligt med flere muligheder!
Inden du lægger rejerne på grillen, så varm panden op, og rist noget brød derpå. Se mere om det lige her. Du kan selvfølgelig også grille eller riste noget brød. Giv rejerne et par minutter på hver side, – alt efter hvor varm grillen, panden eller ovnen er. Du kan servere dem med en dressing – fx som her med fedtfattig creme fraiche, lidt mayo, citronsaft og presset hvidløg.
Håber du synes det ser lækkert ud.
Uhmmmmmm……det ser bare lækkert ud:-) Tak for tippet:-)
Sådan én har jeg aldrig set, du har de mest geniale påfund men også den mest geniale ting. Jeg slås altid med rejerne, når jeg sætter dem på spyd og de vender og danser salsa, så det altid ender med at jeg er ved at gi op. Tusind tak for tippet og glæder mig da til den der fredags frækkert, de er skægge 🙂 ha en rigtig god dag!
Nøj det ser lækkert ud – tak for tippet og god weekend.