byder i dag på en dejlig varm suppe. Jeg lavede den i søndags og det var ganske ligetil. Det er hverken kød eller mælkeprodukter i, men dejlige grøntsager, der giver en masse smag. Opskriften er til 3-4 personer – eller 6 der hver får en lille kop. Skær 1/3 af et knoldselleri i stave. Brun det i en gryde i lidt olie. Hæld en liter vand på og lad det stå og småsimre i 20 minutters tid. Tilsæt boullion-terninger eller hvad du har. (Jeg brugte en grøntsags- og en “hønse-terning”). Halver 5-6 rødløg (el. alm. løg) og skær dem derefter i tynde skiver. Du kan også bruge forårsløg, porrer. mv. Svits løgene på en pande, sammen med 2-4 hvidløgsfed i små tern. Tilsæt frisk eller tørret timian. Blend nu “selleri-suppen” med en stavblender el. i en alm. blender. Tilsæt løgnene og smag til med salt og peber.
Tilfældigvis var min mand ved at grille den steg vi skulle have bagefter, sammen med nogle svampe. Han spurgte om jeg ville have de grillede svampe i suppen. Det sagde jeg heldigvis ja til. De blev skåret i mundrette stykker og røg ned i suppen. (I stedet for at grille svampe kan du svitse en bakke champignon på panden). Jeg plukkede, skyllede og hakkede et par blade fra mit “grønkåls-stokketræ” og det røg på suppen da den var serveret. Mørkt brød kom i ovnen med lidt feta og en skive ost og lidt paprika på… Husk… Jeg havde ikke købt ind til denne suppe, men tog bare de grøntsager der var i køleskabet. Så brug hvad du har… Det kan stort set ikke gå galt! Kh T
Hvor ser det dog bare lækket ud 😀
Det lyder som en rigtig dejlig suppe – tak for inspiration, Tina! Her i vinterkulden gør det godt med en varm og kraftig suppe. Kh
Den suppe lyder vildt lækker :o)
afventer spændt puljen af e-bøger ..
mvh Mona