Flere af de opskrifter du ser her på bloggen, er nogen min mand eller min søn har udarbejdet. Jeg kan også godt lide at lave mad men man skal jo også give lidt “plads” til andre. 🙂 Jeg har i øvrigt fundet ud af, at “nippe-nalle” er en af mine specialiteter. Måske er det fordi jeg ikke er vild med at handle, så for at slippe for det, bliver jeg nød til at finde muligheder i køleskabet og i køkkenskufferne. Det gjorde jeg også i går hvor jeg skulle have et lille bidrag med til et sammenskuds-måltid i vinterbadeklubben.
Jeg tog en gulerod, 1/3 squash, to løg, 3 fed hvidløg, 1/4 selleri, 6 champignoner og skar det hele i grove tern. Det kom på panden i lidt olie. De første minutter med varme på og derefter på ret lavt blus i 1 1/2 – 2 timer. Jeg lagde et låg halvt over panden så det ikke blev tørt og vendte det et par gange. Derefter kom der skummetmælk over og det der svarer til to skiver ost + salt og frisk peber. (Se 3. foto) Så stod det lige en times tid mere på lavt blus. Du drømmer ikke om hvilken kraft og smag der var i den grove tapanade. Det kan kommes på brød og spises til forret, til nippe-nappe til en drink, som tilbehør til en varm ret og som en anden slags pålæg. Vi sad på et picnictæppe ude på broen, og spiste det mens vi kiggede på levende ild og fuldmånen i horisonten. I LIKE::: Vi fik det sammen med en salat, lidt brød og et stykke røget ørred. Du kan bruge alle mulige grøntsager – og du kan sagtens undlade fx sellerien hvis du ikke er til det. Tricket er, at det skal stå i lang tid ved svag varme så det ikke bliver til mos.
TIPS
Kom timina, rosmarin eller andre krydderurter ved når det står og småsimre.
Kom chili i hvis du vil have mere bid i.
Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.
PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere om mit arbejde som indretningsarkitekt her på TinaDalboge.dk
Yumyum, alt godt på panden – det duer bare!
– Anne