fbpx

Her kan du se hvad vi også serverede til studenterfrokosten…

af jun 24, 2016

Se relaterede indlæg 👇🏼

studenterfest og studentergilde - få idéer til kage, frokost og andre opskrifter på Tina Dalbøges kreative blog Måske så du de studenterhue-lagkager jeg lavede for to år siden, da min datter blev student? Ellers kan du klikke her og se mere. Her kan du se hvad vi fik til forret. Det er en laksesouffle som min datter var ret vild med for flere år siden. Det var der også flere af gæsterne der var – og måske kan den også begejstre hjemme hos dig?

laske-souffle eller laksesoufle med fersk og røget laks - let at lave til en forret eller frokost - madopskrift fra Tina Dalbøges kreative blog

Her er opskriften på laksesouffleen:

Laksesoufflé til 4-5 personer
Brug den som forret, tapas, frokost eller?

20 gram smør
3 spsk hvedemel
3 dl fløde
200 gram laks uden ben
50 gram røget laks
4 æg
1/2 tsk salt
1/2 paprika
1/2 groft peber

Smelt smøret i en gryde. Tilsæt melet og rør det sammen med fløden lidt efter lidt. Kog blandingen igennem og tag den fra varmen. Hak/skær både det ferske og det røgede laks i små stykker. Vend det i flødemassen. Rør æggeblommerne i sammen med salt og paprika. Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i. Kom det i en smurt skål – eller flere mindre alt efter hvordan du vil servere det. En større skål skal have 45 minutter i ovnen – de mindre jeg lavede fik 25-30 minutter. Jeg brugte weck-glas som stod i vandbad i ovnens bageplade.
Jeg havde forberedt det hele – men ventede med at piske æggehvider og vende dem i – til lige inden gæsterne kom. Det skal nemlig serveres straks.

laske-souffle eller laksesoufle med fersk og røget laks - let at lave til en forret eller frokost - opskrift fra Tina Dalbøges kreative blog

Jeg serverede følgende til soufflen: Meget tyndtskåret fennikel og rødløg blev blandet med lidt citronsaft og kom i en pose aftenen før. Agurk, squash og gulerod blev skåret/strimlet med tyndskrællere og vendt i ganske lidt soya – og vendt sammen med det i posen en times tid før serveringen. Der blev drysset lidt sort sesam over for at give det lidt kontrast. Det blev serveret… og spist. 🙂 grøntsager tyndtskåret der passer til forret og laksesouffle

Du finder mange flere madopskrifter ved at klikke her

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Skønne boligopgaver og dejlige mennesker i 2023

by | dec 31, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Her et kig tilbage på året der er gået I det sidste år har jeg (igen) haft mange spændende opgaver og mødt dejlige mennesker. Det er afgørende for mig at forstå mine...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk