fbpx

Her kan du se hvad vi også serverede til studenterfrokosten…

af jun 24, 2016

Se relaterede indlæg 👇🏼

studenterfest og studentergilde - få idéer til kage, frokost og andre opskrifter på Tina Dalbøges kreative blog Måske så du de studenterhue-lagkager jeg lavede for to år siden, da min datter blev student? Ellers kan du klikke her og se mere. Her kan du se hvad vi fik til forret. Det er en laksesouffle som min datter var ret vild med for flere år siden. Det var der også flere af gæsterne der var – og måske kan den også begejstre hjemme hos dig?

laske-souffle eller laksesoufle med fersk og røget laks - let at lave til en forret eller frokost - madopskrift fra Tina Dalbøges kreative blog

Her er opskriften på laksesouffleen:

Laksesoufflé til 4-5 personer
Brug den som forret, tapas, frokost eller?

20 gram smør
3 spsk hvedemel
3 dl fløde
200 gram laks uden ben
50 gram røget laks
4 æg
1/2 tsk salt
1/2 paprika
1/2 groft peber

Smelt smøret i en gryde. Tilsæt melet og rør det sammen med fløden lidt efter lidt. Kog blandingen igennem og tag den fra varmen. Hak/skær både det ferske og det røgede laks i små stykker. Vend det i flødemassen. Rør æggeblommerne i sammen med salt og paprika. Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i. Kom det i en smurt skål – eller flere mindre alt efter hvordan du vil servere det. En større skål skal have 45 minutter i ovnen – de mindre jeg lavede fik 25-30 minutter. Jeg brugte weck-glas som stod i vandbad i ovnens bageplade.
Jeg havde forberedt det hele – men ventede med at piske æggehvider og vende dem i – til lige inden gæsterne kom. Det skal nemlig serveres straks.

laske-souffle eller laksesoufle med fersk og røget laks - let at lave til en forret eller frokost - opskrift fra Tina Dalbøges kreative blog

Jeg serverede følgende til soufflen: Meget tyndtskåret fennikel og rødløg blev blandet med lidt citronsaft og kom i en pose aftenen før. Agurk, squash og gulerod blev skåret/strimlet med tyndskrællere og vendt i ganske lidt soya – og vendt sammen med det i posen en times tid før serveringen. Der blev drysset lidt sort sesam over for at give det lidt kontrast. Det blev serveret… og spist. 🙂 grøntsager tyndtskåret der passer til forret og laksesouffle

Du finder mange flere madopskrifter ved at klikke her

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | jun 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Gallerihylde DIY i samme farve som vægfarven

by | maj 30, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Gallerihylder - Lav selv smalle hylder til rammer og bøger Her kan du se, hvordan jeg har lavet gallerihylder i samme farve som vægfarven. Og i samme længde som...

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk