fbpx

Her kan du se hvad vi også serverede til studenterfrokosten…

af jun 24, 2016

Se relaterede indlæg 👇🏼

studenterfest og studentergilde - få idéer til kage, frokost og andre opskrifter på Tina Dalbøges kreative blog Måske så du de studenterhue-lagkager jeg lavede for to år siden, da min datter blev student? Ellers kan du klikke her og se mere. Her kan du se hvad vi fik til forret. Det er en laksesouffle som min datter var ret vild med for flere år siden. Det var der også flere af gæsterne der var – og måske kan den også begejstre hjemme hos dig?

laske-souffle eller laksesoufle med fersk og røget laks - let at lave til en forret eller frokost - madopskrift fra Tina Dalbøges kreative blog

Her er opskriften på laksesouffleen:

Laksesoufflé til 4-5 personer
Brug den som forret, tapas, frokost eller?

20 gram smør
3 spsk hvedemel
3 dl fløde
200 gram laks uden ben
50 gram røget laks
4 æg
1/2 tsk salt
1/2 paprika
1/2 groft peber

Smelt smøret i en gryde. Tilsæt melet og rør det sammen med fløden lidt efter lidt. Kog blandingen igennem og tag den fra varmen. Hak/skær både det ferske og det røgede laks i små stykker. Vend det i flødemassen. Rør æggeblommerne i sammen med salt og paprika. Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i. Kom det i en smurt skål – eller flere mindre alt efter hvordan du vil servere det. En større skål skal have 45 minutter i ovnen – de mindre jeg lavede fik 25-30 minutter. Jeg brugte weck-glas som stod i vandbad i ovnens bageplade.
Jeg havde forberedt det hele – men ventede med at piske æggehvider og vende dem i – til lige inden gæsterne kom. Det skal nemlig serveres straks.

laske-souffle eller laksesoufle med fersk og røget laks - let at lave til en forret eller frokost - opskrift fra Tina Dalbøges kreative blog

Jeg serverede følgende til soufflen: Meget tyndtskåret fennikel og rødløg blev blandet med lidt citronsaft og kom i en pose aftenen før. Agurk, squash og gulerod blev skåret/strimlet med tyndskrællere og vendt i ganske lidt soya – og vendt sammen med det i posen en times tid før serveringen. Der blev drysset lidt sort sesam over for at give det lidt kontrast. Det blev serveret… og spist. 🙂 grøntsager tyndtskåret der passer til forret og laksesouffle

 

 

 

 

Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.

PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere her på TinaDalboge.dk

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Bologna – en perle i Italien med historie, kultur og gastronomi,

by | jan 29, 2025 | REJSEBESKRIVELSER | 0 Comments

Bologna: En by fyldt med historie, kultur og atmosfære Bologna er en by rig på historie, kultur og gastronomi. Hvis du, ligesom jeg, fascineres af detaljer i murværk,...

Design og unika kunst i NØRR & LEO STUDIO Aarhus

by | jan 5, 2025 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Design og unika kunst i forretning i Aarhus Forleden kom jeg forbi en fed forretning i Aarhus. Umiddelbart ser butikken ikke så stor ud, men det snyder, for der er også...

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Lav selv foderbræt på væg DIY

by | okt 5, 2024 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 2 kommentarer

Foderbræt - fuglebræt DIY Sidste år havde jeg et par brædder tilovers og så lavede jeg dette foderbræt med 'stråtag'. Det er monteret på et hegn. Samme løsning kan...

Slip fri af narcissistens skygge

by | sep 22, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

LIVE DAG lørdag d. 23. nov. 2024 Genfind din styrke gennem en personlig og kreativ proces Har du haft en narcissist tæt på, og føler du stadig en tung skygge fra...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk