Måske så du de studenterhue-lagkager jeg lavede for to år siden, da min datter blev student? Ellers kan du klikke her og se mere. Her kan du se hvad vi fik til forret. Det er en laksesouffle som min datter var ret vild med for flere år siden. Det var der også flere af gæsterne der var – og måske kan den også begejstre hjemme hos dig?
Her er opskriften på laksesouffleen:
Laksesoufflé til 4-5 personer
Brug den som forret, tapas, frokost eller?
20 gram smør
3 spsk hvedemel
3 dl fløde
200 gram laks uden ben
50 gram røget laks
4 æg
1/2 tsk salt
1/2 paprika
1/2 groft peber
Smelt smøret i en gryde. Tilsæt melet og rør det sammen med fløden lidt efter lidt. Kog blandingen igennem og tag den fra varmen. Hak/skær både det ferske og det røgede laks i små stykker. Vend det i flødemassen. Rør æggeblommerne i sammen med salt og paprika. Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i. Kom det i en smurt skål – eller flere mindre alt efter hvordan du vil servere det. En større skål skal have 45 minutter i ovnen – de mindre jeg lavede fik 25-30 minutter. Jeg brugte weck-glas som stod i vandbad i ovnens bageplade.
Jeg havde forberedt det hele – men ventede med at piske æggehvider og vende dem i – til lige inden gæsterne kom. Det skal nemlig serveres straks.
Jeg serverede følgende til soufflen: Meget tyndtskåret fennikel og rødløg blev blandet med lidt citronsaft og kom i en pose aftenen før. Agurk, squash og gulerod blev skåret/strimlet med tyndskrællere og vendt i ganske lidt soya – og vendt sammen med det i posen en times tid før serveringen. Der blev drysset lidt sort sesam over for at give det lidt kontrast. Det blev serveret… og spist. 🙂
Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.
PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere her på TinaDalboge.dk
0 kommentarer