EN STUDENTERHUE …
For tre år siden blev min datter student, og det skulle fejres med frokost og derefter kaffe og lagkager der lignede studenterhuer.
Jeg bagte ikke bunde efter opskriften på Verdens bedste kage – i stedet sprang jeg over og købte chokolade-lagkagebunde fra Karen Volf og en enkelt pakke af de billige lyse bunde. Jeg tøede en pose med 500 gr. frosne jordbær op og blandede det med 1 pose makroner (pr. lagkage) så det en ret flydende jordbær/makron-grød. Jeg kom en dl. af blandingen i en skål – varmede det godt op og blandede en 1 spsk melatin med lidt sukker og rørte det i – så det ikke var helt så flydende. (Du kan også bruge husblas).
Første chokoladebund fik det halve af jordbær/makron-blandingen. Derefter en lys bund der fik et par skefulde appelsinmarmelade. (For at give lidt syrligt til det søde). Så 1/4 dl pisket fløde pr. kage – herefter en mørk bund – så resten af jordbærmassen og som afslutning en mørk bund igen og så omkring en dl. portvin over øverste bund. Jeg kunne have kommet fløde på toppen så huen blev hvid – men i stedet piskede jeg to æggehvider med lidt sukker og bagte marengsen i ovnen omkring fire timer ved 90 grader. Du finder en rigtig opskrift på marengs her. Kagerne stod i køleskabet indtil de skulle serveres. Selve dekorationen med 1/4 l. pisket fløde på kanten af hver kage + halve jordbær på kanten gik lidt hurtigt for der sad 15 gæster klar med kaffen. Jeg havde klippet sort karton som skygge og skrevet på det med en Chalk Marker-tusch (dem der skriver som kridt).
0 kommentarer