fbpx

Verdens bedste kage med hindbær, brombær og blåbær

af jan 6, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

Der var rund fødselsdag her i huset forleden. Og en rigtig fødselsdag kræver en rigtig god kage. Jeg skal lige love for at den her tog kegler.

Lækker kage

Her er lavet en tredobbelt portion og det svarer til cirka 18 personer.

Bag bundene i god tid og læg kagen dagen før

Du kan sagtens bage bundene i god tid og fryse dem ned. Og du kan fint lægge kagen sammen dagen før festen. Hvis fadet er for stort til at komme i køleskabet, så læg et par køleelementer under fadet, kom film ovre kagen og pak det  hele ind i et stort håndklæde, så det holder sig koldt. Pynt toppen af kagen på dagen.

Kagen – eller lagkagen som det rent faktisk er, – er skøn til kaffe eller som dessert. Der var noget tilbage og det halve af det kom i fryseren. (Så kan jeg skære det i små stykker og blande det med vanillieis en anden god gang). Den anden halvdel røg i køleskabet og næste dag tog den også kegler! MUMS siger jeg bare og velbekomme 🙂

lækker kage

Opskrift på Verdens bedste kage

Grundopskrift = en almindelig lagkage med tre bunde – ca. 6 personer.
Kagen du ser her med solbær og lakrids er lavet af en dobbelt portion

3 æg
175 gram sukker / 12 spsk. / 2 dl
25-30 gram / 4 spsk. kakao / ca. 2/3 dl
20 gram hvedemel / 2 spsk. / 1/3 dl
35 gram kartoffelmel / 3 spsk / 1/2 dl
1 tsk. bagepulver
0,25-0,4 liter piskefløde til mellem bundene
Til denne version:
1/3 pose makroner
Portvin
1 tsk. vanillesukker
1 ps. hindbær, brombær eller blåbær (laver du dobbelt portion eller mere, så kan du lave en af hver slags bær i hvert lag)

3 æg og 175 g sukker piskes let og luftigt.
Si 4 spsk. kakao, 2 spsk. mel, 3 spsk kartoffelmel og 1 tsk. bagepulver ned i æggemassen.
Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
Tegn cirkler/firkanten BAGPÅ 4 stykker bagepapir og bred dej ud indenfor cirkle/firkanten i et jævnt lag. (Lav bundene så de passer til dit fad). Gem dej til den sidste bund og vend 1/3 pose knuste makroner deri.
Drys sukker på bagepapiret inden du fordeler dejen derpå, så slipper det lettere.
Bag bundene midt i ovnen (eller i en varmluftsovn) v. 250 grader i ca. 5-10 minutter. Hold øje med bundene og tag dem ud når de har fået farve. Dæmp varmen til 120 grader og bag makronbunden til den er helt hård og sprød. Afkøl bundene. Hæld godt med portvin over makronbunden og lad det ligge og trække nogle timer, så den bliver helt svampet. Pisk fløden. Tilsæt vanilliesukker og en pose frosne blåbær, hindbær eller brombær. Læg lagkagen sammen med fløde/bær-blandingen. Kom lidt florsukker i en si og drys lidt sukker over kagen. Pynt med friske bær.

Jeg har sidenhen lavet kagen mange gange og de andre gange er det uden portvin og makroner. Klik her og se de forskellige udgaver af Verdens bedste kage.

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

33 Kommentarer

  1. Liv

    Mums, den ser lækker ud! Men den ser bestemt også ud til, at være af den slags som jeg skal inviteres ud og smage hos andre. Alt i et køkken, der bare lugter af kompliceret eller tager mere end 7 minutter – det er bare ikke mig! Hører ikke til i køkkenet. Men bestemt hører jeg til ved gæstebordet, når der er en SÅ lækker kage i farvandet 😀

    Svar
  2. Tina Dalbøge

    Kære Liv. Der er håb endnu. Du kan lave den her kage på 7 minutter. Det tager 3 minutter at piske æg og sukker. Et minut at komme mel, kakao, bagepulver og kartoffelmel i og vende det rundt og lægge det på bagepapir. Et minut at piskefløde og komme en pose bær i – så der er muligheder for dig her. Det er nok fordi jeg viser en 3xdobbelt portion at det ser voldsomt ud. 🙂 KH Tina

    Svar
  3. Charlotte

    TAK! Jeg elsker dine super lette opskrifter. En af de andre kager har jeg efterhånden bagt så mange gange, at jeg tror familie, naboer og venner ikke tror jeg kan bage andet. Men denne skal vist testes her i weekenden. Jeg tjekker om det tager mere end 7 minutter 🙂
    God weekend!

    Svar
  4. Zanne

    Kan man ikke ‘svampe’ den med andet end portvin (adr) eller bare noget uden alkohol i det hele taget??
    For udover det – så lyder den lækker 😛

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Zanne. Det med makroner og portvin er noget jeg fandt på da jeg lavede den sidst. Du kan sagtens undlade begge dele. Men læg kagen nogle timer før den skal spises, – så bliver den svampet helt af sig selv. KH Tina

      Svar
  5. Karina

    Aj for pokker da den ser da helt fantastisk ud. Jeg bliver så glad ind i mit kage (og især lag-) kage hjerte. Den skal prøves:-)

    Svar
  6. Isa Petersen

    Ser dejlig ud, den er printet ud. Tak for den. Ha`en dejlig aften 😉

    Svar
  7. Anne

    Mums hvor ser den lækker ud – en dejlig sund og vitaminfyldt januarkage :0)
    Knus Anne

    Svar
  8. Angelika

    Den ser godt nok laekker ud 🙂

    Svar
  9. gitte saaby andersen

    hvor mange bunde er der til..? 3? og hvor store skal de være?…det må jeg prøve.

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Gitte. Ud af den tre-dobbelte opskrift (+makroner i øverste “bund”) bagte jeg i alt 5 bunde. De blev så store som de kunne blive på en almindelig bageplade i en alm. ovn. Og jeg lavede dem ovale!
      En opskrift må give tre bunde i alm. lagkagestr. Det er oprindelig en opskrift på roulade… men den her udgave virker – og tager kegler! kh Tina

      Svar
  10. Dorte

    Hejsa.
    Mums, den ser bare rigtig jummi-lækker ud ;0), vil jeg glæde mig til at prøve.
    Blir også lige lidt nysgerrig omkring den “skilsmisse kage” du skriver om, hvor gemmer du den henne?? Kh. Dorte

    Svar
  11. Laila

    Hejsa.

    Jeg vil bage kagen næste lørdag.

    Men jeg forstår ikke lige det der med bunden, hvori der skal makroner og siden portvin….Skal den bund ligge som den 1. bund på lagkagefadet og så de andre lag ovenpå?

    Jeg ser ingen steder, at der skal cacao i bundene….hvorfor er de så mørke?

    Venlig hilsen
    Laila

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Laila

      Her kommer lidt forklaring.

      1. Der står 4 spsk cacao i opskiften, og det kan også være mindre hvis du bedst kan lide at bundene bliver knap så mørke.

      2. Det er den øverste bund jeg har leget lidt med. Både i den her opskrift og også sidste gang jeg viste kagen.

      Du kan sagtens undlade det… Men jeg knuste bare makroner i dejen og bagte dem med. Da bunden var bagt lod jeg den stå i ovnen til den var tørret og sprød. Og så lod jeg den suge portvin. Men du kan sagtens undlade det. Den øverste bund i den sidste kage var tilsat mange malede hasselnødder… Og så var der i stedet et lag med flødeskum og knuste makroner. Men som sagt, grundopskriften bliver også superduper. Velbekomme – det skal nok blive godt!
      PS – husk at lægge lagkagen sammen nogle timer før servering. Eller 10 timer før hvis der er tid til det… Lagkager bliver oftest bedre ved at stå og trække smag og fugt. kh Tina

      Svar
  12. Laila

    Hej Tina.

    Nåh ja!

    Kan da godt se, at der står kakao 🙂

    Jeg tror jeg vil lave den nøjagtig efter din vejledning 🙂

    Tak.

    Vh
    Laila

    Svar
  13. Kamilla

    Kan jeg undlade portvinen? Eller erstatte det med noget andet?

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Jeps – det kan du sagtens. Du behøver ikke at bruge andet, bare du lægger kagen sammen med flødeskummet fx om morgenen når den skal spises om aftenen. Velbekomme 🙂

      Svar
  14. susanne

    SÅ lækkert, ser det ud.
    Og har lige besluttet mig gør at lave den i roulade udgaven med jordbær…

    Svar
  15. Jimmi

    Den ser lækker ud! Hmm, de der bær, der skal i fløden og inde i kagen – skal/kan de ikke blendes?

    /Jimmi

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Du kan sagtens blende dem… Jeg har bare rørt bærene i flødeskummet og det gik fint. 😉

      Svar
  16. Heidi

    Hej Tina!
    Faldt lige over endnu en mundvandsfremkaldende kreation fra din hånd, som skal prøves. Jeg er dog lidt i tvivl om, hvorvidt du bare kommer de frosne bær direkte i flødeskummet og så lader dem tø op i kagen? Ville tro at det blev lidt sjappet, men det er måske så ikke tilfældet?
    Skal også lige en tur omkring skilsmissekagen – hvis jeg da tør 😉 Egentlig er tanken om, at en mand vil skilles pga for meget skøn og lækker kage da ufattelig 🙂
    Ha’ en dejlig dag – jeg nyder dine fantastiske idéer i stor stil – just keep ’em coming 😀

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Heidi – Du skal endelig bage den skilsmissekage, – jeg er sikker på at din mand vil sætte pris på det. Og nu ved du jo at du kan variere fyldet i det uendelige. Jeg hørte lige om en der miksede rabarber med æble, – for så kunne hun spare noget sukker.
      Med hensyn til de frosne bær. Jeg lader dem tå op inden de kommer i flødeskummet. Jeg giver dem ikke et opkog, – der har noget med polske hindbær fra IRMA men jeg har hørt fra ernæringsfolk at chancen er minimal for at få bakterier den vej. Held og lykke med det hele 😉 kh Tina

      Svar
  17. Charlotte

    Hej
    Nu har jeg stirret på den kage længe, så nu skal det altså være. Den må være perfekt til en hyggelig sct hans aften i aften.

    Men må lige høre. Skal bundene være bløde når de tages ud af ovnen, ved ikke om du forstår mit spørgsmål eller om det er mig der er lidt dum 😉 Men skal bundene være lagkageagitige, altså bløde?

    Lækker blog du har dig, læser troligt med!

    Mvh
    Charlotte

    Svar
    • henriette

      øhhh har lige bagt bundene.Har aldrig bagt lagkagebunde men skal de være lidt sprøde og lidt seje???

      Svar
      • Tina Dalbøge

        Hej Henriette. Jeg ser først din kommentar nu – men ja – de er lidt seje i det. Håber de er blevet gode. 🙂

        Svar
  18. Maria

    Hvor skal makronbunden være? I midten, bunden eller som den øverste?? Se lækker ud og skal med som fødselsdagskage på jobbet mandag 🙂

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hvis du kommer portvin på så læg den øverst og eller kom den midt i kagen.

      Svar
  19. Tina

    Hej Tina

    Lækker opskrift den med jordbær på toppen.
    Er det flødeskum og hindbær der er i fyldet?
    Kan man lave kagen dagen før? Både bundene og fyld?

    Mvh Tina;-)

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Tina
      Du kan se mere om de forskellige udgaver jeg har lavet af Verdens Bedste Kage her: https://tinadalboge.dk/tag/verdens-bedste-kage
      Den med jordbær på toppen er en min søster har lavet, og derfor ved jeg ikke om det er hindbær der er blandet i flødeskummet. Men det kan sagtens passe.
      Du kan bage bundene og fryse dem lang tid før – dagen før lægger du kagen – men selve toppen skal først pyntes på selve dagen.
      Rester kan fryses og fx blandes med is til mange gode desserter. 🙂 Jeg har skrevet om en makronbund på nogle af opskrifterne – den kan undlades hvis det er for besværligt. Kagen er også super god uden. Kh Tina

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk