Forleden manglede jeg lidt inspiration til her til Fredagens Kreative Køkken, så jeg spurgte min praktikant om hun ikke kendte noget der var rigtig lækkert. Hun udbrød med stor glæde: Vildtragout! Og så begyndte hun at fortælle om, hvordan den ret var blevet en fast del af deres repertoire hjemme hos hende og kæresten – og at de i øvrigt skulle have det samme aften. Jeg synes det lyd spændende og spurgte om hun ikke ville tage billeder, så jeg kunne dele opskriften her på bloggen. Det ville hun heldigvis gerne, så her kommer den. Den skulle efter sigende smage vildt godt og ikke kræve så mange ting fra køleskabet, men derimod en masse kærlighed i form af tid, hvor retten står stille og roligt og får mere og mere smag.
Der skal bruges følgende:
1 løg, 1-2 gulderødder, 1 valgfrit bladselleristang, 2-3 hvidløgsfed, 4 skiver selvskåret bacon, 500 g dyrekød (kan både være hakket eller som stykker, men ved stykker er retten først færdig når kødet falder fra hinanden ved brug af en gaffel), 1 spsk frisk el./ tørret salvie, 1 frisk el./tørret laurbærblad, 1 ds. hakket tomat, 1/2 fl. rødvin, 3 dl. vand.
Steg først bacon i en gryde, tag det op og steg derefter vildtkødet imens du krydder det med peber undervejs. Tag kødet op og kom grøntsagerne i gryden og steg dem. Når grøntsagerne er blevet stegt, kommer du bacon og kødet tilbage i gryden sammen med grøntsagerne. Tilføje salvie og laurbærblade.
Derefter kommer du de hakket tomater, vin og vand i og skruer varmen ned til det laveste blus og lader retten simre indtil væsken næsten er forsvundet. Hvis du bruger hakket vildtkød (som vist på billederne) skal retten have omkring en halvanden time, hvis du bruger stykker skal den have omkring 3 timer eller mere. Det er vigtigt at tjekke løbende for væske da det kan forsvinde, særligt hvis du bruger stykker.
Servere ragouten/kødsovsen med pasta og masser af fristk revet parmasan – Husk det er ikke en “pæn” ret med derimod en ret der skal serveres som den er, nemlig lidt som en bonderet.
Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.
PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere her på TinaDalboge.dk
Mums….den ser godt ud og skal helt klar prøves at i mit lille køkken:)
Hils praktikanten og tak for at dele:)
Knus og kram herfra
Jeg hilser på mandag – håber den smagte dig godt. 🙂
I Chianti laver de en egnsret med tykke pastaer og ragu lavet på hakket andekød. Den er fantastisk! Mon ikke denne ret minder derom =)
Det lyder også rigtig lækkert – det må vi søge på en dag og forsøge at gøre efter.