fbpx

En vanvittig og fuldstændig vildt go – vildt kødsovs

af maj 30, 2014

Se relaterede indlæg 👇🏼

Forleden manglede jeg lidt inspiration til her til Fredagens Kreative Køkken, så jeg spurgte min praktikant om hun ikke kendte noget der var rigtig lækkert. Hun udbrød med stor glæde: Vildtragout!  Og så begyndte hun at fortælle om, hvordan den ret var blevet en fast del af deres repertoire hjemme hos hende og kæresten – og at de i øvrigt skulle have det samme aften. Jeg synes det lyd spændende og spurgte om hun ikke ville tage billeder, så jeg kunne dele opskriften her på bloggen. Det ville hun heldigvis gerne, så her kommer den. Den skulle efter sigende smage vildt godt og ikke kræve så mange ting fra køleskabet, men derimod en masse kærlighed i form af tid, hvor retten står stille og roligt og får mere og mere smag.

Der skal bruges følgende:
1 løg, 1-2 gulderødder, 1 valgfrit bladselleristang, 2-3 hvidløgsfed, 4 skiver selvskåret bacon, 500 g dyrekød (kan både være hakket eller som stykker, men ved stykker er retten først færdig når kødet falder fra hinanden ved brug af en gaffel), 1 spsk frisk el./ tørret salvie, 1 frisk el./tørret laurbærblad, 1 ds. hakket tomat, 1/2 fl. rødvin, 3 dl. vand.

Vildtragout med pasta

Steg først bacon i en gryde, tag det op og steg derefter vildtkødet imens du krydder det med peber undervejs. Tag kødet op og kom grøntsagerne i gryden og steg dem. Når grøntsagerne er blevet stegt, kommer du bacon og kødet tilbage i gryden sammen med grøntsagerne. Tilføje salvie og laurbærblade.

Vildtragout med pasta2

Derefter kommer du de hakket tomater, vin og vand i og skruer varmen ned til det laveste blus og lader retten simre indtil væsken næsten er forsvundet. Hvis du bruger hakket vildtkød (som vist på billederne) skal retten have omkring en halvanden time, hvis du bruger stykker skal den have omkring 3 timer eller mere. Det er vigtigt at tjekke løbende for væske da det kan forsvinde, særligt hvis du bruger stykker.

Vildtragout med pasta3

Servere ragouten/kødsovsen med pasta og masser af fristk revet parmasan – Husk det er ikke en “pæn” ret med derimod en ret der skal serveres som den er, nemlig lidt som en bonderet.

PS – du kan ofte finde hakket vildtkød i supermarkedets frostboks. Vil du se flere opskrifter så klik her.
Go fredag kh Tina 😉

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

4 Kommentarer

  1. Silla

    Mums….den ser godt ud og skal helt klar prøves at i mit lille køkken:)
    Hils praktikanten og tak for at dele:)

    Knus og kram herfra

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Jeg hilser på mandag – håber den smagte dig godt. 🙂

      Svar
  2. Rikke Fogh

    I Chianti laver de en egnsret med tykke pastaer og ragu lavet på hakket andekød. Den er fantastisk! Mon ikke denne ret minder derom =)

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Det lyder også rigtig lækkert – det må vi søge på en dag og forsøge at gøre efter.

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Stol blev fornyet fra kontorstol til lænestol

by | jun 24, 2022 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG | 0 Comments

Tante Fridas stol blev i familien Jeg husker en bestemt sang fra en koncert med Søren Huus. Det er hans fortolkning af Dorthe Gerlachs sang Ingers ting, hvor han synger...

Kagen over dem alle – Verdens bedste kage

by | jun 15, 2022 | MADOPSKRIFTER | 0 Comments

Kage til store fester - lav den i forvejen For et par måneder siden var jeg - sammen med omkring 50 andre - til en festlig fejring af min nieces 18 års fødselsdag. Jeg...

Byg selv terrasse med lounge, bar eller bænke af paller

by | jun 12, 2022 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 0 Comments

Paller blev til loungeterrasse / GT-bar / bænk /solspot Her kan du se før og efter-billeder fra mit sommerhus og denne gang handler det om 'Projekt...

Sommerhus – få en plan, bestil en makeover eller totalindretning

by | mar 24, 2022 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Få et hyggeligt sommerhus med hygge og sjæl Jeg elsker at indrette og jeg har en helt speciel forkærlighed for sommerhuse/fritidshuse, for det sted skal kunne 'noget...

Malerier fyldt med skaberglæde, frirum og farver

by | mar 19, 2022 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Malerier = farver og frirum Hele mit arbejdsliv har jeg brugt den kreative side. Jeg har rådgivet om indretning, holdt foredrag, kurser og teambuilding, skrevet bøger...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk