Sidste fredag havde vi gæster fra Singapore… De skulle forkæles med pigvar og andre gode sager, – men inden det skulle de lige have lidt tapas. Jeg havde fundet et stykke spærtræ der bare skulle saves op til brænde, – og tænkt at det kunne være fint at servere noget på en dag.
Jeg savede det til, sleb det med sandpapir og gav det en gang solsikkeolie fra køkkenet.
På brættet kom der oliven, en skål til sten, en god parmesanost, små ristede brød med artiskokcreme (fra glas), med røget hellefisk og rød peber. Aubergineruller, Tzatziki med mynte, små stykker marineret lam (se herunder), den første tomat fra haven – delt i fire, lidt mayo rørt med sennep og hvidløg og en god italiensk pølse.
De små grillspyd med lam er lavet på følgende måde. Dagen før havde vi fået grillet lammebov. Der var noget tilbage og jeg skår det rene kød i små tern. Det kom på spyd og det blev derefter lagt i en pose med lidt olie, indisk sød soya og groft peber. Det stod og trak i marinaden et døgns tid. Inden serveringen gav jeg det lidt ild med min cremé brulé -gasbrænder. Du kan også lægge det under grillen i ovnen eller give det hurtig hård varme på en pande.
Det virkede efter hensigten med det bræt – det var let at servere på det, – let at overskue udvalget og let at komme til…
Spærtræ kan købes i flere bredder i de byggemarkeder der har en trælast. Det koster cirka 25-40 kr pr meter – så det er ikke den dyreste måde at servere noget på. 🙂
Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.
PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere om mit arbejde som indretningsarkitekt her på TinaDalboge.dk
Super flot ser det ud 🙂 Min far, der er stenhugger (www.granitkunst.dk) har på min opfordring lavet nogle stænger tilsvarende med i granitsten. De er helt sorte og dem ligger jeg gerne i køleskabet i nogle timer før jeg serverer ost osv. på dem for så holder pålægget sig frisk i længere tid 😉 Og det ser bare fantastisk ud – og ville også se flot ud på dit sorte bord med de sorte dækkeservietter 😉
Tak for god læsning.
De bedste hilsner fra Charlotte (minegemmer.blogspot.dk)
Det lyder som en rigtig god idé – og smart at det holdes koldt…
Mange gange selv tak og rigtig go´weekend til dig. 🙂
Det ser fantastisk hyggeligt ud….med de små glas..jeg har masser af spærtræ..da jeg maler det hvidt og bruger dem som hylder…;-)) så jeg skal helt sikkert igang med at lave tapas…Kh og go weekend
Du skal da bare i gang 🙂 Det er også rigtig godt til hylder. Det har vi selv i stuen, – hængt op a la lakhylderne fra IKEA… Men her kan man bare se at det er træ – for selvom de er malet har jeg bevaret aftegninger fra knaster m.v. 🙂 Også rigtig go weekend til dig. 🙂
Hejsa Tina
Fantastisk ide… super flot.. Jeg vil høre om det er ok at servere maden på dette træ, eller er det ok.. jeg tænker mere om smagen af træ, trænger ind i maden, eller har du ikke haft problemer med dette?
Og tusind tak for alle dine ideer
Kh Rikke