fbpx

Lidt tapas – lidt forret – serveret på en anderledes måde

af aug 9, 2013

Se relaterede indlæg 👇🏼

Sidste fredag havde vi gæster fra Singapore… De skulle forkæles med pigvar og andre gode sager, – men inden det skulle de lige have lidt tapas. Jeg havde fundet et stykke spærtræ der bare skulle saves op til brænde, – og tænkt at det kunne være fint at servere noget på en dag.  tapas serveret på en anderledes måde på spærtræ Jeg savede det til, sleb det med sandpapir og gav det en gang solsikkeolie fra køkkenet.
På brættet kom der oliven, en skål til sten, en god parmesanost, små ristede brød med artiskokcreme (fra glas), med røget hellefisk og rød peber. Aubergineruller, Tzatziki med mynte, små stykker marineret lam (se herunder), den første tomat fra haven – delt i fire, lidt mayo rørt med sennep og hvidløg og en god italiensk pølse.

tapas serveret på en anderledes måde på et stykke råt træspær De små grillspyd med lam er lavet på følgende måde. Dagen før havde vi fået grillet lammebov. Der var noget tilbage og jeg skår det rene kød i små tern. Det kom på spyd og det blev derefter lagt i en pose med lidt olie, indisk sød soya og groft peber. Det stod og trak i marinaden et døgns tid. Inden serveringen gav jeg det lidt ild med min cremé brulé -gasbrænder. Du kan også lægge det under grillen i ovnen eller give det hurtig hård varme på en pande.tapas af lammekød - fra lammebov

Det virkede efter hensigten med det bræt – det var let at servere på det, – let at overskue udvalget og let at komme til…

Spærtræ kan købes i flere bredder i de byggemarkeder der har en trælast. Det koster cirka 25-40 kr pr meter – så det er ikke den dyreste måde at servere noget på. 🙂

Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.

PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere om mit arbejde som indretningsarkitekt her på TinaDalboge.dk

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

5 Kommentarer

  1. Charlotte Mortensen

    Super flot ser det ud 🙂 Min far, der er stenhugger (www.granitkunst.dk) har på min opfordring lavet nogle stænger tilsvarende med i granitsten. De er helt sorte og dem ligger jeg gerne i køleskabet i nogle timer før jeg serverer ost osv. på dem for så holder pålægget sig frisk i længere tid 😉 Og det ser bare fantastisk ud – og ville også se flot ud på dit sorte bord med de sorte dækkeservietter 😉

    Tak for god læsning.

    De bedste hilsner fra Charlotte (minegemmer.blogspot.dk)

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Det lyder som en rigtig god idé – og smart at det holdes koldt…
      Mange gange selv tak og rigtig go´weekend til dig. 🙂

      Svar
  2. Maria Andersen

    Det ser fantastisk hyggeligt ud….med de små glas..jeg har masser af spærtræ..da jeg maler det hvidt og bruger dem som hylder…;-)) så jeg skal helt sikkert igang med at lave tapas…Kh og go weekend

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Du skal da bare i gang 🙂 Det er også rigtig godt til hylder. Det har vi selv i stuen, – hængt op a la lakhylderne fra IKEA… Men her kan man bare se at det er træ – for selvom de er malet har jeg bevaret aftegninger fra knaster m.v. 🙂 Også rigtig go weekend til dig. 🙂

      Svar
  3. Rikke

    Hejsa Tina
    Fantastisk ide… super flot.. Jeg vil høre om det er ok at servere maden på dette træ, eller er det ok.. jeg tænker mere om smagen af træ, trænger ind i maden, eller har du ikke haft problemer med dette?
    Og tusind tak for alle dine ideer
    Kh Rikke

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Bologna – en perle i Italien med historie, kultur og gastronomi,

by | jan 29, 2025 | REJSEBESKRIVELSER | 0 Comments

Bologna: En by fyldt med historie, kultur og atmosfære Bologna er en by rig på historie, kultur og gastronomi. Hvis du, ligesom jeg, fascineres af detaljer i murværk,...

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | dec 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Design og unika kunst i NØRR & LEO STUDIO Aarhus

by | dec 5, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Design og unika kunst i forretning i Aarhus Forleden kom jeg forbi en fed forretning i Aarhus. Umiddelbart ser butikken ikke så stor ud, men det snyder, for der er også...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | nov 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk