Her på den 3. dag i det nye år, har jeg traditionen tro, så meget mere lyst til vand end til rødvin. Og meget mere lyst til sunde grove salater i stedet for det i den federe afdeling. Opskriften i Fredagens Kreative Køkken er en salat der har høstet mange roser. Noget der er lidt anderledes er, at jeg også bruger stokken på broccolien. Her er opskriften og husk at den er vejledende. Du kan sagtens komme andre ting i så brug hvad du har.
Opskrift:
1 helt broccoli skåret i små stykker – stokken skrælles og skæres i små tern.
2-3 gulerødder skrælles og skæres i tynde skiver.
2 mindre eller 1 større persillerod/pastinak også skrællet og skåret i mindre stykker.
100 gram fetaost findelt med en gaffel.
1 rødløg skåret i små stykker.
1 dl rosiner hakket i mindre stykker.
Dressing af lidt olie, eddike, salt og peber. Olien kan erstattes af citronsaft eller saft fra en lime.
Kom det hele i en pose og hæld dressingen over. Ryst posen så det bliver blandet godt sammen og lad salaten ligge og trække i køleskabet – gerne en times tid og også gerne længere. (Den er også god næste dag).
Her blev salaten serveret med ovnbagte kartofler. pastinak, rødløg, gulerødder og hvidløg + en grillet kylling der havde fået godt med persille under skindet.
Du finder opskrifter på kylling og de andre ting her i bloggens MADOPSKRIFT-IDEBANK ved at klikke her.
Mangler du idéer til kreative ting så klik her.
KH / T 🙂
wow – den salat ser lækker ud. Er lige nu ved at bage stenalderbrød – inspiration fandt jeg hos miss AD – check hendes blog, hvis du er interesseret :o)
Den salat skal jeg helt klart prøve 🙂