Vi havde jo gourmetaften sidste lørdag. Jeg havde set noget meget tyndt og sprødt brød i en delikatesseforretning, som ville passe perfekt, men til netop denne aften er det kutyme, at de ting vi kommer med, er så hjemmelavede som muligt. Derfor var opskriften lidt af et forsøg og derfor er det jo ekstra dejligt når det ender lykkeligt og smager superduper godt.
Du kan klikke her, hvis du vil se en oversigt med små billeder af de opskrifter jeg tidligere har vist her på bloggen.
Opskrift på ca. 12 tynde brød.
3 dl vand
10 g gær – blandes sammen i en skål
3/4 tsk salt tilsættes
1/5 dl god olie tilsættes og røres
1/2 dl rugmel
2 dl hvedemel
Lidt finthakket rosmarin
Rør det sammen til en ensartet konsistens. Lad det stå og hæve i skålen i ca. 45 minutter. Gør bagepapir klar. Læg en skefuld dej på papiret. Træk dejen ud med skeen eller en paletkniv, som på billedet. Kom en lille bitte smule rosmarin på hvert brød. Bag dem i 8-10 minutter ved 200 grader, – eller til de kun lige er gyldne. Giv dem et kort øjeblik i en varm ovn lige inden de serveres. Hvis du lægger dem i en pose og varmer dem inden servering, kan du sagtens lave dem nogle dage i forvejen. De bliver helt sprøde og lækre. Rosmarinen kan undlades – men det giver lige det sidste pift – Du kan også bruge hvidløg, paprika, salvie og mange andre gode sager.
Rigtig go´fredag – kh Tina
Hvor ser det lækkert ud. Jeg har ofte tænkt på at prøve at bage det selv men er ikke kommet videre. Nu tør jeg godt så tak for det.
Tak for opskriften, det ser lækkert ud, så den bliver gemt!
Jeg fortalte min veninde om ideen med gourmetaftener og den syntes hun vældig godt om…..så nu må vi se at få startet 🙂
God fredag
Har netop bagt disse skønne brød… De var super,. Gav dem salt og græskarkerner på toppen…tak for opskriften 😉