fbpx

Sådan bager du noget ultra tyndt og sprødt brød

af mar 22, 2013

Se relaterede indlæg 👇🏼

Vi havde jo gourmetaften sidste lørdag. Jeg havde set noget meget tyndt og sprødt brød i en delikatesseforretning, som ville passe perfekt, men til netop denne aften er det kutyme, at de ting vi kommer med, er så hjemmelavede som muligt. Derfor var opskriften lidt af et forsøg og derfor er det jo ekstra dejligt når det ender lykkeligt og smager superduper godt.

Du kan klikke her, hvis du vil se en oversigt med små billeder af de opskrifter jeg tidligere har vist her på bloggen.

Sådan laver du tyndt brød til en forret Opskrift på ca. 12 tynde brød.

3 dl vand
10 g gær – blandes sammen i en skål
3/4 tsk salt tilsættes
1/5 dl god olie tilsættes og røres
1/2 dl rugmel
2 dl hvedemel
Lidt finthakket rosmarin
Rør det sammen til en ensartet konsistens. Lad det stå og hæve i skålen i ca. 45 minutter. Gør bagepapir klar. Læg en skefuld dej på papiret. Træk dejen ud med skeen eller en paletkniv, som på billedet. Kom en lille bitte smule rosmarin på hvert brød. Bag dem i 8-10 minutter ved 200 grader, – eller til de kun lige er gyldne. Giv dem et kort øjeblik i en varm ovn lige inden de serveres. Hvis du lægger dem i en pose og varmer dem inden servering, kan du sagtens lave dem nogle dage i forvejen. De bliver helt sprøde og lækre. Rosmarinen kan undlades – men det giver lige det sidste pift – Du kan også bruge hvidløg, paprika, salvie og mange andre gode sager.
Rigtig go´fredag – kh Tina

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

3 Kommentarer

  1. Solvej Rasmussen

    Hvor ser det lækkert ud. Jeg har ofte tænkt på at prøve at bage det selv men er ikke kommet videre. Nu tør jeg godt så tak for det.

    Svar
  2. Nola

    Tak for opskriften, det ser lækkert ud, så den bliver gemt!
    Jeg fortalte min veninde om ideen med gourmetaftener og den syntes hun vældig godt om…..så nu må vi se at få startet 🙂
    God fredag

    Svar
  3. Dorte Thyge

    Har netop bagt disse skønne brød… De var super,. Gav dem salt og græskarkerner på toppen…tak for opskriften 😉

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | jun 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Gallerihylde DIY i samme farve som vægfarven

by | maj 30, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Gallerihylder - Lav selv smalle hylder til rammer og bøger Her kan du se, hvordan jeg har lavet gallerihylder i samme farve som vægfarven. Og i samme længde som...

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk