DER ER MEGET LET AT LAVE…
Sikke en sommer vi har – og har haft over Danmark. Vi har benyttet lejligheden til at spise på stranden flere gange – eller taget vores gæster med derned til et glas bobler og lidt Nippe Nalle – før middagen skulle indtages på palleterrassen. Så bliver det ikke meget bedre hvis du spørger mig.
Billederne her er fra mandag aften i uge 29 – der havde nok været 29 grader det meste af dagen – så det var skønt at komme ned i luften og nyde udsigten til det blå hav. Jeg havde bl.a. lavet laksetatar der fik et drys sprødt rugbrødskrymmel… Det samme fik vi til forret til vores bryllup i 2005 så den ret vækkede gode minder.
Opskrift på laksetatar til 4 pers:
400 gram laks * 2 tsk dijon sennep * 2 tsk grov dijon sennep * 1 spsk cremefraice – gerne 38 % * En stor bakke karse * Salt og peber
Skær skindet – og det brune kød af laksen. Skær kødet i små tern. Kom det i en skål og tilsæt de andre ingredienser. Lad det gerne stå og trække et par timer i køleskabet.
Rugbrødskrymmel:
2 skiver rugbrød * 2 spsk olie
Skær og hak rugbrødet til små tern. Kom olien over og bland det godt sammen. Læg det på et stykke bagepapir og bag det i ovnen ca. 5-7 minutter ved 200 grader – eller til det er sprødt.
Kom først det sprøde rugbrød på laksen lige inden serveringen. Vi fik også ristede tigerrejer – stegt i olie, chili, hvidløg og ingefær. Dertil en aoili lavet af en god mayo med et par fed pressede hvidløg i. Og selvfølgelig citron og kold hvidvin til. Du finder mange flere opskrifter her – der er fx en laksesouffle – og den er også rigtig go. Du finder også et par billeder fra den aften på min Instagram-profil TinaDalboge. De blev lagt på “live” mens vi sad og nød den dejlige aften.
Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.
PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere her på TinaDalboge.dk
Ja det har været og er en fantastisk sommer. Det ser meget lækkert ud. God weekend. Kh Anne
Hvor ser det dog lækkert ud! Opskriften er hermed gemt 🙂
Hvor er de små glasskåle med låg mon fra?
Hej Bitten
Det er weck-glas. Dem kan du fx købe hos http://www.bentbrandt.dk – prøv at søge på weck i søgefeltet i bloggens venstre side øverst. Så kommer de frem i mange blogindlæg.