Hvad med dig? Får du også barndomsminder ved tanken om varm hyldebærsuppe med æbler i. Eller er det bare mig? Men selvom det er gode minder, behøver jeg jo ikke at servere det i den dybe tallerken som min mor gjorde det. Her er suppen hældt i termoglas og på den måde blevet til “Hyldeshots”.
Det smager skønt og jeg regner med at det er fyldt med vitaminer.
Til 4 almindelige portioner skal du bruge:
1 kg friske hyldebær
2 æbler i suppen + 2 æbler i tern
100 gram sukker
1- 2 spsk jævning
(f.eks. kartoffelmel opløst i koldt vand)
Skyl bærrene og fjern de værste stilke. Sæt bærrene og æblestykker over i en gryde, så de lige er dækket med vand. Kog op og lad det stå ved svag varme i 20 minutter. Si saften, tilsæt sukker og smag evt. til med lidt vanilje, citronskal, kanel eller hvad der er tradition for, der hvor du kommer fra. Jævn suppen. Inden servering tilsættes æblebåde som koges med til de er møre – med lidt bid i. Du kan selvfølgelig tilsætte et skvat rom hvis du er til den slags 🙂
Dejlig fredag til dig – hils hylden fra mig.
0 kommentarer