fbpx

Hokkaido-suppe er både sundt og lækkert…

af feb 15, 2013

Se relaterede indlæg 👇🏼

og denne uges bidrag i “Fredagens kreative køkken”. Vi har fået hokkaido-suppe et par gange de sidste par uger. Vi fik det i Singapore, hjemme hos vores gode venner og det smagte så godt, at vi har lavet det to gange efter vi kom hjem. (Og det er kun en uge siden). Det er sundt, lækkert og super let at lave…

opskrift på hokkaidosuppe

Til en stor portion skal du bruge:

En mellemstr. hokkaido der skæres ud i kvarte, fjern det bløde i midten med kerner i. Skær skrællen af med en kniv og skær kødet ud i tern. Varm lidt olie i en stor gryde og kom ternene i. Lad det stå og brune et kvarterstid – evt. med en timiankvist. Tilsæt to løg, en – to pastinakker og en stor kartoffel skåret ud i tern – se foto. Tilsæt lidt chili, hvidløg, citrongræs og ingefær skåret og hakket i små stykker. – se foto. Brun det ca. 10 minutter og rør i det så det ikke brænder på. Hæld ca. 3/4 liter vand på. Smag til med grøntssags, – hønse, kyllinge eller kalvebouillion. Enten hjemmelavet, fra flaske eller i terninger. Og tilsidst med salt og peber. Lad det stå og småsimre en halv times tid. Blend suppen til den er helt jævn. Server det fx med lidt hakket rucula, persille eller andet grønt – lidt cremefraiche – og evt. ristet brød med lidt pesto på. Velbekomme!

PS – Hokkaidosuppe kan bruges til forret, hovederet, frokost og til en slags sauce ller dip – og måske virker det også godt som ansigtsmaske – har DOG IKKE prøvet. 🙂
Go´weekend – kh Tina

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

5 Kommentarer

  1. Susanne Jørgensen

    Mange tak det skal jeg prøve i weekenden.

    Svar
  2. Kirsten Søeballe

    Jeg elsker også den suppe. Jeg supplerer dog med gulerødder og kartofler.
    Hvordan kan det være du bruner hokkaidoen så længe ?

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Kirsten
      Der er også en stor kartoffel i min opskrift. Jeg har ikke nogen god forklaring på hvorfor jeg gav det et kvarterstid. Men jeg har en idé om at det der får lidt stegeskorpe også giver en god smag i suppen. Vi snakker ikke om en mørkebrun stegeskorpe men bare lidt. Så det må være forklaringen. 🙂

      Svar
  3. Lasse Stadager

    hvorfor skal man fjerne skrællen, jeg har prøvet med skrællen på
    når den så var færdig så blev den blendet, og den smagte godt.

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Det lyder da som en god idé – det skal jeg prøve næste gang.

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Skønne boligopgaver og dejlige mennesker i 2023

by | dec 31, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Her et kig tilbage på året der er gået I det sidste år har jeg (igen) haft mange spændende opgaver og mødt dejlige mennesker. Det er afgørende for mig at forstå mine...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk