fbpx

Hokkaido-suppe er både sundt og lækkert…

af feb 15, 2013

Se relaterede indlæg 👇🏼

og denne uges bidrag i “Fredagens kreative køkken”. Vi har fået hokkaido-suppe et par gange de sidste par uger. Vi fik det i Singapore, hjemme hos vores gode venner og det smagte så godt, at vi har lavet det to gange efter vi kom hjem. (Og det er kun en uge siden). Det er sundt, lækkert og super let at lave…

opskrift på hokkaidosuppe

Til en stor portion skal du bruge:

En mellemstr. hokkaido der skæres ud i kvarte, fjern det bløde i midten med kerner i. Skær skrællen af med en kniv og skær kødet ud i tern. Varm lidt olie i en stor gryde og kom ternene i. Lad det stå og brune et kvarterstid – evt. med en timiankvist. Tilsæt to løg, en – to pastinakker og en stor kartoffel skåret ud i tern – se foto. Tilsæt lidt chili, hvidløg, citrongræs og ingefær skåret og hakket i små stykker. – se foto. Brun det ca. 10 minutter og rør i det så det ikke brænder på. Hæld ca. 3/4 liter vand på. Smag til med grøntssags, – hønse, kyllinge eller kalvebouillion. Enten hjemmelavet, fra flaske eller i terninger. Og tilsidst med salt og peber. Lad det stå og småsimre en halv times tid. Blend suppen til den er helt jævn. Server det fx med lidt hakket rucula, persille eller andet grønt – lidt cremefraiche – og evt. ristet brød med lidt pesto på. Velbekomme!

PS – Hokkaidosuppe kan bruges til forret, hovederet, frokost og til en slags sauce ller dip – og måske virker det også godt som ansigtsmaske – har DOG IKKE prøvet. 🙂
Go´weekend – kh Tina

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

5 Kommentarer

  1. Susanne Jørgensen

    Mange tak det skal jeg prøve i weekenden.

    Svar
  2. Kirsten Søeballe

    Jeg elsker også den suppe. Jeg supplerer dog med gulerødder og kartofler.
    Hvordan kan det være du bruner hokkaidoen så længe ?

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Kirsten
      Der er også en stor kartoffel i min opskrift. Jeg har ikke nogen god forklaring på hvorfor jeg gav det et kvarterstid. Men jeg har en idé om at det der får lidt stegeskorpe også giver en god smag i suppen. Vi snakker ikke om en mørkebrun stegeskorpe men bare lidt. Så det må være forklaringen. 🙂

      Svar
  3. Lasse Stadager

    hvorfor skal man fjerne skrællen, jeg har prøvet med skrællen på
    når den så var færdig så blev den blendet, og den smagte godt.

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Det lyder da som en god idé – det skal jeg prøve næste gang.

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | jun 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Gallerihylde DIY i samme farve som vægfarven

by | maj 30, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Gallerihylder - Lav selv smalle hylder til rammer og bøger Her kan du se, hvordan jeg har lavet gallerihylder i samme farve som vægfarven. Og i samme længde som...

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk