og denne uges bidrag i “Fredagens kreative køkken”. Vi har fået hokkaido-suppe et par gange de sidste par uger. Vi fik det i Singapore, hjemme hos vores gode venner og det smagte så godt, at vi har lavet det to gange efter vi kom hjem. (Og det er kun en uge siden). Det er sundt, lækkert og super let at lave…
Til en stor portion skal du bruge:
En mellemstr. hokkaido der skæres ud i kvarte, fjern det bløde i midten med kerner i. Skær skrællen af med en kniv og skær kødet ud i tern. Varm lidt olie i en stor gryde og kom ternene i. Lad det stå og brune et kvarterstid – evt. med en timiankvist. Tilsæt to løg, en – to pastinakker og en stor kartoffel skåret ud i tern – se foto. Tilsæt lidt chili, hvidløg, citrongræs og ingefær skåret og hakket i små stykker. – se foto. Brun det ca. 10 minutter og rør i det så det ikke brænder på. Hæld ca. 3/4 liter vand på. Smag til med grøntssags, – hønse, kyllinge eller kalvebouillion. Enten hjemmelavet, fra flaske eller i terninger. Og tilsidst med salt og peber. Lad det stå og småsimre en halv times tid. Blend suppen til den er helt jævn. Server det fx med lidt hakket rucula, persille eller andet grønt – lidt cremefraiche – og evt. ristet brød med lidt pesto på. Velbekomme!
PS – Hokkaidosuppe kan bruges til forret, hovederet, frokost og til en slags sauce ller dip – og måske virker det også godt som ansigtsmaske – har DOG IKKE prøvet. 🙂
Go´weekend – kh Tina
Mange tak det skal jeg prøve i weekenden.
Jeg elsker også den suppe. Jeg supplerer dog med gulerødder og kartofler.
Hvordan kan det være du bruner hokkaidoen så længe ?
Hej Kirsten
Der er også en stor kartoffel i min opskrift. Jeg har ikke nogen god forklaring på hvorfor jeg gav det et kvarterstid. Men jeg har en idé om at det der får lidt stegeskorpe også giver en god smag i suppen. Vi snakker ikke om en mørkebrun stegeskorpe men bare lidt. Så det må være forklaringen. 🙂
hvorfor skal man fjerne skrællen, jeg har prøvet med skrællen på
når den så var færdig så blev den blendet, og den smagte godt.
Det lyder da som en god idé – det skal jeg prøve næste gang.