fbpx

En farverig ret der holder endnu…

af aug 22, 2014

Se relaterede indlæg 👇🏼

Vi holdt ferie på Læsø med min svoger, svigerinde og deres dejlige børn. Min nevø er meget madglad og de tre aftener vi spiste sammen satte han stor pris på jomfruhummere, lammeryg og skindstegt multe (der blev skud med harpun ved Vesterø havn).  Efter de tre middagsretter var hans største ønske at de skulle have farserede peberfrugter til aftensmad. fyldte peberfrugter med løg, gulerod, rødbeder, kartofler, græskarkerner - til aftensmad - med lidt lakrids Underligt nok for normalt kan han ikke lide peberfrugter i middagsretter… Hans udmelding inspirerede min mand til at lave netop den ret – så det fik vi her forleden. Vi fik godt med ovnbagte grøntsager til og flere af dem havde fået et lille tvist med lakridspulver.

opskrift på fyldte peberfrugter Her er det serveret med ovnbagte halve løg, hele gulerødder, lidt kartofler og rødbeder. Dertil græskarkerner der blev ristet af på panden og lidt dressing af creme fraiche med lidt hvidløg, salt og peber.
Opskrift til 4 personer:
4 røde peberfrugter  *  500 gram oksekød  *  250 gram champignonger  *  2 løg/rødløg   *  2 fed hvidløg  *  lidt olie til stegning  *  1 æg  * evt. 2-3 spsk fløde  *  salt og peber  * rosmarin. sådan kan du lave fyldte peberfrugter og grøntsager i ovnen

Rens og hak løg + hvidløg i mindre stykker. Rens og halver champignonerne. Varm panden op med lidt olie og rist både svampe og løg godt af. Kom kødet i en skål – bland æg og fløde, salt og peber i – tilsæt svampe og løg og rør det sammen til en fars. Skyl og skær toppen af peberfrugterne og fjern kerner og det hvide på siderne. Kom kødfyldet i. Sæt dem i et fad eller på bradepanden med bagepapir og kom evt. en rosmarinkvist på. Rens/skræl og skær de grøntsager du vil servere til – halver løg og drys evt. med lidt lakridspulver hvis du har det. Det er det der giver det sorte på løgets ringe… Og det smager rigtig godt sammen. Grøntsagerne kom op i samme bradepande og det fik ca. 45 minutter i ovnen ved 200 grader.
Dertil er der kun at sige at det smagte rigtig godt – og tak til Johan fordi du fik genopfrisket den gode gamle ret… Den fortjener en comeback hvis du spørger mig.
Hvis du vil se flere madopskrifter så klik her og find en oversigt.

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

1 Kommentar

  1. Jane Knudsen

    Tak for inspirationen. Jeg havde også helt glemt den ret men tror sørme den skal laves i weekenden. Tak for en dejlig blog som jeg nyder at følge.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Lav selv foderbræt på væg DIY

by | okt 5, 2024 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 0 Comments

Foderbræt - fuglebræt DIY Sidste år havde jeg et par brædder tilovers og så lavede jeg dette foderbræt med 'stråtag'. Det er monteret på et hegn. Samme løsning kan...

Slip fri af narcissistens skygge

by | sep 22, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

LIVE DAG lørdag d. 23. nov. 2024 Genfind din styrke gennem en personlig og kreativ proces Har du haft en narcissist tæt på, og føler du stadig en tung skygge fra...

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | jun 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk