Vi holdt ferie på Læsø med min svoger, svigerinde og deres dejlige børn. Min nevø er meget madglad og de tre aftener vi spiste sammen satte han stor pris på jomfruhummere, lammeryg og skindstegt multe (der blev skud med harpun ved Vesterø havn). Efter de tre middagsretter var hans største ønske at de skulle have farserede peberfrugter til aftensmad. Underligt nok for normalt kan han ikke lide peberfrugter i middagsretter… Hans udmelding inspirerede min mand til at lave netop den ret – så det fik vi her forleden. Vi fik godt med ovnbagte grøntsager til og flere af dem havde fået et lille tvist med lakridspulver.
Her er det serveret med ovnbagte halve løg, hele gulerødder, lidt kartofler og rødbeder. Dertil græskarkerner der blev ristet af på panden og lidt dressing af creme fraiche med lidt hvidløg, salt og peber.
Opskrift til 4 personer:
4 røde peberfrugter * 500 gram oksekød * 250 gram champignonger * 2 løg/rødløg * 2 fed hvidløg * lidt olie til stegning * 1 æg * evt. 2-3 spsk fløde * salt og peber * rosmarin.
Rens og hak løg + hvidløg i mindre stykker. Rens og halver champignonerne. Varm panden op med lidt olie og rist både svampe og løg godt af. Kom kødet i en skål – bland æg og fløde, salt og peber i – tilsæt svampe og løg og rør det sammen til en fars. Skyl og skær toppen af peberfrugterne og fjern kerner og det hvide på siderne. Kom kødfyldet i. Sæt dem i et fad eller på bradepanden med bagepapir og kom evt. en rosmarinkvist på. Rens/skræl og skær de grøntsager du vil servere til – halver løg og drys evt. med lidt lakridspulver hvis du har det. Det er det der giver det sorte på løgets ringe… Og det smager rigtig godt sammen. Grøntsagerne kom op i samme bradepande og det fik ca. 45 minutter i ovnen ved 200 grader.
Dertil er der kun at sige at det smagte rigtig godt – og tak til Johan fordi du fik genopfrisket den gode gamle ret… Den fortjener en comeback hvis du spørger mig.
Hvis du vil se flere madopskrifter så klik her og find en oversigt.
Tak for inspirationen. Jeg havde også helt glemt den ret men tror sørme den skal laves i weekenden. Tak for en dejlig blog som jeg nyder at følge.