fbpx

En farverig ret der holder endnu…

af aug 22, 2014

Se relaterede indlæg 👇🏼

Vi holdt ferie på Læsø med min svoger, svigerinde og deres dejlige børn. Min nevø er meget madglad og de tre aftener vi spiste sammen satte han stor pris på jomfruhummere, lammeryg og skindstegt multe (der blev skud med harpun ved Vesterø havn).  Efter de tre middagsretter var hans største ønske at de skulle have farserede peberfrugter til aftensmad. fyldte peberfrugter med løg, gulerod, rødbeder, kartofler, græskarkerner - til aftensmad - med lidt lakrids Underligt nok for normalt kan han ikke lide peberfrugter i middagsretter… Hans udmelding inspirerede min mand til at lave netop den ret – så det fik vi her forleden. Vi fik godt med ovnbagte grøntsager til og flere af dem havde fået et lille tvist med lakridspulver.

opskrift på fyldte peberfrugter Her er det serveret med ovnbagte halve løg, hele gulerødder, lidt kartofler og rødbeder. Dertil græskarkerner der blev ristet af på panden og lidt dressing af creme fraiche med lidt hvidløg, salt og peber.
Opskrift til 4 personer:
4 røde peberfrugter  *  500 gram oksekød  *  250 gram champignonger  *  2 løg/rødløg   *  2 fed hvidløg  *  lidt olie til stegning  *  1 æg  * evt. 2-3 spsk fløde  *  salt og peber  * rosmarin. sådan kan du lave fyldte peberfrugter og grøntsager i ovnen

Rens og hak løg + hvidløg i mindre stykker. Rens og halver champignonerne. Varm panden op med lidt olie og rist både svampe og løg godt af. Kom kødet i en skål – bland æg og fløde, salt og peber i – tilsæt svampe og løg og rør det sammen til en fars. Skyl og skær toppen af peberfrugterne og fjern kerner og det hvide på siderne. Kom kødfyldet i. Sæt dem i et fad eller på bradepanden med bagepapir og kom evt. en rosmarinkvist på. Rens/skræl og skær de grøntsager du vil servere til – halver løg og drys evt. med lidt lakridspulver hvis du har det. Det er det der giver det sorte på løgets ringe… Og det smager rigtig godt sammen. Grøntsagerne kom op i samme bradepande og det fik ca. 45 minutter i ovnen ved 200 grader.
Dertil er der kun at sige at det smagte rigtig godt – og tak til Johan fordi du fik genopfrisket den gode gamle ret… Den fortjener en comeback hvis du spørger mig.
Hvis du vil se flere madopskrifter så klik her og find en oversigt.

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

1 Kommentar

  1. Jane Knudsen

    Tak for inspirationen. Jeg havde også helt glemt den ret men tror sørme den skal laves i weekenden. Tak for en dejlig blog som jeg nyder at følge.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Stol blev fornyet fra kontorstol til lænestol

by | jun 24, 2022 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG | 0 Comments

Tante Fridas stol blev i familien Jeg husker en bestemt sang fra en koncert med Søren Huus. Det er hans fortolkning af Dorthe Gerlachs sang Ingers ting, hvor han synger...

Kagen over dem alle – Verdens bedste kage

by | jun 15, 2022 | MADOPSKRIFTER | 0 Comments

Kage til store fester - lav den i forvejen For et par måneder siden var jeg - sammen med omkring 50 andre - til en festlig fejring af min nieces 18 års fødselsdag. Jeg...

Byg selv terrasse med lounge, bar eller bænke af paller

by | jun 12, 2022 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 0 Comments

Paller blev til loungeterrasse / GT-bar / bænk /solspot Her kan du se før og efter-billeder fra mit sommerhus og denne gang handler det om 'Projekt...

Sommerhus – få en plan, bestil en makeover eller totalindretning

by | mar 24, 2022 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Få et hyggeligt sommerhus med hygge og sjæl Jeg elsker at indrette og jeg har en helt speciel forkærlighed for sommerhuse/fritidshuse, for det sted skal kunne 'noget...

Malerier fyldt med skaberglæde, frirum og farver

by | mar 19, 2022 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Malerier = farver og frirum Hele mit arbejdsliv har jeg brugt den kreative side. Jeg har rådgivet om indretning, holdt foredrag, kurser og teambuilding, skrevet bøger...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk