fbpx

En farverig ret der holder endnu…

af aug 22, 2014

Se relaterede indlæg 👇🏼

Vi holdt ferie på Læsø med min svoger, svigerinde og deres dejlige børn. Min nevø er meget madglad og de tre aftener vi spiste sammen satte han stor pris på jomfruhummere, lammeryg og skindstegt multe (der blev skud med harpun ved Vesterø havn).  Efter de tre middagsretter var hans største ønske at de skulle have farserede peberfrugter til aftensmad. fyldte peberfrugter med løg, gulerod, rødbeder, kartofler, græskarkerner - til aftensmad - med lidt lakrids Underligt nok for normalt kan han ikke lide peberfrugter i middagsretter… Hans udmelding inspirerede min mand til at lave netop den ret – så det fik vi her forleden. Vi fik godt med ovnbagte grøntsager til og flere af dem havde fået et lille tvist med lakridspulver.

opskrift på fyldte peberfrugter Her er det serveret med ovnbagte halve løg, hele gulerødder, lidt kartofler og rødbeder. Dertil græskarkerner der blev ristet af på panden og lidt dressing af creme fraiche med lidt hvidløg, salt og peber.
Opskrift til 4 personer:
4 røde peberfrugter  *  500 gram oksekød  *  250 gram champignonger  *  2 løg/rødløg   *  2 fed hvidløg  *  lidt olie til stegning  *  1 æg  * evt. 2-3 spsk fløde  *  salt og peber  * rosmarin. sådan kan du lave fyldte peberfrugter og grøntsager i ovnen

Rens og hak løg + hvidløg i mindre stykker. Rens og halver champignonerne. Varm panden op med lidt olie og rist både svampe og løg godt af. Kom kødet i en skål – bland æg og fløde, salt og peber i – tilsæt svampe og løg og rør det sammen til en fars. Skyl og skær toppen af peberfrugterne og fjern kerner og det hvide på siderne. Kom kødfyldet i. Sæt dem i et fad eller på bradepanden med bagepapir og kom evt. en rosmarinkvist på. Rens/skræl og skær de grøntsager du vil servere til – halver løg og drys evt. med lidt lakridspulver hvis du har det. Det er det der giver det sorte på løgets ringe… Og det smager rigtig godt sammen. Grøntsagerne kom op i samme bradepande og det fik ca. 45 minutter i ovnen ved 200 grader.
Dertil er der kun at sige at det smagte rigtig godt – og tak til Johan fordi du fik genopfrisket den gode gamle ret… Den fortjener en comeback hvis du spørger mig.
Hvis du vil se flere madopskrifter så klik her og find en oversigt.

 

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

1 Kommentar

  1. Jane Knudsen

    Tak for inspirationen. Jeg havde også helt glemt den ret men tror sørme den skal laves i weekenden. Tak for en dejlig blog som jeg nyder at følge.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Sommerhus – få en plan, bestil en makeover eller totalindretning

by | jul 24, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Få et hyggeligt sommerhus med hygge og sjæl Jeg elsker at indrette og jeg har en helt speciel forkærlighed for sommerhuse/fritidshuse, for det sted skal kunne 'noget...

Stort maleri af kunstner Pia Boe

by | apr 5, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Det virker meget stærkt, når man tilfører noget markant i en boligindretning. Jeg plejer at kalde det for et 'statement'. Det kan være en stor, markant lampe, en flot,...

spisebord i flot køkken

Spisebord – sådan kan du forvandle et gammelt møbel

by | jan 14, 2023 | BOLIGINDRETNING,BØGER,GENBRUG | 0 Comments

Spisebord pimpet op med rød maling Her kan du se et eksempel på, hvordan et ældre møbel er shinet op og brugt som en flot kontrast i en nutidig og moderne...

Tilbageblik over årets boligopgaver til privat og erhverv

by | dec 30, 2022 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligopgaver i 2022 Det er sjovt, at se tilbage på det sidste år og at tænke på alle de spændende boligopgaver jeg har haft, de søde mennesker jeg har mødt og samtidig...

Kelimtæppe, plankebord og fotokunst – et sjovt sammentræf

by | dec 8, 2022 | BOLIGINDRETNING,TÆPPER | 0 Comments

Det var et sjovt sammentræf med den bolig, du ser herunder. Jeg havde tidligere set dette billede på Woodstyles instagram og dengang bemærkede jeg, at jeg kendte...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk