ARTISKOKKER… De er så lette at lave og smager pragtfuldt.
Måske går du en bue uden om dem, når du ser dem i supermarkedet eller på grønttorvet? Jeg vil gerne opfordre dig til prøve… Det er højsæson lige nu og wauw – du bliver overrasket… Sæt en stor gryde over med vand tilsat salt og citron. (Citron så artiskokkerne ikke bliver brune). Kom artiskokkerne i når det koger og lad dem få ca. 20-25 minutter. De her var pænt store så de fik 25 minutter. Du kan tage en op efter ca. 20 minutter og trække et blad af den.
Slipper bladet har artiskokken fået nok og den skylles et øjeblik med koldt vand. Mens de koger kan du lave dressingen. Rør Philadelphia og cremfraiche med purløg, fint revet citronskal og evt. citronmelisse. Tilsæt salt og peber. Du kan også bruge andre ingredienser men jeg lover at det her smager friskt til artiskokken. Jeg købte grønlandske skalrejer på frost og pillede dem, simpelthen fordi der er mere smag og “bid” i dem. Du kan naturligvis også købe rejer der er klar til brug. Sæt dressingen og rejerne på køl. Så klipper du takkerne af artiskokkens blade. Så åbner du artiskokken og vipper lidt i den lilla blomst og trækker den af. Derefter fjerner du de “hår” der sidder under blomsten med en teske. Vær lidt forsigtig her, for den lækre artiskokbund er lige neden under. Herefter kommer du dressing og rejer i artiskokken, – og serverer den med brød og citron…Og måske bobler eller kold hvidvin? Man spiser artiskokken ved at trække de stive balde op fra midten og ud. Det nederste af bladet er fyldt med blødt lækkert kød som man trækker af med tænderne. Tilsidst er der bunden tilbage… Spis den eller gem den til næste dag. Det gjorde jeg og den røg lige på panden sammen med en tunbøf, majs og dertil en avokado… Det var også godt. Velbekomme.
Artiskokker med rejer
Se relaterede indlæg 👇🏼
Tak for tippet. Jeg er en af dem der har gået en bue udenom. Nu tør jeg godt at prøve. Tak for en fantastisk blog hvor jeg henter så meget inspiration.
Ej, hvor er det bare en fin tutorial, jeg købte min venindes brugte Gastronomi bog, da jeg skulle have has på sådan en første gang. Mums, lækkert med at stege bunden næste dag, super tip! Det kan være jeg må spørge dig? Om du ved hvor stor den skal være før man kapper den af selve planten, artiskokken er ca. 10-15 cm nu, ved godt du ikke er nogen plantebrevkasse, men det ku være, at du lige vidste det. Rigtig dejlig dag og weekend til dig.