fbpx

Artiskokker med rejer

af jun 29, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

ARTISKOKKER… De er så lette at lave og smager pragtfuldt.
Måske går du en bue uden om dem, når du ser dem i supermarkedet eller på grønttorvet? Jeg vil gerne opfordre dig til prøve… Det er højsæson lige nu og wauw – du bliver overrasket… Sæt en stor gryde over med vand tilsat salt og citron. (Citron så artiskokkerne ikke bliver brune). Kom artiskokkerne i når det koger og lad dem få ca. 20-25 minutter. De her var pænt store så de fik 25 minutter. Du kan tage en op efter ca. 20 minutter og trække et blad af den.  Se her hvordan du laver artiskokker på en let måde Slipper bladet har artiskokken fået nok og den skylles et øjeblik med koldt vand. Mens de koger kan du lave dressingen. Rør Philadelphia og cremfraiche med purløg, fint revet citronskal og evt. citronmelisse. Tilsæt salt og peber. Du kan også bruge andre ingredienser men jeg lover at det her smager friskt til artiskokken. Jeg købte grønlandske skalrejer på frost og pillede dem, simpelthen fordi der er mere smag og “bid” i dem. Du kan naturligvis også købe rejer der er klar til brug. Sæt dressingen og rejerne på køl. Så klipper du takkerne af artiskokkens blade. Så åbner du artiskokken og vipper lidt i den lilla blomst og trækker den af. Derefter fjerner du de “hår” der sidder under blomsten med en teske. Vær lidt forsigtig her, for den lækre artiskokbund er lige neden under. Herefter kommer du dressing og rejer i artiskokken, – og serverer den med brød og citron…Og måske bobler eller kold hvidvin? Man spiser artiskokken ved at trække de stive balde op fra midten og ud. Det nederste af bladet er fyldt med blødt lækkert kød som man trækker af med tænderne. Tilsidst er der bunden tilbage… Spis den eller gem den til næste dag. Det gjorde jeg og den røg lige på panden sammen med en tunbøf, majs og dertil en avokado… Det var også godt. Velbekomme.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. Karin Nielson

    Tak for tippet. Jeg er en af dem der har gået en bue udenom. Nu tør jeg godt at prøve. Tak for en fantastisk blog hvor jeg henter så meget inspiration.

    Svar
  2. Monsterscircus

    Ej, hvor er det bare en fin tutorial, jeg købte min venindes brugte Gastronomi bog, da jeg skulle have has på sådan en første gang. Mums, lækkert med at stege bunden næste dag, super tip! Det kan være jeg må spørge dig? Om du ved hvor stor den skal være før man kapper den af selve planten, artiskokken er ca. 10-15 cm nu, ved godt du ikke er nogen plantebrevkasse, men det ku være, at du lige vidste det. Rigtig dejlig dag og weekend til dig.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Sommerhus – få en plan, bestil en makeover eller totalindretning

by | jul 24, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Få et hyggeligt sommerhus med hygge og sjæl Jeg elsker at indrette og jeg har en helt speciel forkærlighed for sommerhuse/fritidshuse, for det sted skal kunne 'noget...

Stort maleri af kunstner Pia Boe

by | apr 5, 2023 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Det virker meget stærkt, når man tilfører noget markant i en boligindretning. Jeg plejer at kalde det for et 'statement'. Det kan være en stor, markant lampe, en flot,...

spisebord i flot køkken

Spisebord – sådan kan du forvandle et gammelt møbel

by | jan 14, 2023 | BOLIGINDRETNING,BØGER,GENBRUG | 0 Comments

Spisebord pimpet op med rød maling Her kan du se et eksempel på, hvordan et ældre møbel er shinet op og brugt som en flot kontrast i en nutidig og moderne...

Tilbageblik over årets boligopgaver til privat og erhverv

by | dec 30, 2022 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligopgaver i 2022 Det er sjovt, at se tilbage på det sidste år og at tænke på alle de spændende boligopgaver jeg har haft, de søde mennesker jeg har mødt og samtidig...

Kelimtæppe, plankebord og fotokunst – et sjovt sammentræf

by | dec 8, 2022 | BOLIGINDRETNING,TÆPPER | 0 Comments

Det var et sjovt sammentræf med den bolig, du ser herunder. Jeg havde tidligere set dette billede på Woodstyles instagram og dengang bemærkede jeg, at jeg kendte...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk