fbpx

Artiskokker med rejer

af jun 29, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

ARTISKOKKER… De er så lette at lave og smager pragtfuldt.
Måske går du en bue uden om dem, når du ser dem i supermarkedet eller på grønttorvet? Jeg vil gerne opfordre dig til prøve… Det er højsæson lige nu og wauw – du bliver overrasket… Sæt en stor gryde over med vand tilsat salt og citron. (Citron så artiskokkerne ikke bliver brune). Kom artiskokkerne i når det koger og lad dem få ca. 20-25 minutter. De her var pænt store så de fik 25 minutter. Du kan tage en op efter ca. 20 minutter og trække et blad af den.  Se her hvordan du laver artiskokker på en let måde Slipper bladet har artiskokken fået nok og den skylles et øjeblik med koldt vand. Mens de koger kan du lave dressingen. Rør Philadelphia og cremfraiche med purløg, fint revet citronskal og evt. citronmelisse. Tilsæt salt og peber. Du kan også bruge andre ingredienser men jeg lover at det her smager friskt til artiskokken. Jeg købte grønlandske skalrejer på frost og pillede dem, simpelthen fordi der er mere smag og “bid” i dem. Du kan naturligvis også købe rejer der er klar til brug. Sæt dressingen og rejerne på køl. Så klipper du takkerne af artiskokkens blade. Så åbner du artiskokken og vipper lidt i den lilla blomst og trækker den af. Derefter fjerner du de “hår” der sidder under blomsten med en teske. Vær lidt forsigtig her, for den lækre artiskokbund er lige neden under. Herefter kommer du dressing og rejer i artiskokken, – og serverer den med brød og citron…Og måske bobler eller kold hvidvin? Man spiser artiskokken ved at trække de stive balde op fra midten og ud. Det nederste af bladet er fyldt med blødt lækkert kød som man trækker af med tænderne. Tilsidst er der bunden tilbage… Spis den eller gem den til næste dag. Det gjorde jeg og den røg lige på panden sammen med en tunbøf, majs og dertil en avokado… Det var også godt. Velbekomme.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. Karin Nielson

    Tak for tippet. Jeg er en af dem der har gået en bue udenom. Nu tør jeg godt at prøve. Tak for en fantastisk blog hvor jeg henter så meget inspiration.

    Svar
  2. Monsterscircus

    Ej, hvor er det bare en fin tutorial, jeg købte min venindes brugte Gastronomi bog, da jeg skulle have has på sådan en første gang. Mums, lækkert med at stege bunden næste dag, super tip! Det kan være jeg må spørge dig? Om du ved hvor stor den skal være før man kapper den af selve planten, artiskokken er ca. 10-15 cm nu, ved godt du ikke er nogen plantebrevkasse, men det ku være, at du lige vidste det. Rigtig dejlig dag og weekend til dig.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Gallerihylde DIY i samme farve som vægfarven

by | maj 30, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Gallerihylder - Lav selv smalle hylder til rammer og bøger Her kan du se, hvordan jeg har lavet gallerihylder i samme farve som vægfarven. Og i samme længde som...

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Foredrag om boligindretning – få tips og tricks

by | apr 26, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Inspirationsaften for kvinder i Garant Ringkøbing Sidste tirsdag var jeg inviteret til Garant i Ringkøbing. Ann havde fået den gode idé, at de ville holde en...

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk