For nogle uger siden havde vi besøg af et dejligt vennepar til lidt lørdagshygge. Aftalen gik på at de skulle komme med en forret, – og jeg skal lige hilse at sige at den de kom med BARE VAR GO´. Kokken hedder Lars og han havde lavet retten første gang til en slags teambuilding/køkkentjans, med nogle kollegaer. Derfor har jeg ikke en rigtig opskrift med nøjagtig angivelse af hvor meget der skal bruges af hvad… Men smag dig frem og lav endelig rigeligt, for det smager også skønt dagen efter.
Du skal bruge:
Torsk med skind, selleri, fløde, løg, olie, smør, sød soya, skalotteløg, zittauerløg, hvidløg, ingefær, nødder, salt & peber, dild og brød.
Sellericreme:
Skær sellerien i grove stykker og steg det af i lidt olie. Tilsæt fløde og hakkede zittauerløg. Giv det et opkog og lad det småsimre til det er kogt til en lind masse. Smag til med salt og peber. Blend med en stavblender til en ensartet masse. Kan laves dagen i forvejen og silles i køleskabet.
Sauce: 3 slags nødder (usaltede pistacie, hasselnødder, pinjekerner el.l.) snittes i større stykker og varmes af på en tør pande. Skalotteløg, hvidløg og ingefær snittes i små stykker og blandes sammen. Smørret smeltes i en gryde og bringes i kog. Rør ikke for meget. Smørret skal brune uden at blive branket. Lad det kog op og koge af til det får en gyldenbrun farve. Stilles til afkøling og sies herefter gennem et fintmasket net. Herefter tilsættes sød soya. Inden servieringen opvarmes saucen og nødde og løgblandingen tilsættes efter saucen er taget af komfuret.
Torsken: Skindet rengøres og derefter skæres den ud i passende fileter, saltes og lægges på køl mindst en time. Steges med skindsiden nedaf i ca. 3-4- minutter. Fisken trykkes let mod panden med paletkniven under stegningen. Kan evt. gives et hurtigt svits på kødsiden til sidst.
Servering: Anrettes på forvarmede og gerne dybe tallerkner. Læg først en bund af sellericreme, der forinden har fået en hurtig opvarmning fx i mikroovnen. Ovenpå lægges den skindstegte torsk med skindsiden opad. Tilsidst hældes et par skefulde af saucen ud over retten. Sørg for at nødder og løg er pænt fordelt over retten. Pynt med dild. Server med brød og dejlig kold hvidvin.
Måske en ret der kunne indgå i noget påske-komsammen??? Velbekomme – kh Tina
Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.
PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere om mit arbejde som indretningsarkitekt her på TinaDalboge.dk
At arbejde med indretning handler om at sætte møbler og ting sammen, så der bliver kant, personlighed og den rigtige balance, og i særdeleshed at det skal matche de mennesker, som bor eller arbejder der. Det handler også om at se muligheder, om kreativitet og om skaberglæde. Det hele bliver samlet i en fin buket, når kunstner Pia Boe og jeg rykker ud til virksomheder med vores Kreativ Teambuilding.
Det ser lækkert ud. Den bliver printet og afprøvet inden længe. Tak og god weekend.
TAK for endnu en lækker inspiration til noget nyt på menuen!
God weekend.
🙂 Dorthe