fbpx

Lune stegte sild med bløde løg – evt. med et strejf af lime

af nov 30, 2014

Se relaterede indlæg 👇🏼

På lørdag holder vi julefrokost for en flok gode venner. En ting er helt sikkert – og det er at de skal have stegte sild, med masser af bløde løg.
opskrift på stegte sild i lage - perfekt til julefrokosten

Du skal bruge sildefileter, hvede – eller rugmel, fedtstof til panden, masser af løg, eddike, sukker, salt og peber. Og så måske et par limefrugter.
Rens og skær silden ud i to fileter. Dup dem med køkkenrulle. Vend dem i mel – (evt. halv hvede – halv rugmel). Steg dem på panden. Tag dem op i et ovnfast fad. Skær en god portion løg i skiver, steg dem lysebrune på panden. Tilsæt en god mængde sukker og lad det smelte ind sammen med løgene. Tilsæt lagereddike så løgene er dækket. Lad det stå og trække saft og kraft mindst et kvarters tid. Hæld lagen over sildefileterne og server dem lune. Du kan sagtens lave dem i forvejen… Og så foreslår jeg, da at du skal glæde dig selv eller familien med en lille “tester” – inden det går løs med julefrokosterne.
Min mand har noget med limefrugter, – og jeg skal hilse at sige, at det er supergodt med lidt syre til det søde… Kh Tina

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

5 Kommentarer

  1. Pi Andrea

    Der kom jeg da lige tilbage til min farmors køkken i Hasle på Bornholm. 🙂
    Det er farmors stegte sild (hun brugte dog halv rugmel og halv hvedemel) i lun lage 🙂
    Mums 🙂

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Sjovt det også er farmors ret for dig. Jeg brugte selv rugmel da jeg lavede dem, det tror jeg giver lidt mere sprødhed… Uha, de er gode. “I lun lage” lyder også lidt lækkert.

      Svar
  2. Sofie

    Det er min mors lækre sild som jeg aldrig fik opskriften på TAK

    Svar
  3. Laila

    Vil lige høre om der ikke skal sukker i lagereddiken, tænker de bliver lidt sure, selv om der er sukker i løgene.
    På forhånd tak, vh Laila

    Svar
    • Tina Dalbøge

      Hej Laila
      Jeg husker at sildene (godt med bløde løg) er ret så søde, så jeg tænker ikke, at der skal mere sukker i. KH Tina

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Design og unika kunst i NØRR & LEO STUDIO Aarhus

by | jan 5, 2025 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Design og unika kunst i forretning i Aarhus Forleden kom jeg forbi en fed forretning i Aarhus. Umiddelbart ser butikken ikke så stor ud, men det snyder, for der er også...

DIY Kraftige hylder til bøger

by | okt 27, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 0 Comments

DIY - Sådan laver du kraftige hylder til bøger Ønsker du stabile, kraftige hylder til tunge bøger? Her får du en guide til at lave lange, kraftige hylder af spærtræ....

Lav selv foderbræt på væg DIY

by | okt 5, 2024 | GØR DET SELV,HAVE, TERRASSE & ALTAN | 0 Comments

Foderbræt - fuglebræt DIY Sidste år havde jeg et par brædder tilovers og så lavede jeg dette foderbræt med 'stråtag'. Det er monteret på et hegn. Samme løsning kan...

Slip fri af narcissistens skygge

by | sep 22, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

LIVE DAG lørdag d. 23. nov. 2024 Genfind din styrke gennem en personlig og kreativ proces Har du haft en narcissist tæt på, og føler du stadig en tung skygge fra...

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk