På lørdag holder vi julefrokost for en flok gode venner. En ting er helt sikkert – og det er at de skal have stegte sild, med masser af bløde løg.
Du skal bruge sildefileter, hvede – eller rugmel, fedtstof til panden, masser af løg, eddike, sukker, salt og peber. Og så måske et par limefrugter.
Rens og skær silden ud i to fileter. Dup dem med køkkenrulle. Vend dem i mel – (evt. halv hvede – halv rugmel). Steg dem på panden. Tag dem op i et ovnfast fad. Skær en god portion løg i skiver, steg dem lysebrune på panden. Tilsæt en god mængde sukker og lad det smelte ind sammen med løgene. Tilsæt lagereddike så løgene er dækket. Lad det stå og trække saft og kraft mindst et kvarters tid. Hæld lagen over sildefileterne og server dem lune. Du kan sagtens lave dem i forvejen… Og så foreslår jeg, da at du skal glæde dig selv eller familien med en lille “tester” – inden det går løs med julefrokosterne.
Min mand har noget med limefrugter, – og jeg skal hilse at sige, at det er supergodt med lidt syre til det søde… Kh Tina
Der kom jeg da lige tilbage til min farmors køkken i Hasle på Bornholm. 🙂
Det er farmors stegte sild (hun brugte dog halv rugmel og halv hvedemel) i lun lage 🙂
Mums 🙂
Sjovt det også er farmors ret for dig. Jeg brugte selv rugmel da jeg lavede dem, det tror jeg giver lidt mere sprødhed… Uha, de er gode. “I lun lage” lyder også lidt lækkert.
Det er min mors lækre sild som jeg aldrig fik opskriften på TAK
Vil lige høre om der ikke skal sukker i lagereddiken, tænker de bliver lidt sure, selv om der er sukker i løgene.
På forhånd tak, vh Laila
Hej Laila
Jeg husker at sildene (godt med bløde løg) er ret så søde, så jeg tænker ikke, at der skal mere sukker i. KH Tina