Altså de BELGISKE VAFLER
En anden rigtig hyggespreder er Belgiske vafler. Lækre sprøde vafler med flødeskum og tyttebærmarmelade. Du kan også servere vaflerne med vanillieis rørt til softice. (Tag isen ud af fryseren og lad den stå lidt inden du rører den med en elpisker).
Herunder finder du en rigtig god opskrift på sprøde belgiske vafler. Normalt anbefaler jeg IKKE færdigretter og færdige blandinger til brødblandinger osv. Men lige med vafler, kan man sagtens få et rigtig godt resultat ud af en færdigkøbt blanding. Jeg plejer at tilsætte lidt kardemomme både i den “rigtige” opskrift du kan se herunder og hvis jeg køber et færdigt miks. Det er en smagssag – så du kan jo lave nogen både med og uden.
OPSKRIFT PÅ BELGISKE VAFLER
Jeg rører det bløde smør med en elpisker – herefter kommer jeg sukker, vanilliesukker, kardemomme og æg i. Det blever rørt godt sammen. Melet kommer i skålen og 1 tsk bagepulver blandes med melet inden det røres i – ved den laveste hastighed. Herefter tilsættes mælken og dejen røres igen på den hurtige hastighed et par minutter. Dejen skal være tyk – men kom lidt mere mælk i, hvis du synes den er for tyk. Så skal vaffeljernet varmes op. Kom lidt smeltet smør på begge sider første gang. Bag vaflerne til de er gyldne og server dem med flødeskum, is eller hvad du bedst kan lide til belgiske vafler.
Jeg kan love dig at varme vafler bringer lykke – og personligt er jeg mest vild med de belgiske. 🙂
0 kommentarer