fbpx

Superlet og kreativ kage-opskrift der fortjener et godt liv i mange hjem…

af mar 18, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

Tinas Kage

Jeg har vist opskriften før, men da jeg har fået flere tilbagemeldinger på at den er skøn i alle udformninger, så tillader jeg mig lige at bringe den igen. For rigtig mange år siden så jeg denne chokoladekage-opskrift i et dameblad og bagte den nogle gange. Da kagen altid blev så lækker videreudviklede jeg lidt på den og fandt ud af at man kunne så meget med den opskrift. Og siden dengang har jeg bagt den RIGTIG MANGE GANGE… 10 stk. af gangen til fryseren til barselsbesøg. Store portioner til klassekage og selvfølgelig også bare en enkelt til kaffen eller til dessert med vaniljeis til 🙂

Hvis du undlader cacaoen så får du den fineste lyse bund der passer til alverdens toppings. Herover ser du den med æble og kanelsukker-toppings.

Og med rabarber og perlesukker. Eller hvad med hindbær fra haven eller fryseren? Ferskner fra dåse i skriver, knuste makroner på eller i dejen…. Der er bare ingen grænser her.

Her kommer opskriften. Håber den må få et godt liv hos dig <3

150 gr. smør +
200 gr. sukker (2 1/4 dl) piskes godt.
2 æg tilsættes og piskes igen.

175 g. mel tilsættes (3 dl) sammen med
1 tsk bagepulver
2 tsk vanilliesukker
evt. 4 spsk cacao
Rør videre….
Tilsæt
3/4 dl mælk
3/4 dl kogende vand
Rør det sammen – men ikke for længe.
Og herefter op i en smurt form og ind i en 200 graders varm ovn i CIRKA 30 min.
Hold øje med tiden for det kommer meget an på din ovn og hvilken form du bruger.

Dejlig søndag til dig. kh Tina

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. Frøskuffen

    Jeg kan godt huske, at jeg tidligere har set denne hos dig, lovet mig selv, at den snart skulle bages… og vupti glemt igen. Så nu printer jeg den og lægger den på skrivebordet !!

    Jeg bruger tit den dej opskrift, hvor man tager, hvad skabet rummer, som du viste for længe siden 🙂

    Nyd den sidste rest weekend.

    Svar
  2. Tina Dalbøge

    Godt den er printet nu, så bliver den nok bagt lige pludselig…

    Der var en der spurgte på facebook om hvilken størrelse kagen skulle have. Jeg vil mene at en portion passer til en stor tærteform, og en dobbelt til en bradepande. Men man kan lave bunden mere eller mindre tynd, alt efter fyld og humør. 😉 kh Tina

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Foråret, skaberglæden og kreativiteten spirer om kap

by | feb 26, 2024 | BOLIGINDRETNING,MALERIER | 0 Comments

Abstrakte malerier Jeg har holdt mange foredrag, hvor jeg har talt om vigtigheden og glæden ved at skabe. Men nogen gange har jeg selv for travlt og glemmer eller...

Farver og trends fra Formland messen 2024

by | feb 7, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Boligindretning - trends og tendenser På Formland Interiør Messe februar 2024 fik jeg et indblik i de seneste trends og tendenser inden for boligindretning. Det er...

Ses vi til Design Days i weekenden?

by | jan 18, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Har du et spørgsmål om indretning? Eller vil du gerne have et par input omkring en idé, du pønser på? Eller mine øjne på et projekt, du er i gang med?Så kan du møde mig...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk