Sidste weekend fik jeg lyst til at lave den gode gamle dessert Pærer Belle Helene. Kombinationen med vanillieis, pære og chokolade går man nemlig ikke lige fejl af. Jeg skrællede en pære pr. mand og drejede kernehuset ud nedefra med en spids kartoffelskræller. Jeg lavede en sukkerlage med ca. 1,5 dl sukker og et godt drys vanilliesukker, da jeg ikke havde en stang vanillie, og en skive øko-citron. (Citronen så pærerne ikke blev mørke). Jeg lod lagen koge godt igennem, til sukkeret var helt opløst, derefter slukkede jeg for varmen og så kom pærerne ned i gryden. Jeg lod dem stå et par timer i det varme vand. (Tjek dem engang i mellem så de ikke bliver for bløde). De skal netop IKKE blive bløde som de pærer man køber i en dåse.
Chokoladesauce:
En god mørk chokolade blev hakket med en brødkniv og kom, – sammen med piskefløde, i en beholder der kunne tåle varme, – ned i et vandbad i en gryde. Chokoladen smeltede med fløden og blev til en dejlig chokoladesauce. Isen skar jeg i tykke skiver og brugte en udstikker til at lave runde skiver som kom på en tallerken. (Den kan bl.a. købes hos IKEA). Hurtigt herefter kom en pære, der stadigvæk lå i lagen og havde stuetemperatur, ovenpå isen – og derefter en god skefuld chokoladesauce. Det kan godt være at “Is Belle Helene” er set før, men det er stadigvæk en skøn kombination af pære, chokolade og vanillieis. Mums og god weekend til dig.
PS – det hele kan jo laves i forvejen så det er let til gæster. Isen kan også stikkes ud og sættes i fryseren i runde skiver… Kan det næsten blive lettere?
Hej
Pære Belle Helene er vores families ynglingsdessert.
En nytårsaften uden denne dessert og kokken får at vide: Hvor er Pære Belle Helene?
God søndag til dig og fiskeren:-)
Kh
Hanne
Det lyder som en god idé med den tradition… Håber din søndag blev go´- her kan du se hvad jeg bl.a. lavede på min: https://www.tinadalboge.dk/boligindretning/ide-til-bogkasser-pa-vaeggen 😉
uhm ser rigtig godt ud. Jeg undrede mig lidt over at kun den ene pære blev udhulet 🙂
Det er de altså blevet alle sammen. Det tog ikke et minut i de bløde pærer. Ellers er det lidt dumt at spise dem. Det må være “opdriften” og måden de tilfældigvis fik lagt sig på i gryden… 😉