fbpx

EN LUMMER LÆGE – ER DET I ORDEN?

af sep 17, 2013

Se relaterede indlæg 👇🏼

ADVARSEL…
Normalt skriver jeg blogindlæg, der gerne skulle inspirere og sparke til kreativiteten. Engang i mellem får jeg dog lyst til at ytre min mening om andre emner – fx hvordan nogen man kender kan finde på at reagere, når man fortæller, at man skal tjekkes for cancer –  læs mere her. Denne gang falder emnet på en læge, der var lidt lummer og nu vil jeg gerne vide, hvordan du forholder dig til den slags. Historien går på, at jeg skulle til et lægetjek der krævede, at jeg næsten ingen tøj havde på. Der lå jeg så på briksen i august måned sidste år og var stort set lige kommet hjem fra Italien. Lægen kommer ind, kigger op og ned af mig og siger med lidt kælen stemme: “Nå… Du går nok meget i solarie hva´.”  Hvortil jeg svarer: “Nej – jeg er lige kommet hjem fra Italien og jeg bliver meget let brun”. “Nå… men så afbleger du vel dit hår”. Nej – det har jeg aldrig gjort – sådan er jeg født”. Hvis han havde startet med at spørge, om jeg tog kunstig sol, fordi han helt lægefagligt ville fortælle mig om den risiko der ligger i det, – så havde det været helt i orden. Jeg var slet ikke vild med måden eller de spørgsmål han stillede, men som det så ofte sker men den slags, så fik jeg ikke reageret prompte. Nu er der gået et år og jeg har lige været der igen. Jeg forsøgte faktisk at få en tid et andet sted, men der var et halvt års ventetid. Jeg havde gjort op med mig selv på forhånd, at var der noget kælent, noget lummert, noget flirt eller andet af den slags over ham, så var jeg klar til at sige TYDELIGT hvordan det virkede på mig og at jeg ikke ville komme der mere. Men selvfølgelig var han helt ok denne gang. Faglig, straight og helt i orden…

PS – det skal lige tilføjes, at efter jeg havde været der sidste år, fortalte jeg min mor om oplevelsen. Hun spurgte om jeg ikke kunne huske, at hun får nogle år siden, havde fortalt mig om en læge, der havde været flirtende og klam overfor hende. Det kunne jeg pludselig godt og selvfølgelig var det den samme.

Nå… Må jeg så høre om du synes den slags er i orden? Måske synes du at jeg var for sart? Måske har du en mening om hvordan man skal takle den slags? Du kan bare skrive anonym i navnefeltet hvis du har lyst til at være det. Og forresten – mon der også er mænd, der kan komme ud for den slags?

Du kan læse flere blogindlæg hvor jeg får luftet min mening her.  Nyd dagen – og snup lidt sol hvis den viser sig… KH Tina  😉

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

17 Kommentarer

 1. Sanne Larsen

  Den slags synes jeg slet ikke er i orden. Jeg får helt myrekryb ved tanken.

  Svar
  • Tina Dalbøge

   Godt jeg ikke er den eneste… Tak for din kommentar.

   Svar
 2. Connie

  Det er slet slet ikke i orden, og totalt uprofessionelt af læge, at opføre sig sådan til en konsultation. Jeg kan godt forstå, at du måske var for rystet til at sige noget første gang, og at du var parat til at sige fra ved anden konsultation!
  Jeg havde selv en oplevelse for et par år siden, med en mandlig massør fra Falck Healthcare. Jeg skulle have masseret nakke og ryg, og lå på maven på briksen. Han skulle – lige som alle de andre massører selvfølgelig gør – åbne min BH. Han var nødt til at trække lidt ned i mine leggings og trusser, og sidstnævnte fik lige en kommentar med på vejen. Da han skulle lukke min BH efter endt behandling sagde han “Ja det er jo altid lidt sjovere at åbne en BH end at lukke en” … Jeg sagde ingenting, før jeg kom tilbage på jobbet og betroede mig til en kollega. Jeg burde have indberettet ham, men undlod at gøre det. Da jeg skulle til næste behandling havde jeg sikret mig, at det var en kvindelig massør – og sådan har det været siden.

  Svar
  • Tina Dalbøge

   Det er også klamt… At han overhovedet kommenterer dine trusser og bh er meget grænseoverskridende… Godt du fandt en anden massør.

   Svar
 3. KirstenK

  Hmm…Næ sågu’ er det ikke i orden…det er jo en form for “magtmisbrug” og helt klart en overskridelse af dine grænser…han kender dig formdentligt ikke personligt og så er den slags aldrig i orden. En læge må helt klart have situationsfornemmelse for, at når man ligger der næsten afklædt og i en situation, hvor man måske ikke føler sig helt godt tilpas ved undesøgelsen og at man ydermere er usikker på udfaldet af undersøgelsen…

  Svar
  • Tina Dalbøge

   Jeg kender ham slet ikke personligt. Havde det været en jeg kender – og i en anden situation, så plejer jeg IKKE at være mundlam.

   Svar
 4. Jenny Patriksson

  Der er nogen få der måske kan lide den slags opmærksomhed. Jeg tilhører dog den gruppe der slet ikke synes det er i orden. Det er ligemeget hvor lille og uskyldig noget kan være. Er man ikke tilfreds eller hvis noget ikke er i orden skal man give klar besked til en eller anden. Det er ligemeget hva det er. Alle reagerer på forskellige måder. Det er dig selv der ved hvor din grænse går. Knus

  Svar
  • Tina Dalbøge

   Jeg kan jo sende ham et link til blogindlægget… Så kan det være han stopper med den slags. 😉 Jeg var klar til at sige det til ham efter den sidste undersøgelse, men da han var sober denne gang, kunne jeg ikke få mig selv til det.

   Svar
 5. Pia

  Det er slet ikke i orden. Man er på alle måde blottet og sårbar når man er hos lægen, og du var det også bogstaveligt. Det kan ALDRIG på nogen måde forsvares. Jeg er ligesom dig også lidt langsom til at reagere, og ville i en sådan situation stå ret ubehageligt til mode bagefter. Så han kan ikke bare slappe af ved at “der ikke er nogen, der siger noget til det – ergo er det i orden”. Det er uprofessionelt. Urhrhr får helt myrekryb.

  Svar
  • Tina Dalbøge

   Jeps – man er nemlig helt blottet i den situation. Man skal også lige forstå, hvad det var han egentlig sagde, før man kan reagere. Det har jeg så brugt et år på at tænke over nu. 🙂

   Svar
 6. Christina Torp

  Jeg synes ikke det er i orden, og har selv været ude for lidt det samme.

  Jeg skulle ind til en læge, som jeg vidste var lidt lummer – han har bl.a. været klam overfor flere af mine veninder. Men der var kun tid ved ham, desværre. Det var noget med knæet, så jeg havde taget shorts på, for at han kunne se ordentligt, uden at jeg skulle have bukserne af. Og vi snakker altså forholdsvis korte og løse shorts, så han let kunne se det meste af min ben. Alligevel bliver jeg bedt om at tage bukserne af – HELT uden grund. Han har også flere gange lagt hånden ubehageligt langt nede på lænden, når han skulle vise mig ud af døren osv. Rigtig klam og lummer læge.

  Jeg har siden altid haft en med, når jeg skulle ind til ham. Han gjorde nemlig intet, hvis fx min mor eller kæreste var med inde. Nu har jeg heldigvis kun kvindelige læger, og han er pensioneret. Gudskelov!

  Svar
  • Tina Dalbøge

   Altså – hvor klamt. Det er da en rigtig lummer læge…

   Svar
 7. Hanne Rimmen

  Selvfølgelig er det så langt fra i orden !
  – og jeg kender jo godt, den ubehagelige følelse af ikke lige at få sagt fra. Det er jo næsten den værste. Bagefter kan man gå længe og tænke over det. Der er jo næsten ingen grænser for alle de ting, man kan komme i tanke om, at man skulle havde sagt. Ordene kom bare ikke, da de skulle ud … !
  At lægen er et flirtende fjols (ja, det er han altså i min verden), er naturligvis helt uacceptabelt, men at jeg/vi/de fleste af os, vil reagerer med tavshed, trods ubehaget, fortæller jo netop, at vi oftest blevet underlegne, når vi møde autoriteter. Det er jo helt uden for konteksten, at blive flirtet med i en sådan situation !!!

  Måske kunne jeg også blive lidt konfliktsky i en sådan situation.
  -hvad nu hvis jeg har misforstået ham ? – er jeg måske lidt sart og blottet, og dermed vildt sårbar, som jeg ligger der (sikkert) ? – er han bare venlig og lidt humoristisk ? – det er vel også okay, at han giver et kompliment ? osv. osv …

  Sad vi på en bar eller et andet offentligt sted, ville vi helt sikkert være langt hurtigere til at komme med en afvisende og irettesættende replik.

  hilsen Hanne

  Svar
  • Tina Dalbøge

   Lige præcis. Normalt er jeg heller ikke langsom til at sige fra… Men i situationer som her bliver jeg nok lidt paf. Jeg havde forberedt mig på, at han skulle have det at vide efter behandlingen, – ligegyldigt om han var klam eller helt ok – som han jo var denne gang. Men efter tjekket kunne jeg ikke få det sagt alligevel… Nu får jeg luft her og så kan jeg jo altid sende ham et link til blogindlægget… 🙂

   Svar
 8. Laila Poulsen

  Selvfølgelig er det ikke OK.
  Jeg har en bog liggende, som jeg tit henter inspiration (og et godt grin) fra den er skrevet af Maren Uthang og hedder:
  “Ja, jeg er præmenstruel, hvd er din undskyldning for at være en idiot?”
  Det er alle de hurtig replikker vi lige står og mangler.
  Selvfølgelig kan jeg ikke huske dem, når de er påkrævet. 😉
  En god dag til alle.

  Svar
  • Tina Dalbøge

   Super forslag Laila – den bog skal jeg da have fat i. 🙂

   Svar
 9. Lene Iversen

  Det er på ingen måde en OK opførsel af lægen.
  Jeg har været til undersøgelse ved en underlivsspecialist på et privathospital, her var der en kvindelig sygeplejerske til stede under hele undersøgelsen, måske det ville være noget du kunne foreslå en anden gang ?
  Jeg har samme sted fået undersøgt skulderen, så her var intet intimt blottet, her var der kun lægen, og det var jo helt iorden når man ikke var så afklædt.
  Ja man skal have en mening og holdning til sådan noget, inden man træder ind af døren, for man er ikke på hjemmebane og med en afklædt krop, er man heller ikke så psykisk stærk og vil ofte lade mere ske inden man siger stop.
  Godt du bringer dette emne op, vi skal ikke have klamme læger til at ødelægge vores lægebesøg.
  Lene

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Foredrag om boligindretning – få tips og tricks

by | apr 26, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Inspirationsaften for kvinder i Garant Ringkøbing Sidste tirsdag var jeg inviteret til Garant i Ringkøbing. Ann havde fået den gode idé, at de ville holde en...

Foredrag om boligindretning – boligstylistens tips og tricks

by | mar 14, 2024 | KURSER & EVENTS | 0 Comments

Foredrag i Garant Ringkøbing tirsdag d. 16. april 2024 kl. 19 Der er 100 pladser og de har lige skrevet, at salget af billetterne går over al forventning, så det er...

Anneks gæstehus sommerhus – indretning med sjæl og kant

by | mar 2, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning af gæstehus og anneks Opførsel af bjælkehytte Her kan du se opførslen og indretning af et anneks, som bruges til gæstehus i sommerhuset. Vi valgte et anneks...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk