fbpx

Superlet og kreativ kage-opskrift der fortjener et godt liv i mange hjem…

af mar 18, 2012

Se relaterede indlæg 👇🏼

Tinas Kage

Jeg har vist opskriften før, men da jeg har fået flere tilbagemeldinger på at den er skøn i alle udformninger, så tillader jeg mig lige at bringe den igen. For rigtig mange år siden så jeg denne chokoladekage-opskrift i et dameblad og bagte den nogle gange. Da kagen altid blev så lækker videreudviklede jeg lidt på den og fandt ud af at man kunne så meget med den opskrift. Og siden dengang har jeg bagt den RIGTIG MANGE GANGE… 10 stk. af gangen til fryseren til barselsbesøg. Store portioner til klassekage og selvfølgelig også bare en enkelt til kaffen eller til dessert med vaniljeis til 🙂

Hvis du undlader cacaoen så får du den fineste lyse bund der passer til alverdens toppings. Herover ser du den med æble og kanelsukker-toppings.

Og med rabarber og perlesukker. Eller hvad med hindbær fra haven eller fryseren? Ferskner fra dåse i skriver, knuste makroner på eller i dejen…. Der er bare ingen grænser her.

Her kommer opskriften. Håber den må få et godt liv hos dig <3

150 gr. smør +
200 gr. sukker (2 1/4 dl) piskes godt.
2 æg tilsættes og piskes igen.

175 g. mel tilsættes (3 dl) sammen med
1 tsk bagepulver
2 tsk vanilliesukker
evt. 4 spsk cacao
Rør videre….
Tilsæt
3/4 dl mælk
3/4 dl kogende vand
Rør det sammen – men ikke for længe.
Og herefter op i en smurt form og ind i en 200 graders varm ovn i CIRKA 30 min.
Hold øje med tiden for det kommer meget an på din ovn og hvilken form du bruger.

Dejlig søndag til dig. kh Tina

Klik her og se alle mine blogindlæg med madopskrifter.

Facebook

Instagram

+ 5K følgere

2 Kommentarer

  1. Frøskuffen

    Jeg kan godt huske, at jeg tidligere har set denne hos dig, lovet mig selv, at den snart skulle bages… og vupti glemt igen. Så nu printer jeg den og lægger den på skrivebordet !!

    Jeg bruger tit den dej opskrift, hvor man tager, hvad skabet rummer, som du viste for længe siden 🙂

    Nyd den sidste rest weekend.

    Svar
  2. Tina Dalbøge

    Godt den er printet nu, så bliver den nok bagt lige pludselig…

    Der var en der spurgte på facebook om hvilken størrelse kagen skulle have. Jeg vil mene at en portion passer til en stor tærteform, og en dobbelt til en bradepande. Men man kan lave bunden mere eller mindre tynd, alt efter fyld og humør. 😉 kh Tina

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Se andre idéer her

Køkkenforvandling – fra hvidt og slidt til et ‘nyt’ snedkerkøkken

by | jul 21, 2024 | BOLIGINDRETNING,GENBRUG,GØR DET SELV | 15 kommentarer

Se eller gense her, hvordan mit køkken blev forvandet i 2019. Sådan blev vores køkken forvandlet Gennem de sidste 15 år var vores grebsløse, højglans-køkken blevet...

Lighthouse Aarhus – indretning af lejlighed på Aarhus Ø

by | jun 25, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Indretning i Lighthouse Aarhus - køkken med 'stue-stemning' For et år siden indrettede jeg en stor lejlighed på 38. etage i Lighthouse Aarhus. Det er virkelig lækre...

Gallerihylde DIY i samme farve som vægfarven

by | maj 30, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Gallerihylder - Lav selv smalle hylder til rammer og bøger Her kan du se, hvordan jeg har lavet gallerihylder i samme farve som vægfarven. Og i samme længde som...

Glasparti – fra to vinduer til terrassedør og stort glasparti

by | maj 22, 2024 | BOLIGINDRETNING,GØR DET SELV | 2 kommentarer

Glasparti siger velkommen til lys og udsyn Har du en mørk bolig, eller ønsker du at få mere lys og udsyn, så se her hvordan to vinduer i min bolig er lavet om til ét...

Sommerhus med unik udsigt over Limfjorden

by | maj 9, 2024 | BOLIGINDRETNING | 0 Comments

Sommerhus ved Limfjorden Vores sommerhus ved Limfjorden - med en unik udsigt til Venø - er lige sat til salg. Vi har haft sommerhuset i knap fem år og brugt det til...

Ved fortsat brug af denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere om hvilke cookies vi bruger på siden her

Luk