Jeg har vist opskriften før, men da jeg har fået flere tilbagemeldinger på at den er skøn i alle udformninger, så tillader jeg mig lige at bringe den igen. For rigtig mange år siden så jeg denne chokoladekage-opskrift i et dameblad og bagte den nogle gange. Da kagen altid blev så lækker videreudviklede jeg lidt på den og fandt ud af at man kunne så meget med den opskrift. Og siden dengang har jeg bagt den RIGTIG MANGE GANGE… 10 stk. af gangen til fryseren til barselsbesøg. Store portioner til klassekage og selvfølgelig også bare en enkelt til kaffen eller til dessert med vaniljeis til 🙂
Hvis du undlader cacaoen så får du den fineste lyse bund der passer til alverdens toppings. Herover ser du den med æble og kanelsukker-toppings.
Og med rabarber og perlesukker. Eller hvad med hindbær fra haven eller fryseren? Ferskner fra dåse i skriver, knuste makroner på eller i dejen…. Der er bare ingen grænser her.
Her kommer opskriften. Håber den må få et godt liv hos dig <3
150 gr. smør +
200 gr. sukker (2 1/4 dl) piskes godt.
2 æg tilsættes og piskes igen.
175 g. mel tilsættes (3 dl) sammen med
1 tsk bagepulver
2 tsk vanilliesukker
evt. 4 spsk cacao
Rør videre….
Tilsæt
3/4 dl mælk
3/4 dl kogende vand
Rør det sammen – men ikke for længe.
Og herefter op i en smurt form og ind i en 200 graders varm ovn i CIRKA 30 min.
Hold øje med tiden for det kommer meget an på din ovn og hvilken form du bruger.
Se alle mine blogindlæg med madopskrifter her.
PS – Opskriften er fra den tid, hvor jeg ofte viste ideer her på bloggen.
Siden 2006 har jeg arbejdet som selvstændig boligstylist med base nær Aarhus. Som udgangspunkt kommer jeg i hele Danmark, og jeg tilbyder hjælp og sparring til en funktionel og personlig boligindretning – både til private og erhverv. Se mere om mit arbejde som indretningsarkitekt her på TinaDalboge.dk
At arbejde med indretning handler om at sætte møbler og ting sammen, så der bliver kant, personlighed og den rigtige balance, og i særdeleshed at det skal matche de mennesker, som bor eller arbejder der. Det handler også om at se muligheder, om kreativitet og om skaberglæde. Det hele bliver samlet i en fin buket, når kunstner Pia Boe og jeg rykker ud til virksomheder med vores Kreativ Teambuilding.
Jeg kan godt huske, at jeg tidligere har set denne hos dig, lovet mig selv, at den snart skulle bages… og vupti glemt igen. Så nu printer jeg den og lægger den på skrivebordet !!
Jeg bruger tit den dej opskrift, hvor man tager, hvad skabet rummer, som du viste for længe siden 🙂
Nyd den sidste rest weekend.
Godt den er printet nu, så bliver den nok bagt lige pludselig…
Der var en der spurgte på facebook om hvilken størrelse kagen skulle have. Jeg vil mene at en portion passer til en stor tærteform, og en dobbelt til en bradepande. Men man kan lave bunden mere eller mindre tynd, alt efter fyld og humør. 😉 kh Tina