Jeg gentager den her opskrift fra sidste år. Jeg har nemlig lige snakket med en veninde om en evt. julefrokost og der fik jeg sagt at hvis det blev til noget, ville jeg medbringe de lækreste lune stegte sild. Det er oprindelig Farmors opskrift og en af hemmelighederne er, at der skal bruges godt med sukker.
Du skal bruge sildefileter, hvede – eller rugmel, fedtstof til panden, masser af løg, eddike, sukker, salt og peber. Og så måske et par limefrugter.
Rens og skær silden ud i to fileter. Dup dem med køkkenrulle. Vend dem i mel – (evt. halv hvede – halv rugmel). Steg dem på panden. Tag dem op i et ovnfast fad. Skær en god portion løg i skiver, steg dem lysebrune på panden. Tilsæt en god mængde sukker – ca. 2 dl og lad det smelte ind sammen med løgene. Tilsæt lagereddike så løgene er dækket. Lad det stå og trække saft og kraft mindst et kvarters tid og gerne længere. Hæld lagen over sildefileterne og server dem lune. Du kan sagtens lave dem i forvejen… Og så foreslår jeg, da at du skal glæde dig selv eller familien med en lille “tester” inden det går løs med julefrokosterne.
Min mand har noget med limefrugter, – og jeg skal hilse at sige, at det var supergodt med lidt syre til det søde… MUMS – jeg lover dig at de er superduper gode.
Har du en opskrift vi andre kan få point på, så kom endelig med den. kh Tina
0 kommentarer