Her er mit bud på en skøn sommerdessert du kan servere her i pinsen, til Sankt Hans, studentergilder, fødselsdage, solskinsdage, regnvejrsdage osv. osv.
Og det er SÅ LET at bage marengs efter denne opskrift. At komme vanille- eller nougatis ovenpå og derefter jordbær på toppen, er heller ikke svært 😉
Opskrift til 6 pers:
4 æggehvider
200 gram sukker + 1/2 tsk eddike eller citronsaft.
*Se fremgangsmåde og bagetid længere nede i indlægget.
Dessertkagen på billedet herunder med 5 (mindre) marengsbunde lavede jeg forrige sommer. Du kan sagtens lave den med jordbær i stedet for de kirsebær, ribs og solbær jeg har brugt her. Kommer der mange gæster så lav bundene i bradepandestørrelse.
Sådan laver du 5 lige store marengsbunde:
Tag et stykke bagepapir. Tegn den størrelse du ønsker på bagepapiret. Læg et stykke bagepapir mere ovenpå og tegn efter den. Gentag til du har det antal du skal bruge. Vend bagepapiret om og se stregen gennem papiret. Fordel marengsen så det følger stregen.
Jeg havde købt nogle rigtig lækre kirsebær, ribs og solbær. De fleste kirsebær blev halveret og stenen fjernet. Andre kom på toppen med stilk – sammen med solbær og ribs der bare blev lagt på i klaser.
Samme opskrift som øverst – men her er den til 12 personer:
8 æggehvider (= en æggehvide rækker til 1,5 person)
400 gram sukker (=50 gram sukker pr. æggehvide)
en tsk eddike eller citronsaft
*Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne til de er helt stive. Tilsæt sukkeret og pisk til det er helt opløst. Lav en lille test og mærk om sukkeret knaser – hvis det gør så pisk mere. Fordel marengsmassen på bageplader på bagepapir og sæt pladerne i en forvarmet ovn på 120 grader – gerne med varmluft. Bag dem i 1,5 timer – sluk ovnen og lad marengsen stå en time mere.
Derudover til denne variant:
400 gram chokolade – jeg valgte en med 70% og en med 55% kakao.
1 liter piskefløde
Kirsebær, ribs og solbær – jordbær eller hvad du synes er lækkert til marengs, chokolade og fløde.
Chokoladecreme:
Du skal smelte chokoladen over vandbad. Der skal kun få centimeter vand i gryden – og skålen skal gå godt ud over kanten af gryden, så dampen ikke kommer ned i chokoladen. Kom chokoladen i skålen og smelt det over svag varme. Du kan tilsætte mere fløde hvis chokoladecremen bliver for tyk – men husk at fløden skal lunes inden den røres i.
En bund – chokoladecreme – lidt flødeskum og halve kirsebær. Sådan en omgang kom der på de fleste bunde. Denne sommerdessert skal gerne spises kort tid efter den er lagt, da marengsen ellers bliver blød. Bliver der rester så frys det ned – senere kan du tage det ud af fryseren og skære det i små stykker og blande det op med en god vanilleis.
Se mange flere madopskrifter her.
Det er nemlig skønt; jeg laver den så istedet med sødet cremefraiche med revet citron-skal, da jeg ikke er den store flødeskumsfan 😀
Det smager bare af sommer.
– A
Go´ ide – det vil jeg prøve 🙂